Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bezstarostná přestřelka v Loučovicích neměla vítěze

 
úterý, 18. června 2019, 16:18

V posledním duelu se Kapličtí jako již tradičně představili na krásně připraveném hřišti v Loučovicích. V domácí sestavě chyběl zkušený Somolík. Hostující trenér Malický nemohl počítat se službami Daniela, Vaniše a dlouhodobě zraněného Kebla.

Zápas nemohl pro hosty začít lépe. Už v první minutě se totiž ujali vedení. Na polovině hřiště uhrál Dan Pál důležitý souboj, následoval přesný pas Divokého, míč si na hranici šestnáctky zpracoval Marek Urazil a střelou k tyči rozjásal hostující příznivce – 0:1. Ve čtvrté minutě měli hostující další gólovou příležitost. Po spolupráci Gondeka s Urazilem byl po přízemním centru druhého jmenovaného sám před brankářem Lesňák, Hüttnera však prostřelit nedokázal. Ve čtrnácté minutě už to ale o dva góly přece jenom bylo. Vlevo ve vápně Marek vybojoval míč nad tápajícím domácím hráčem, posunul jen Josefu Gondekovi a křížná střela zapadla přesně za tyč – 0:2.

Domácí se k ohrožení branky soupeře prakticky nedostávali. Naopak Kapličtí mohli přidat další branky. Ve 27 minutě Štrbačka přesnou kolmicí vysunul do vápna nabíhajícího Divokého, jeho pokus o lob Hüttner přečetl a míč v pohodě lapil. Vzápětí povedená kombinace hostů. Gondek ve vápně zpětnou přihrávkou oslovil v gólové pozici Lesňáka, jeho ránu však na roh zablokoval jen ze skluzujících obránců.

Až pak začali vystrkovat růžky i Loučovičtí. Ve 32. minutě si na dlouhý pas naběhl Jakub Tóth, zakončoval pohotově, ale vysoko nad bránu. O několik minut později střílel z levé strany o poznání přesněji, ale Schneider byl u bližší tyče včas a míč vyrazil na rohový kop. Ve 42. minutě se ovšem domácí gólu dočkali. Výraznou měrou jim k tomu dopomohli chybující hosté. K lacinému gólu se dostal Michal Toman, který měl snadnou úlohu – 1:2. Gólová odpověď Kaplice přišla za pouhé dvě minuty. Před vápnem si Josef Gondek přebral míč od Dana Pála a přízemní střelou k pravé tyči zajistil hostům poločasový dvoubrankový náskok – 1:3.

Ztratili dvougólový náskok

Nástup do druhého dějství vyšel lépe Loučovickým. Uběhly jen tři minuty a domácím se podařilo snížit. Za vápnem se do balónu opřel Václav Dudla a na utaženou střelu k pravé tyči Schneider nedosáhl – 2:3. Domácí se snažili o vyrovnání, skórovali však hosté. V 64. minutě se do vápna kolem bránícího Berana prohnal Lesňák, křížnou přihrávkou našel na zadní tyči nabíhajícího Marka Urazila a ten vrátil hostům náskok dvou gólů – 2:4.

V dalších minutách mohli spartakovci přidat další góly. Nejprve v gólové pozici neuspěl Lesňák. V 69 minutě pak po Lesňákově přihrávce byl sám před gólmanem střídající Micák, mířil však jen nad bránu soupeře. A přišel trest. Hostující zadáci dali ve vápně až příliš volného prostoru Jakubu Tóthovi a ten potvrdil své kvality – 3:4. O chvíli později se ke střeleckému pokusu odhodlal střídající Havierník, rána skončila nad břevnem. Čtvrthodinu před koncem opět gólově udeřili spartakovci. Jakub Lesňák obral o balón váhajícího Berana a v tomto případě již dokázal Hüttnera překonat – 3:5.

Hosté si asi mysleli, že už mají hotovo a viděli se již na dokopné. Nadšeně bojující Loučovičtí dokázali využít bohorovnosti a liknavosti hostujících hráčů a rozhodně tím potěšili své příznivce. V 79. minutě z dálky pálil Ardó, Schneider vyrazil ránu na rohový kop. Od praporku poslal přetažený centr Šeda, hosté při bránění zcela zapomněli na Michala Tomana a jeho umístěná křížná hlavička zapadla přesně k tyči – 4:5. Uběhly jen tři minuty a euforie v domácích řadách byla ještě větší. Před vápnem dali Kapličáci příliš volného prostoru Michalu Tomanovi a ten povedenou střelou pod břevno zkompletoval svůj hattrick a ba co víc, vyrovnal na 5:5. Na druhé straně Hüttner kryl přízemní střelu Marka. V samotném závěru mohli Loučovičtí dokonat obrat ve vývoji skóre. Trestný kop z poloviny hřiště zahrával Koutský, gól na hlavě měl Toman, ale Schneider byl v tomto případě proti.

V bláznivém střetnutí se tak body dělily po divoké remíze 5:5. Z hostující strany měl výkon některých hráčů k dokonalosti poměrně daleko. Zápas měl příznaky utkání, kdy se již všichni vidí na závěrečné posezónní dokopné. Domácí se nevzdávali ani za nepříznivého stavu a odměnou jim je získaný bod. I přesto, že Kapličtí v posledním utkání bodově tratili, odehráli jarní odvety bez jediné prohry, a především díky tomu, si postup do I.A třídy zajistili dvě kola před koncem sezóny.

Vltavan Loučovice – FK Spartak Kaplice 5:5 (1:3)

Branky: 42., 79. a 82. Toman, 48. Dudla, 71. Jak. Tóth – 14. a 44. Gondek, 1. a 64. Urazil, 75. Lesňák. Rozhodčí: Zabilka – Šťastný, Večerník (laik). ŽK: 0:1 (P. Pulec). Diváků: 100.

Loučovice: Hüttner – Beran, Koutský, Ardó, Sojka (80. Jos. Tóth),Žák (46. V. Matulík), Dostál (46. O. Šeda), Dudla (90. Papaj), Fejtek (64. Havierník), Toman, Jak. Tóth.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, M. Hami, Čutka, Gondek (67. Hosenseidl), F. Marek, Divoký, Pál (46. Micák), Kuchař (58. P. Pulec), Urazil, Lesňák.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec