Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice s 56letým trenérem v sestavě podlehly čerstvému vítězi poháru

 
úterý, 11. června 2019, 19:33

K odehrání předposledního kola krajské 1. A třídy zajížděli Bernartičtí k svému druhému nejvzdálenějšímu soupeři do Nové Včelnice. V podzimní části soutěže vyhráli s tímto ještě loni účastníkem krajského přeboru třígólovým rozdílem. K utkání však zajížděli s jistými obavami, neboť utkání museli odehrát s náhradníky, kteří byli zranění a do zápasu v podstatě nastoupit nemohli. Musela tak být sestavena nová obrana, na které mají Bernartice postavenou svou hru. Roli stopera musel zaujmout 56letý trenér.

Již v 9. minutě hry se domácí ujali vedení. Míč od Tučka zachytil Ondřej Blažek, postupoval s ním atakován Vašíčkem na bránu, vyběhnutého gólmana Tomáše Fučíka přehodil a zajistil domácím jednobrankový náskok – 1:0. V 16. minutě Brožem zblokovaná střela Pivka skončila rohovým kopem. V 19. minutě Pěchotův centrovaný míč z rohového kopu hlavičkoval na přední tyči Rakovan, brankář Koudelka reagoval dobře a balón chytil.

Podobnou akci jako při prvním gólu si zopakovali domácí ve 22. minutě. Blažek našel na pravé straně volného Marka Petráše, ten postupoval osamocen na bránu, Tomáš Fučík proti němu vyběhl a on ho stejným způsobem přehodil jako jeho nahrávač v prvním případě a bylo – 2:0.

Ve 23. minutě dobře vypálil Peterka, avšak jeho bomba skončila jen vedle Koudelkovy brány. Ve 26. minutě měli velmi blízko ke svému prvnímu gólu hosté. Po rohovém kopu Pěchoty hlavičkoval míč na přední tyči Rakovan a trefil ji. Balón se pak odrazil do pole a domácí bek ho odkopl do bezpečí. Pěchotův centr z levé strany ve 28. minutě hlavičkoval Rakovan a míč skončil odrazem od beka za brankovou čárou a následoval roh. Po faulu na Smrčinu zahrával trestný kop Kukrál z pětadvaceti metrů ve 30. minutě, u pravé tyče míč gólman lapil. Domácí mohli odskočit do třígólového vedení ve 40. minutě. Jasně nejlepší hráč na trávníku Blažek vypálil a jeho velice kvalitní střelu vyrazil bernartický gólman Fučík do pole. Poločas tedy skončil dvougólovým vedením domácích.

Únava z finále poháru se neprojevila          

Ve 49. minutě nastřelil Blažek pravou tyč Fučíkovy brány. Hostům se ale potom o dvě minuty později povedla kvalitní útočná akce. Brož našel zprava dlouhým nákopem na levé straně hřiště Pěchotu, po jeho přesné přihrávce si Jakub Novák míč zpracoval, otočil se a pravačkou trefil levou šibenici Koudelkovy – 2:1. Po faulu na Smrčinu v 53. minutě zahrával trestný kop Novák, avšak bránu tentokráte netrefil. V 71. minutě rozhodl o výsledku Ondřej Blažek, dostal zprava od Mareše přesnou přihrávku do půlkruhu pokutového území, otočil se s míčem a levačkou trefil přesně levý spodní roh Fučíkovy brány – 3.1.

Hosté se pak snažili dát kontaktní gól, aby ještě zápas zdramatizovali. Staňkovu střelu v 79. minutě brankář Koudelka chytil. Hosté i v tak zdecimované sestavě neudělali špatný herní dojem. Šance, které si vytvořili, zůstaly již nerealizovány. Domácí se ke gólům jaksi dostávali snadněji a šance proměňovali lehčeji. Ústřední postava v utkání Ondřej Blažek zaznamenal dva góly, na jeden nahrál a ještě nastřelil tyč. Klobouk dolů před jeho výkonem. Utkání vyhráli domácí zcela zaslouženě.          

Poslední utkání ročníku odehrají Bernartice na domácím trávníku a soupeřem jim bude již sestupující milevská rezerva. V podzimní části s ní na milevské umělce o gól prohráli a tak jí mají co oplácet. Utkání se odehraje v sobotu 15. června a začátek je již od 13:30 hodin. Zveme všechny příznivce na toto utkání. Hráči se s nimi a s uplynulou opět co do umístění kvalitní sezónou chtějí důstojně rozloučit.

TJ Nová Včelnice – TJ Sokol Bernartice 3:1 (2:0)

Branky: 9. a 71. Ondřej Blažek, 22. Marek Petráš – 51. Jakub Novák. Rozhodčí: Svyatoslav Izugrafov - Nikola Průchová, Jan Hošek. ŽK: 1:4 (Jaroš – Vašíček, Smrčina, Staněk, Novák). Diváků: 60.

Nová Včelnice: Koudelka – Mareš, Jaroš, Matějka (63. Horák) – Tuček, Pivko (80. Zápotoka), Lub. Šlapanský, Didek, Průša – Marek Petráš, Ondřej Blažek (K). Tým vedl Luboš Cypra.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož, Novák, Vašíček, Ťupa (70. Staněk) – Kukrál, Smrčina – Růžek, Peterka, Pěchota – Adam Rakovan. Tým vedl Jan Šerhant.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Ján Honza