Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Sousedovice získaly definitivu postupu. Dalšími sestupujícími jsou D. Dvořiště, Králova Lhota a Dobrá Voda

 
neděle, 9. června 2019, 12:02

Až závěrečné kolo určí zbývající dva vítěze. Jistotu už má sousedovická Westra ve skupině B. Stačila jí k tomu remíza ve Vacově, neboť má lepší vzájemné zápasy s druhou Sedlicí. Lídr skupiny D Olešnice si ve svém posledním střetnutí sezony značně zkomplikoval cestu za konečným prvenstvím debaklem 0:7 ve Studené. Lomnici bude příště stačit k předstižení Olešnice jakákoliv výhra na domácí půdě. Vrcholí boj o druhá sestupová místa. K odhlášenému Klikovu, posledním H. Plané, Chelčicím a Putimi přibyly Dolní Dvořiště, Králova Lhota (má horší bilanci s D. Bukovskem), která po roce sestupuje zpět do okresního přeboru Písecka, a Dobrá Voda.

Jakub Varyš nasázel z tuctu gólů polovinu

Lídr skupiny A a postupující do A třídy Kaplice na svém trávníku bezbrankově remizoval s druhým Velešínem. Je to jeho první dvoubodová ztráta v jarní části soutěže. Netolice vyhrály desetigólovým rozdílem s poslední Horní Planou. Střelecky si polepšil autor šesti gólů Jakub Varyš a se 43 góly se přiblížil na čtyři góly k Tomáši Kuklovi z Mladé Vožice, který již zaznamenal úctyhodných 47 gólů a je rekordmanem letošního ročníku v krajských soutěžích. Třetí Zlatá Koruna utrpěla debakl v Roudném s místní rezervou. Boršov nad Vltavou vyrovnával proti zachraňujícímu se Dolnímu Dvořišti v 84.minutě, kdy hráli hosté o devíti. Bod není týmu od hranic nic platný a opouští po ročním působení nejnižší krajskou soutěž. Hrdějovice porazily Frymburk a Kamenný Újezd si také zajistil účast v novém ročníku soutěže vítězstvím nad Sedlcem. Podobně úspěšné a se stejným efektem na tom jsou Loučovice, které vyhrály v Dřítni brankou v poslední minutě.

Černého Petra dostali "kozlíci" z Vl. Březí

Ve skupině B vedoucím Sousedovicím stačila remíza na hřišti Vacova, aby otevřeli šampaňské na postup do vyšší soutěže. Westra se ujala vedení gólem Tomáše Glazunova po hodině hry. Za domácí srovnal vlastencem kapitán hostů Jan Hrach o deset minut později. Sedlice tedy moc dobře věděla, že se díky horším vzájemným zápasům na první místo již nemůže dostat, takže nedělní porážka v Oseku s místní rezervou ji mrzet nemusela. Strunkovice vyhrály v Záblatí nad prachatickou rezervou a dostaly se na druhé místo tabulky. Mužstva, kterým o nic nešlo, si rozdělila body. Cehnice plichtily s Bělčicemi. Podobně jako Volyně s Dražejovem. Za hosty dvakrát skóroval Martin Zámečník. To Kamil Řezníček odčinil vlastní gól v 14. minutě vyrovnání skóre v 63. minutě. Stachy usilující o záchranu soutěže prohrály doma se Čkyní, to je ale nemuselo mrzet, protože prohra Vlachova Březí je v soutěži udržela. Poslední Chelčice díky vítězství (to pro ně již nic neřešilo) s Vlachovým Březím svého soupeře stáhly do okresní soutěže. O sestupujících je tedy rozhodnuto už v předposledním kole.

Kovářov dělí od postupu jediný bod

Ve skupině C vedoucí Kovářov bez problémů pokořil v derby šesti góly na jaře trápící se Božetice. Po dvou gólech zaznamenali exmilevštáci Miroslav Suchan a Jakub Svojše. Vedoucí celek si tímto vítězstvím udržel před svým největším a již jediným pronásledovatelem z Mladé Vožice dvoubodový náskok. V posledním utkání mu stačí uhrát na Hradišti bod (má s Mladou Vožicí lepší vzájemnou bilanci). Mladá Vožice vyhrála v Klukách a v posledním kole hraje v Sepekově. Kovářov to bude mít tedy v posledním kole podstatně těžší. Z boje o čelo vypadly Větrovy, které doma nepřehrály Chotoviny a přenechaly jim bod za bezgólovou remízu. Dolní Bukovsko si tříbodovým ziskem s Řepčí-Opařany udrželo soutěž i na příští sezónu. Sestupující Králova Lhota prohrála s Chyšky. Ve vyrovnaném utkání v Mirotích, kde Královka hraje, vedla ve 26. minutě o dva góly, hosté do poločasu v rozmezí šesti minut skóre zápasu srovnali. Domácí šli ve druhé půli opět do vedení, avšak hosté během minuty otočili výsledek utkání. Domácí mohli vyrovnat, avšak Lukáš Markvart neproměnil pokutový kop. Králova Lhota tak po ročním působení v krajské soutěži padá do okresu. Sepekov na domácím hřišti své příznivce nepotěšil a prohrál se sestupující Putimí. Čtyři góly za vítěze zaznamenal trenér třetiligového Písku Milan Nousek. Mirovice doma přenechaly všechny body po debaklu 1:5 Hradišti. Hattrick zaznamenal Marek Valach, kterému to v jarní části soutěže náramně střílí.

Dobrá Voda za dva roky z I. A do okresu

Ve skupině D si vedoucí Olešnice ostudnou prohrou ve Studené v podstatě zavřela bránu do vyšší soutěže a nemá to již ve svých rukách. Poslední zápas má totiž volný termín. Střelecké hody a jasnou výhru 7:0 podpořili hattrickem Josef Šimánek a čistým hattrickem Libor Dvořák. Lomnice nad Lužnicí měla volný los a k postupu do vyšší soutěže musí v posledním kole vyhrát doma s třeboňskou rezervou za předpokladu, že Suchdol nad Lužnicí nevyhraje v Českých Velenicích. Druhý Suchdol by vítězstvím v Českých Velenicích postupoval, remíza či jeho prohra a nevýhra Lomnice zaručí postup Olešnici, která má se Suchdolem lepší vzájemnou bilanci. Slavonice prohrály s Novou Bystřicí. Hosté ve druhé půli vedli gólem exnemanického Aleše Benkovského, skóre navýšil kapitán mužstva David Frühauf. Za domácí pak korigoval výsledek v poslední minutě utkání obránce Milan Trávníček. Nová Bystřice se vítězstvím zachránila. Třeboňská rezerva přenechala všechny body týmu z Mladého. Dvěma góly se za hosty prezentoval Tomáš Linhart. Dobrá Voda po ročním účinkování v B třídě (loni A třídu nepřihlásila) padá do okresního přeboru. Prohrála totiž doma s nováčkem z Českých Velenic. Oba góly Lokomotivy zaznamenal Milan Fiala. Třebětice s Kardašovou Řečicí si utkání předehrály již v květnu.

VÝSLEDKY 25. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

Sokol Kamenný Újezd – SK Sedlec  7:2 (4:0)
Branky:
3. a 43. Petkov, 17. Sládek, 33. Černý, 59. Rožboud, 75. Soukup, 85. Stegbauer – 79. Hovorka, 88. Milan Pešek. Rozhodčí: Klimeš – Syrovátka, Hora. ŽK: 1:0 (Valenta). Diváků: 85. Předehráno v pátek 7. 6. 2019.

FK Boršov nad Vltavou – FK Dolní Dvořiště 1:1 (0:1)
Branky:
90+4. Havlíček – 10. Štifter. Rozhodčí: Krejník – Kabele, Hora. DFA: Šnajder. ŽK: 1:5 (Havlíček – Kubík 2, Zeman, Tesař, Pecha). ČK: 0:2 (18. Zeman, 73. Kubík). Diváků: 93.

TJ Slavoj Hrdějovice – FC Šumava Frymburk 3:1 (2:1)
Branky:
2. a 55. Pimpara, 18. Miklík – 31. Budík. Rozhodčí: Kabele – Krejník, Krčín. ŽK: 2:2 (Nedorost, Hrdlička – Budík, R. Mertl). Diváků: 50.

