Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na táborské Svépomoci střílel do černého jen lomský David Neužil

 
úterý, 11. června 2019, 09:47

Nemocemi a zraněnými zdecimovaný Jankov vyrazil v předposledním kole letošní sezóny do Tábora, kde čelil jednomu z nejfotbalovějších týmů soutěže. Ještě během prvního poločasu přišel po ostrém zákroku o dalšího hráče, ovšem tým Petra Kadlece podal sympatický výkon a po celé utkání se statečně držel. Lom o svém definitivním vítězství rozhodl až v samotném závěru. Pod výhru 3:0 se podepsal hattrickem muž zápasu David Neužil.

I přes absenci osmi hráčů se prořídlý kádr jankovského týmu vydal společně se svými fanoušky k utkání s Lomem pokusit se překvapit. Favoritem byl domácí tým, který dle předpokladů od samotného úvodu více držel balón na svých kopačkách.

Na skvělém pažitu se hosté dobře posouvali, a tak kombinace Lomu probíhala daleko od Komárkovy svatyně. Proto domácí hrající na Svépomoci v Táboře hrozili především střelami ze střední vzdálenosti. Nejpilnější byl Neužil, který odehrál skvostné utkání! První ránu vyslal na Komárka ve 12.minutě. Táhlý křižný pokus však gólman Jankova vyrazil. V 19.minutě si opět Neužil navedl balón do střelecké pozice a následnou dělovkou málem přepůlil břevno hostující branky. A do třetice to zkoušel útočník Lomu, jenž prošel mládeží pražské Sparty, střelou zpoza vápna, jenže i v 25.minutě Komárka nepřekonal.

Své šance se dočkali i hosté, o dvě minuty později to zkoušel přízemní střelou Hüttner, balón zastavila tyč. Poté to zkoušel dvakrát Fajtl. V prvním případě levačkou jen polechtal rukavice gólmana Chylíka, ve druhém po Klímově sklepnutí zamířil vedle. Jankov následně přišel po ostrém zákroku jednoho z domácích fotbalistů o zraněného Hüttnera, ovšem v poločase držel nadějnou bezbrankovou remízu.

Neužil potvrdil pověst kanonýra

Druhý poločas v plné kráse ukázal největší slabinu hostujícího celku, se kterou se trápí celou sezónu. Tou je jednoznačně absence klasického útočníka a s tím spojená mizerná produktivita. Názorná ukázka přišla v 53.minutě, kdy měl po centru Dolejška velkou šanci Kollár, jenže z malého vápna poslal míč do Chylíkovy náruče. Gólman Lomu rychle rozehrál, během několika vteřin se míč dostal na druhou stranu hřiště, Janů zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Davida Neužila, jenž levačkou zamířil přesně k tyči - 1:0.

O vyrovnání se pokoušel v 58.minutě ze skrumáže po rohovém kopu Honner, ke smůle Jankova míč letěl zhruba o metr vedle branky. Druhý poločas nabídl vyrovnanou partii, ze které se s blížícím se koncem vytvářel jakýsi menší tlak Jankova. V 81.minutě po přesném centru Klímy zakončoval v pokutovém území osamocený Prediger, střelu z voleje však do branky vtěsnat nedokázal. O minutu později přihrál Kollár na hraně šestnáctky Fajtlovi, jeho několikátý pokus v zápase, který směřoval pod břevno, Chylík vytáhl na rohový kop.

Otevřenější obrana hostujícího celku náramně nahrála trpělivému Lomu, který následně ještě dvakrát udeřil a zápas definitivně rozhodl. V 84.minutě využil chyby v obraně David Neužil a lobem zvýšil na 2:0. Dvě minuty před koncem pak domácí zakombinovali na levé straně, Janů přihrál pod sebe a David Neužil zkompletoval hattrick - 3:0. Jankov neodehrál vůbec špatné utkání a prohra 3:0 je možná až příliš krutá. Bohužel takového borce, jakým byl v tomto utkání Neužil, kouč Petr Kadlec ve svém týmu nemá.

TJ Sokol Lom - SK Jankov 3:0 (0:0)

Branky: 53., 84. a 88. Neužil. Rozhodčí: Lovětínský - Toucha, Žemlička. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:1 (Vysušil - Bürger). Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:5. Diváci: 120.

Lom: Chylík - Voneš, Jelen, Zeman (85. Kolací) - Balogh, Šimák (85. V. Císař), Trantýr, Vysušil (76. M. Císař), Janů - Neužil, Kůst (52. Bosnyak).

SK Jankov: Komárek - Dolejšek, Honner, Lošek, Bürger - Fajtl, Kroneisl - Rytíř (89. Šindelář), Kollár, Hüttner (42. Prediger) – Klíma.

Nejlepší hráči: Neužil - Klíma

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová