Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Sestup neminul Dražice a Hlubokou. Olešník vyhrál přebor o 18 bodů! Pět gólů Filipa Čadka

 
sobota, 15. června 2019, 22:56

Je rozhodnuto. Žádné nečekané výsledky se v závěrečném dějství krajského přeboru nekonaly. Pád do A třídy neodvrátily po Roudném Dražice a Hluboká. Záchranu slaví na Rudolfově, v Blatné a odstupující Želči. Ta uvolní místo pro třetího postupujícího z I. A třídy, který doplní vítězný tandem Lažiště – Sokol S. Ústí. Mistrovský Olešník dostal od předsedy Jč. KFS Jana Jílka pohár za první místo a v derniéře těsně porazil třetí Lom gólem nejlepšího střelce soutěže Štose (28 gólů). Do divize postupující druhé Katovice se loučily s přeborem remízou v Jankově. Pěti zásahy se zaskvěl u Malše blatenský útočník Filip Čadek.

Remízová rozlučka Katovic v Jankově

Před utkáním postihl srdeční kolaps jankovského prezidenta Václava Maxu, který byl odvezen do nemocnice. „Jménem celého SK Jankov přejeme brzké uzdravení!“ vzkazují mu z klubu a připojuje se i naše redakce. První poločas v parném počasí zůstal za očekáváním. Katovice se dostaly již v 7. minutě po střele Jakuba Miklase do vedení. Hostující celek měl častěji míč ve svém držení, ale další větší šance přišla až v závěru poločasu a to na druhé straně, kdy to technicky zkoušel Bürger, ale Provazník se blýskl pěkným zákrokem.

Druhý poločas byl přeci jen svižnější a přibylo také šancí. V té první neuspěl hostující Uher, v domácím dresu zase nepřekonal Provazníka v obrovské šanci Kollár. Hostující gólman předvedl další perfektní zákrok proti Bürgerově střele, ale v 68.minutě už byl krátký na umístěnou střelu Patrika Sedlice - 1:1. Další možnosti už zůstaly nevyužity, a tak se oba celky rozešly smírně. „Hosté se dostali do brzkého vedení a v podstatě celý první poločas ho kontrolovali. Zápas se rozjel až po změně stran a utkání se potom muselo líbit. Šance byly na obou stranách, ale ujala se jen jedna. Naštěstí ta naše, když střelou z vápna skóroval Sedlic. Vyhrát mohli oba, myslím si, že remíza je spravedlivá,“ zhodnotil jankovský činovník Petr Maxa. „Chtěl bych poděkovat všem našim fanouškům za přízeň v celé sezóně a Katovicím přeji v divizi mnoho úspěchů,“ dodal Maxa.

V Čimelicích bylo hotovo do přestávky

Už zachráněné Čimelice přivítaly sestupem ohrožené mužstvo Dražic. Hosté, vědomi si vlastní mizerné situace, začali utkání aktivněji. Aktivita jim ale vydržela pouze prvních deset minut utkání. V 11. minutě po rohovém kopu domácích se na vzdálenější tyči dostal k míči stoper Bednařík a vstřelil první branku. Ve 24. minutě získal ve středu hřiště míč Káš, vysunul po levé straně Hegenbarta a ten přihrál do vápna, kde byl osamocen Hovorka a vstřelil druhou branku domácích. Tou dobou bylo o osudu zápasu a vlastně i Dražic prakticky rozhodnuto. Aby toho pro hostující celek nebylo málo, vlastní gól si ještě do poločasu dal Horka.

Po změně stran přidal svou druhou branku v zápase Hovorka a už na 5:0 zvyšoval s chutí hrající veterán Rambous. Hořkosladkou příchuť měla snižující branka Kromky v závěru duelu, která už nemohla odvrátit pád Dražic do A třídy. „V utkání šlo o hodně, takže v první půli bylo na hřišti hodně nervozity a diváci viděli několik oboustranně ostřejších zákroků. My jsme se ale dokázali střelecky prosadit, takže do poločasu bylo o osudu zápasu prakticky rozhodnuto,“ řekl k zápasu trenér SIKA Rostislav Grossmann.

Hluboká sestupuje po 26 letech do A třídy

Milevsko chtělo předejít jakýmkoli spekulacím a o „život“ bojující Hluboké nic zadarmo nedalo. „Zápas nám vyšel podle mých představ, i když jsem měl před výkopem trošku obavy,“ narážel domácí trenér Strnad na absenci čtyř hráčů základní sestavy. Vzduchotechnici ale v poklidu plnili roli favorita, vytvářeli si dostatek šancí, které v první půli spolehlivě proměňoval dvoubrankový Jaroslav Paták. Hluboká (i s omilostněným Jonášem v sestavě) vykřesala ve 43. minutě uzdraveným Říhou naději, ale další tři dobré šance hosté nezužitkovala.

„Po tom dvoubrankovém vedení jsme se nechali trochu ukolébat, ale zvládli jsme to. Nasadili jsme na závěr pár dorostenců a i díky Sedláčkově pěkné trefě z otočky v nastavení bereme tři body,“ dodal Strnad. Hlubočtí tolik potřebné vítězství, které by jim zajistilo udržení, neuhráli a po dlouhých 26 letech si zahrají opět I. A třídu. „Dnešní zápas charakterizoval celé jaro, beznaděj, fotbal bez běhání a nasazení,“ podotkl zklamaný kouč Libor Žák, který před měsícem a půl nahradil Františka Cipra.

Jubilující Carda obstaral vyrovnání

Do roka a do dne na sebe narazily celky Oseka a Želče. Vloni tu završila obdivuhodnou jarní jízdu za titulem 14 výhrou v řadě (překonala i 100 vstřelených gólů!) a tři body si přála získat v posledním střetnutí, aby neskočila na sestupových pozicích. „S vidinou konce sezóny připomínala naše hra spíše pouťové prázdninové utkání. Vlažné tempo a spousta nepřesností z naší strany daly zápasu vizitku podprůměrnosti,“ charakterizoval výkon oseckého týmu trenér Jaroslav Voříšek, který měl k derniéře téměř kompletní sestavu.

Želeč se musela obejít bez Sokolta, Švece a distancovaného Škrábka, hrála v poklidu a po půl hodině udeřila po standardní situaci domácích z rychlého brejku Filipem Froňkem. Už za pět minut bylo vyrovnáno, když stoper Martin Carda, hrající své jubilejní 300 utkání za Osek, zužitkoval na zadní tyči centr Brabce. „V závěru nás několikrát podržel v sobotu nejlepší osecký hráč Kozlík. Další slibná Cardova šance zůstala nevyužita a tak skončilo utkání remízou,“ poznamenal domácí kormidelník Jaroslav Voříšek, jehož svěřenci zakončili vydařenou sezonu šestým místem. Želeč skončila těsně nad pásmem sestupu, na třinácté příčce, ale soutěž dobrovolně opouští.

Blatná završila záchranu šesti góly v oslabení!

V posledních pěti zápasech neuhrála Blatná potřebné vítězství a o setrvání v krajském přeboru musela třást až do 30. kola. Roudenští přišli o naději už v minulém kole, jinak by utkání mělo dvojnásobný náboj. I když pro malšany vypadá konečný výsledek přímo děsivě, tak jednoznačné to na trávníku rozhodně nebylo. Ba naopak. První minuty se hrály pod taktovkou domácích, kteří měli dvě velké šance a nastřelili tyč. A v 18. minutě viděl červenou kartu hostující brankář Burian za chycení míče mimo šestnáctku. Na nováčka samozřejmě dolehla i tíha důležitosti zápasu, která jim do té doby svazovala kopačky.

Vyloučení ale spíš nakoplo hráče Blatné. Z první návštěvy před roudenskou brankou ve 25. minutě se ujali vedení, které vzápětí pojistili v náskok 2:0. „Přežili jsme klinickou smrt. Domácí v úvodu nastřelili tyč, a s velkou lehkostí nás přehrávali úplně ve všem. Po vyloučení našeho brankáře to s námi vypadalo hodně bledě. Ale spíš nám pomohlo, než uškodilo. Museli jsme přeskupit řady a z kluků nakonec spadla i nervozita z případného neúspěchu,“ sdělil blatenský asistent Roman Remeš. Domácím nešla upřít snaha, ale směrem dopředu by nedali gól ani do večera, šancí měli víc než dost, zatímco hosté jim udělili pořádnou lekci z produktivity. Téměř každou akci přetavili v gól a dostávali blatenské fans do extáze. Hlavní roli sehrál Filip Čadek, který skóroval pětkrát. Jak nám Blatenští na příštího Muže kola prozradili, dorazil čtvrt hodiny před zápasem z Kladna od kamaráda ze svatby…

Rudolfov hrál pojedenácté nerozhodně

Na Rudolfově si museli po závěrečném hvizdu všech zápasů o účast v příštím ročníku přeboru zhluboka oddechnout. Nutného vítězství nad Protivínem nedosáhli a museli čekat na ostatní výsledky. Kdyby jeden z dvojice Dražice – Hluboké získal tři body, Rudolfov by sestoupil. Ale nestalo se tak, na dokopné „Perštátu“ bylo veselo. „Mám obrovskou radost, že se nám záchrana v soutěži podařila. Byly to nervy až do úplného konce a musím se přiznat, že jsem sledoval i výsledky souběžně hraných zápasů,“ prozradil nám rudolfovský trenér Jiří Hrbáč, který mužstvo převzal v zimě po Otakaru Matoušovi.

Protivín, který skončil po podzimní části jako poslední a kdekdo nad ním dělal kříž, se zachránil jako první ze všech ohrožených. I proto si mohl utkání na Rudolfově užívat. Sotva se polovině první půle obě mužstva občerstvila, udeřili Protivínští Říhou. Pět minut před odchodem do šaten srovnal stav svým jedenáctým gólem Pouzar. „Protivín ukázal velkou kvalitu, byl velmi silný na míči a vypracoval si i více šancí. V druhém poločase už nám docházely síly, ale i tak jsme si některé šance vypracovaly, ale výborný Hanus nás vychytal. Proto je remíza asi zasloužená,“ řekl k průběhu střetnutí Hrbáč. Rudolfov skončil nakonec dvanáctý, neboť má lepší bilanci proti Želči.

Mistr Olešník protočil tři brankáře

Utkání v Olešníku mělo slavnostní nádech. Před slušnou návštěvou byl korunován letošním krajský přeborník. Pohár přijel předat předseda krajského fotbalu Jan Jílek, Olešničtí projevili i solidárnost a společně se Sokolem Lom věnovali 30 tisíc korun spolku Haima na pomoc dětem s poruchou krvetvorby.  Role moderátora se na chvilku ujal David Lafata. Trenér Chlumecký prostřídal mezi tyčemi tři brankáře, každého po 30 minutách. „Začal Matoušek, pak chytal Honza Studnička a končil Jirkal. Gólmanský trojboj vyhrál Honza, když byl v bráně, dali jsme gól,“ referoval nám s úsměvem absentující olešnický kanonýr Lukáš Dudek, s 30 zásahy loňský nejlepší střelec přeboru.

Začátek pohledného střetnutí patřil letošním šampionům. „Kdyby to bylo po čtvrt hodině 3:0 pro nás, nikdo by se nedivil. Měli jsme převahu, šance, tu největší zahodil Grobár, ale gól jsme nedali,“ poznamenal olešnický zadák Michael Studnička. Lom po půl hodině vyrovnal hru a do konce poločasu proháněl domácí. Deset minut po přestávce padl jediný gól střetnutí. Kanonýr Radim Štos převzal zhruba 30 metrů od branky Vařákovu přihrávku a nepříliš tvrdá střela zaplachtila do sítě marně skákajícího Chylíka. Olešník dovedl zápas, který s přehledem odřídil sudí Žemlička s kolegy na pomezí, do vítězného konce. Obrana opět udržela nulu. „Za celé jaro jsme obdrželi jen čtyři góly, a všechny dostal Matoušek,“ smáli se Dudek s M. Studničkou. Olešničtí zakončí mimořádnou sezonu příští týden na vodě. Přes léto se dočká nového kabátu tribuna.

 

Výsledky 30. kola krajského přeboru


FK Slavoj Český Krumlov – Jiskra Třeboň 1:1 (0:1)

Branky: 48. Smolen – 45. Vávra. Předehráno v pátek 14. června 2019. Více zde.

SK Jankov - SK Otava Katovice 1:1 (0:1)

Branky: 68. Sedlic - 7. Miklas. Rozhodčí: Kroutl - Klátil, Izugrafov. Delegát: Němeček. ŽK: 2:0 (Bürger, Kollár). Diváci: 148.

FK Olešník - Sokol Lom 1:0 (0:0)

Branka: 54. Štos. Rozhodčí: Žemlička - Toucha, Jevčák. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:1 (Heller, Šahajda - Jelen). Diváci: 211.

TJ Osek - Sokol Želeč 1:1 (1:1)

Branky: 36. Carda - 31. Froněk. Rozhodčí: Kotalík - Novotný, Panský. Delegát: Brož. ŽK: 0:5 (Pavelka, Holub, Prokeš, Kukučka, Brůžek). Diváci: 100.

FC ZVVZ Milevsko - TJ Hluboká n. Vlt. 3:1 (2:1)

Branky: 11. a 39. Paták, 91. Sedláček - 43. Říha. Rozhodčí: Kaštánek - Krauskopf, Krčín. Delegát: Vrzal. Bez karet. Diváci: 100.

SK SIKO Čimelice - TJ Dražice 5:1 (3:1)

Branky: 24. a 66. Hovorka, 11. Bednařík, 33. Horka (vlastní), 72. Rambous - 85. Kromka. Rozhodčí: Přibyl - Mach, Polák. Delegát: Štuk. ŽK:  4:3 (Bednařík, Listopad, Varhan, Řezáč - Hojdar, Stuchlík, Novotný). Diváci: 80.

Malše Roudné - TJ Blatná 0:6 (0:2)

Branky: 25., 27., 57., 72. a 82. Čadek, 51. Hlaváč. Rozhodčí: Peterka - Koranda, Brom. Delegát: Kučera. ŽK: 2:2 (Cahyna, Vogl - Sýkora, Mišiak). ČK: 0:1 (18. Burian). Diváci: 100.

SK Rudolfov - FK Protivín 1:1 (1:1)

Branky: 40. Pouzar - 25. Říha. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Vican. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:1 (Dvořák - Bečvář). Diváci: 150.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama