Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 29. kole KP

 
středa, 12. června 2019, 19:03

Medailové pozice už jsou rozděleny. Druhé místo uhájily Katovice. „Na pátečním tréninku jsme se kluky dohodli, že když skončíme druzí, tak postup do divize přijmeme. Ze stávajícího kádru nikdo neodejde. O případných posilách je ještě brzy se bavit,“ uvedl na klubovém webu předseda Tomáš Hajdušek, že se v Katovicích bude poprvé v historii chodit na divizi. Tím pádem je jasno i dole. Soutěž opustí poslední trojice. Po porážce v Dražicích je prvním sestupujícím exdivizní Roudné, další dva určí závěrečné kolo. Do hry naskočili tři trenéři a padly dva hattricky.

Výsledky 29. kola krajského přeboru


Sokol Lom – SK Jankov 3:0 (0:0)

Branky: 53., 84. a 88. Neužil. Rozhodčí: Lovětínský - Toucha, Žemlička. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:1 (Vysušil – Bürger). Diváků: 120.

Lom: Chylík – Voneš, Jelen, Zeman (85. Kolací) – Balogh, Šimák (85. V. Císař), Trantýr, Vysušil (76. M. Císař), Janů – Neužil, Kůst (52. Bosnyak). Hrající trenér Marek Císař.

Jankov: Komárek – Dolejšek, Honner, Lošek, Bürger – Fajtl, Kroneisl – Rytíř (89. Šindelář), Kollár, Hüttner (42. Prediger) – Klíma. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Neužil, Janů, Vysušil - Klíma

Lukáš Zeman, asistent Lomu: „V utkání exceloval David Neužil, který hattrickem zařídil naši výhru, o níž se rozhodlo až ve druhém poločase. V prvním poločase končily střely na brankové konstrukci. Jankov trefil tyč a Neužil prudkou ranou orazítkoval břevno.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Tentokrát jsme i přes prohru neodehráli špatné utkání. Domácí sice měli více ze hry, ale většinou daleko od naší branky. My jsme se dokázali několikrát dostat do slibných příležitostí, ale nedokázali je proměnit. Faktor proměňování šancí se nakonec ukázal jako rozhodující a to, že se o konečném výsledku rozhoduje v pokutových územích, bylo v tomto utkání potvrzeno dvojnásobně. Celkově se hrál oboustranně férový zápas s množstvím šancí, a tak se i přítomným divákům mohl zápas líbit.“


TJ Dražice – Malše Roudné 2:1 (2:0)

Branky: 26. Hojdar, 35. J. Štecher - 59. Goretki. Rozhodčí: Krčín - Novotný, Krauskopf. Delegát: Brož. ŽK: 3:2 (Novotný, J. Štecher, Kromka – Goretki, Píša). Diváků: 100.

Dražice: Cimburek – Bareš, Horka, Hořejší, P. Novotný (85. Kouřil) – J. Štecher, Veselý, L. Stuchlík (35. M. Stuchlík), D. Štecher (95. J. Novotný) – Kromka (88. Koloušek), Hojdar (90. Fořt). Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Roudné: Š. Hošna – Zachař, Cahyna, Hrouda (63. Wohlgemuth), Zíka – Goretki, Hála, Kadlec, D. Vogl (80. Tibitanzl) – Neckář (57. Pazourek), Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: Kromka, Hojdar, celý tým - Goretki

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Klasický zápas o záchranu, kde fotbalovost nahradila bojovnost. Dokázali jsme využít na rozdíl od soupeře o jednu hrubou chybu v obraně více, takže důležitá výhra.“

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Utkání, ale hlavně první půli, jsme nezvládli po psychické stránce. Darovali jsme domácím první branku a druhou připravili jako na podnose a své šance neproměnili. Ve druhé polovině utkání jsme byli lepším týmem, ale vstřelili jsme pouze jednu branku, a to bylo málo. Tímto jsme si zpečetili svůj osud, budeme bojovat o soutěž níž. V posledním utkání chceme podat co nejlepší výkon a určitě budeme mít tento víkend hodně kamarádů, kteří nám budou poprvé v sezoně fandit a podporovat nás.“


SK Otava Katovice – FK Slavoj Č. Krumlov 2:1 (0:1)

Branky: 61. Kadula, 64. Uher - 23. Ďurica. Rozhodčí: Přibyl - Polák, Kotalík. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:2 (Chylík, Cibulka – Persán 2). ČK: 0:1 (89. Persán). Diváků: 242.

Katovice: Švehla – Horejš, Cibulka, Tušer, Chylík – Uher, Kagui, Janoch, Repa (61. Miklas) – Kadula (78. Zoubek), Požárek (88. Koutský). Trenér Roman Malý.

Č. Krumlov: Trnka – Paráček, Dudák, Svoboda Kabele – Persán, Ješina (82. Vnuk), Novák, Smolen (68. Filip), Strapek – Ďurica. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Uher, Kagui, Janoch – Trnka, Novák, Dudák, Strapek

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Od začátku utkání jsme měli převahu a vytvářeli jsme si šance. Střelecké štěstí nás ale v první půli opustilo. Naopak Krumlov nám dal po brejku gól, a ještě k tomu nastřelil spojnici. Naštěstí jen tu spojnici, kdyby dali Krumlovští druhou branku, měli bychom to hodně složité. I druhý poločas se odehrával v naší režii. Rychle jsme zápas otočili a zaslouženě jsme získali tři body. Chtěl bych ale Krumlov pochválit, hraje pěkný a kombinačně rychlý fotbal, a i díky krumlovským hráčům se musel ten zápas divákům líbit.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Myslím, že jsme odehráli slušné utkání s favoritem, a kdybychom byli kompletní, tak jsme to domácím znepříjemnili ještě víc. Musím přiznat, že domácí hrají nejlepší fotbal v soutěži a postup do divize si zaslouží. Chtěl bych jim popřát, ať se jim v divizi daří.“


Sokol Želeč – FC ZVVZ Milevsko 0:1 (0:0)

Branka: 47. Marvan. Rozhodčí: Vican - Havlík, Herzog. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:1 (Holub, Kukučka – Barda). ČK: 1:0 (28. Škrábek). Diváků: 70.

Želeč: Albrecht – Škrábek, O. Kosobud, Froněk (56. Pavličko) – Prokeš, Švec, Holub, Fiala, Kukučka – Sokolt, Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Milevsko: Pavel Dvořák - Volf, Petr, Vakoč, J. Kosobud – Kálal, Maršík, Komárek, Málek (86. Hejl) – Marvan (88. P. Novotný), Barda (90. M. Novotný). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Sokolt - Vakoč, Pavel Dvořák

Roman Lukáč, trenér Želče: „Zápas ovlivnilo vyloučení našeho hráče. Ale i přesto jsme byli vyrovnaným soupeřem a v druhé půli si vytvořili dostatek příležitostí alespoň k remíze. Proměňovat stoprocentní šance je ovšem náš letošní největší problém.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Pro nás veledůležité body co znamenají záchranu v soutěži. Až opět na posledních dvacet minut jsme hru kontrolovali a zaslouženě vedli. Zase z nepochopitelných důvodů jsme ale ztratily koncentraci a zbytečně si zápas komplikovali. Nicméně ve finále odjíždíme spokojení a to je důležité.“


FK Protivín – TJ Osek 2:2 (1:1)

Branky: 28. (pen.) Uhlík, 70. Říha - 8. Hosnedl, 90. (pen.) Říský. Rozhodčí: Kroutl - Koranda, Peterka. Delegát: Eibl. ŽK: 2:3 (Uhlík, Zach – Jiří Hájek, Ježek, Kozlík). Diváků: 200.

Protivín: Hanus – Zach, Uhlík, Vojta, Bečvář (77. Dan) – J. Vorel, Říha (84. Mikulenka), Zb. Vorel, Moravec, König – Kasík (79. Buko Leroy). Trenér Juraj Kobetič. 

Osek: Kozlík – Jiří Hájek (83. Voříšek), Carda, Hoch, Benda – Lávička, Brabec, Říský, Hosnedl – Ježek, Jan Hájek (76. M. Krejčí). Hrající trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: J. Vorel, Zb. Vorel - Hoch, Hosnedl, Říský, celý tým

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Poslední domácí utkání nám nevyšlo podle představ. Bojovali jsme o záchranu v soutěži od 10. kola, a tak po dosažení mety záchrany přišlo uvolnění morálky v týmu. Zápas v Milevsku jsme se štěstím zvládli ale vstup do zápasu s Osekem byl pokračováním výkonu v Milevsku. Brzy jsme prohrávali a nedokázali jsme se dostat do klidné kombinace, chyběl pohyb a nasazení v osobních soubojích. Z penalty jsme srovnali, ale bylo to výjimečné ohrožení soupeřovy branky. V druhem poločase jsme odehráli dobrých 20 minut, a po zásluze šli do vedení. Poslední minuta a naše špatné postavení obrany zapříčinilo remízu, která nebyla našim cílem v tomto utkání.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Do utkání jsme nastoupili bez pěti hráčů základní sestavy. V solidním oboustranném tempu jsme se dokonce dostali v 8. minutě do vedení. Ideální přihrávku Říského zužitkoval chladnokrevným zakončením na zadní tyč v úvodu hodně aktivní Hosnedl. Po půl hodině fauloval v šestnáctce Jiří Hájek a bylo srovnáno. V 70. minutě ukázal svoji sílu J. Vorel. Uvolnil se přes tři hráče a jeho diagonála našla přesně naběhnutého spoluhráče. Naše snaha a bojovnost byla odměněna v závěru zápasu, po faulu na Cardu proměnil penaltu Říský.“


Jiskra Třeboň - SK Rudolfov 1:0 (0:0)

Branka: 82. Diviš. Rozhodčí: Polák - Novotný, Kotalík. Delegát: Štuk. ŽK: 3:2 (Matoušek, Doležal, Diviš - Šindelář, Pexa). Diváků: 250.

Třeboň: Kopecký – Tůma, Lonsmín (21. Schneider), Cimerhanzl, Koktavý – Holzepl (90. Kubata), Doležal, Vávra, Matoušek (71. Bartl) – Růžička (62. Diviš), Průcha (66. Franěk). Trenér Karel Kladenský.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hajný, Kuna – Kocina, Jasenský, Maxa, Kovačičín, Pexa (76. Sládek) – Šindelář. Trenér Jiří Hrbáč.

Nejlepší hráči: Doležal, Cimerhanzl - Teringl, Jasenský

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Byl to hodně těžký, takticky svázaný zápas. Hosté postavili hluboký obranný val a bylo jasné, že chtějí hrát na brejky. Náš tým musím pochválit, že se nenechal vlákat do této pasti, byl trpělivý, a nakonec se zaslouženě dočkal vítězné branky, kterou zaznamenal Diviš. Hrát do plných je vždy obtížné, jsme rádi, že to kluci zvládli a důstojně se rozloučili v této sezóně s našimi fanoušky.“

Jiří Hrbáč, trenér Rudolfova: „Do Třeboně jsme přijeli opět bez Radima Pouzara, ale věřili jsme, že jsme schopni domácí tým potrápit. To se nám celkem povedlo, ale bohužel to nestačilo ani na bod. V prvním poločase žádné šance nebyly, akorát domácí trefili z dálky břevno. Sportovně musím uznat, že domácí si výhru za 2. poločas zasloužili, byli aktivnější a my jsme díky výbornému Teringlovi přežili několik šancí a závarů. A když už jsem byl přesvědčený, že si bod odvezeme, tak Třeboň potrestala naši nedůslednost při standardní situaci.


TJ Blatná - FK Olešník 0:4 (0:1)

Branky: 7., 18. a 62. (pen.) Štos, 81. Dráb. Rozhodčí: Toucha - Žemlička, Krčín. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:0 (Št. Říha, Šejvar). Diváků: 300.

Blatná: Chlanda – Sýkora, Sedláček, Šejvar, Jícha (46. Míka, 79. Levý) – Mišiak, Hlaváč, Prokopec (46. Nový), Křivanec – Čadek, Říha (79. Peleška). Trenér Michal Brabec.

Olešník: Jirkal – Vařák, M. Studnička, Kalášek, Šahajda – Dráb (84. Dudek), Heller, Grobár, Rožboud (35. J. Studnička) – Štos, Kouba (53. Chlumecký). Mužstvo vedl David Lafata.

Nejlepší hráči: Sedláček, Hlaváč - Chlumecký, Štos, celý tým

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Olešník potvrdil i na našem hřišti, proč je prvním mužstvem v kraji. V tréninkovém tempu nám v obou poločasech vstřelil dvě branky a zaslouženě si tak odváží tři body. Naše nasazení i produktivita byly tristní. Chtěli jsme se vyhnout tomu, aby se o našem působení v KP v příštím ročníku rozhodovalo až v posledním zápase sezony, což se nám bohužel nepovedlo.“

Roman Chlumecký, hrající trenér Olešníka: „Do Blatné jsme jeli s vědomím, že domácí potřebují body. V okleštěné sestavě jsme ukázali morál a zápas s přehledem zvládli. Střelecky se zaskvěl opět Štos a Dráb. Museli jsme kvůli zraněním od 30. minuty dohrávat v poli s náhradním gólmanem a druhou půli jsem musel vyběhnout i já. Trenér Lafi mě zvolil jako nejlepšího hráče. Těší mě nula vzadu.“


TJ Hluboká /Vlt. - SK SIKO Čimelice 3:3 (0:0)

Branky: 61. (pen.) Rubick, 63. Křiváček, 90. (+2) Tejko – 57. a 86. Hovorka, 85. Rambous. Rozhodčí: Koranda - Klátil, Herzog. Delegát: Kučera. ŽK: 3:2 (Hájek, Kössl, Rubick – Rambous, Káš). Diváků: 150.

Hluboká: Šiller – Bůrka, Turek, Čermín, Němec – Kössl, Stráský, Rubick, Lovička (76. L. Adam) – Křiváček (63. Říha), Hájek (80. Tejko). Trenér Libor Žák.

Čimelice: Krt – Řezáč, Listopad, J. Viták, M. Viták – Varhan, Káš, Řežábek, Rambous – Hegenbart, Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Nejlepší hráči: Rubick – Rambous, Varhan, Hovorka

Libor Žák, trenér Hluboké: „Nemám slov, neskutečné chyby nás připravily o lepší výsledek.“

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Oba týmy potřebovaly nutně bodovat, takže bylo vidět na obou stranách hodně nervozity a z ní pramenící chyby a nepřesnosti. Po naší úvodní brance jsme si nechali vývoj utkání otočit, naštěstí jsme ještě zabrali a znovu šli do vedení. V nastavení jsme udělali chybu a přišlo zbytečné vyrovnání, ale bod potřebný k záchraně jsme nakonec odvezli."


Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama