Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sokol Stachy se i přes porážku udržel

 
středa, 12. června 2019, 11:23

O tom, že poslední krok k záchraně bývá nejtěžší, se na vlastní kůži přesvědčili hráči Stach. V posledním domácím střetnutí proti Čkyni potřebovaly bezpodmínečně bodovat, neboť v závěrečném kole zajíždějí na hřiště předposledního Vlachova Březí. Sestupová zápletka nakonec nabrala úplně jiný scénář.

Čkyně přijela s mladým, ale silově velice dobře disponovaným týmem, který technicky hrající domácí téměř k ničemu nepustil. Hra byla vyrovnaná, ale šancí moc nebylo. Stachám svazovala nohy důležitost utkání, kdežto hosté si prostě přišli s chutí zahrát fotbal.

Také šli po zásluze do vedení, když po závaru před Šebánkem napálil míč do sítě V. Turek, na kterého domácí hráči nestačili celý zápas – 0:1. Navíc po hrubé chybě obrany i brankáře ve 35.min zvýšil Kasal na 0:2. Sice z ofsajdu, ale gól platil.

Po přestávce na hřiště přišli zkušení borci, jenže i jim vítr z plachet vzala už 52.min, kdy obránce Hošek vyrazil míč směřující do branky rukou. Následovala červená karta a penaltu proměnil znovu V. Turek – 0:3.

Pak již se utkání dohrávalo a žádná ze šancí se neujala. Hosté vyhráli zaslouženě, i když domácím se výkon rozhodčích vůbec nelíbil. Ovšem Vlachovo Březí dokázalo prohrát v posledních Chelčicích a tím se Stachy zachránily.

Sokol Stachy – SK Čkyně 0:3 (0:2)

Branky: 18. a 52. (pen.) V. Turek, 35. Kasal. Rozhodčí: M. Mráz – Frček, Trněný. DFA: Tupý. ŽK: 4:0 (Dvořák, Foltýn, Mart. Šíp, Švarc). ČK: 1:0 (51. Hošek). Diváků: 50.

Stachy: Šebánek - Dvořák, Foltýn, Kroupa, Pešl, Šíp, Klose, Červený, Demeter, Záleský, Hovorka. Střídali Hošek, Vozobule, Heidenreich, Švarc.

Napsal(a) (ta) | Foto Jan Škrle