1.FC Netolice – TJ Smrčina Horní Planá 12:2 (4:1)
Branky:
6., 18., 62., 65., 77. a 87. Varyš, 32. a 40. Dvořák, 52. Andres, 55. Vá. Vlášek, 72. Rokůsek, 79. Jiří Urban – 31. Brůha, 84. Bednář. Rozhodčí: Novák – Studený, Neumann. ŽK: 0:1 (Koritar). Diváků: 30.

TJ Dříteň – Vltavan Loučovice 0:1 (0:0)
Branka:
90. Koutský. Rozhodčí: Křížovský – Černý, Knotek. ŽK: 4:4 (T. Kovařík, Marek Kovařík, Jos. Moudrý, Milan Kovařík – Ardó, Žák, Toth, Somolík). Diváků: 85.

FK Spartak Kaplice – FC Velešín 0:0
Rozhodčí:
Slepička – P. Šťastný, Janda. DFA: Eibl. ŽK: 1:4 (Divoký – Šváb, Jak. Zatloukal, Pomije, Zimek). Diváků: 310.

TJ Malše Roudné B – SK Zlatá Koruna 6:1 (3:0)
Branky:
39. (pen.) a 79. Wohlgemuth, 3. Tibitanzl, 27. Benda, 66. Kadlec, 84. Vodák – 89. Fuciman. Rozhodčí: Čarek – Landík, Škuthan. DFA: Němeček. Bez karet. Diváků: 60.


SKUPINA B

SK Vacov – FC Westra Sousedovice 1:1 (0:0)
Branky:
70. Hrach (vlastní) – 60. T. Glazunov. Rozhodčí: Ondra – Zabilka, Heinzl. ŽK: 1:2 (A. Bujok – Kacetl, Linhart). Diváků: 100.

Sokol Stachy – SK Čkyně 0:3 (0:2)
Branky:
18. a 52. (pen.) V. Turek, 35. Kasal. Rozhodčí: M. Mráz – Frček, Trněný. DFA: Tupý. ŽK: 4:0 (Dvořák, Foltýn, Mart. Šíp, Švarc). ČK: 1:0 (51. Hošek). Diváků: 50.

FK Slavoj Volyně – TJ Dražejov 3:3 (2:0)
Branky:
14. Řezníček (vlastní), 30. Kubeš, 54. Slavík – 49. a 53. Zámečník, 63. Řezníček. Rozhodčí: Pánek – Muzika, Jeřábek. DFA: Albrecht. ŽK: 1:1 (Slavík – Hulač). Diváků: 150.

FK Chelčice – FC Vlachovo Březí 2:1 (0:0)
Branky:
70. Machnyk, 90+1. Marek Lang – 64. Mich. Novotný. Rozhodčí: Trkovský – Ambrožová, Rothschedl. DFA: Hanzal. ŽK: 1:4 (Kapusta – Pečený, Brzobohatý, Kravčenko, Mich. Novotný). Diváků: 50.

Sokol Cehnice – TJ Sokol Bělčice 1:1 (1:1)
Branky:
9. Mir. Nedvěd – 40. Hanzlík. Rozhodčí: Zabilka – Ondra, Hodánek. ŽK: 1:1 (Krejsa – Hevera). Diváků: 50.

Tatran Prachatice B – TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí 2:3 (1:0)
Branky:
11. (pen.) Juroš, 72. Had – 80. a 82. Šimčík, 57. Petr Beneš. Rozhodčí: Juráň – Ernst, Heinzl. ŽK: 2:2 (Janošťák, Juroš – Brych, Šimčík). Diváků: 50. Hráno v Záblatí.

TJ Osek B – TJ Sokol Sedlice 3:1 (1:0)
Branky:
17. Jan Hoch, 79. Říský, 82. Hronek – 46. Fil. Rakovan. Rozhodčí: Hučík – Landík, Jáchim. ŽK: 2:0 (Gondek, Jan Hájek – Dumský, Čabrádek). Diváků: 100.


SKUPINA C

SK KAVAS Větrovy – TJ Sokol Chotoviny 0:0
Rozhodčí:
Vican ml. – Svoboda, Kollárik. ŽK: 0:2 (Pavlíček, Jan Turek). Diváků: 70.

1. FC Boston Kluky – TJ Sokol Mladá Vožice 3:6 (1:3)
Branky:
29. a 70. Štěpán, 85. Pileček – 3. a 29. Mart. Kříženecký, 50. a 53. Pešek, 27. Bílý (vlastní), 60. T. Kukla. Rozhodčí: Dimitrov – Ovčáček, Tanáč. DFA: M. Urban. ŽK: 2:2 (Jakub Kůs, Bílý – Petr Kukla, Malík). Diváků: 100.

TJ ZD Kovářov – TJ Božetice 6:1 (2:0)
Branky:
7. a 59. Mir. Suchan, 57. (pen.) a 87. Svojše, 39. Holub ml., 86. Jiří Novák – 84. (pen.) Zb. Vácha. Rozhodčí: Kovařík – Kocina, Hadáček. ŽK: 0:2 (Němeček, Pinc). ČK: 0:1 (62. Luk. Stejskal). Diváků: 98.

TJ Dolní Bukovsko – SK Řepeč-Opařany 5:1 (1:0)
Branky:
5. (pen.) Fr. Cihla, 48. Pav. Kokeš, 60. Jan Mach, 77. Hruška, 75. Matoušek – 50. Mikšovský. Rozhodčí: Bumba – Rous, Brom. ŽK: 0:1 (Mir. Novák). Diváků: 50.

TJ Sokol Sepekov – TJ Sokol Putim 3:5 (0:2)
Branky:
52. Kašpar, 66. Tupý, 68. Zb. Cihlář – 15., 57., 60. a 86. Milan Nousek, 22. Jar. Kačírek. Rozhodčí: Svoboda – Vican ml., Junek. ŽK: 2:3 (Tupý, Bočan – Milan Nousek, Holan, Matěj Vlach). Diváků: 50.

SK Mirovice – TJ Hradiště 1:5 (0:3)
Branky:
55. Vá. Jelínek – 40., 46. a 70. Marek Valach, 19. Nimburský, 22. Matějka. Rozhodčí: Šíma – Řehoř, Záhorský. DFA: Janíček. ŽK: 2:0 (Hřídel, Jak. Převrátil). Diváků: 60.

TJ Králova Lhota – FC Chyšky 3:4 (2:2)
Branky:
16. a 53. Jan Mašek, 26. Markvart – 38. a 55. Ond. Vačlena, 44. Luk. Prášek, 54. Jan Málek. Rozhodčí: Frček – Pánek, Štěrba. ŽK: 0:1 (79. Pavel Hoferek). Diváků: 50.


SKUPINA D

FK Kardašova Řečice 1922 – FK Sokol Třebětice  2:2 (0:1)
předehráno 7. 5. 2019.

FK Studená – TJ Sokol Olešnice 7:0 (3:0)
Branky:
13., 16. a 48. Šimánek, 46., 60. a 68. Lib. Dvořák, 23. Péč. Rozhodčí: Crkva – Talíř, Blažek. Bez karet. Diváků: 110.

TJ Sokol Slavonice – TJ Jiskra Nová Bystřice 1:2 (0:0)
Branky:
90. Trávníček – 57. Benkovský, 80. (pen.) Frühauf. Rozhodčí: Talíř – Crkva, Blažek. DFA: Bicek. ŽK: 4:3 (Bodlák, Voj. Balík, Trávníček, Licehamr – Kuchař 2, Havel). ČK: 0:1 (50. Kuchař). Diváků: 96.

TJ Jiskra Třeboň B – SK Mladé 1:3 (0:2)
Branky:
77. Michal – 6. a 25. T. Linhart, 74. V. Moudrý. Rozhodčí: Ambrožová – Šíma, Saidl. ŽK: 0:5 (Šťastný, Kočvara, Tondr ml., V. Moudrý, Šafrata). Diváků: 45.

SK Dobrá Voda – Lokomotiva Č. Velenice 1:2 (1:1)
Branky:
42. (pen.) Arnold – 44. a 65. Fiala. Rozhodčí: Hladík – Křížek, Stach. DFA: Pípal. ŽK: 1:1 (Frolík – Fr. Dvořák). Diváků: 80.

Sokol Suchdol nad Lužnicí – TJ Slavoj Ledenice 1:0 (1:0)
Branka:
12. Jak. Záruba. Rozhodčí: Hnilička – Studený, Kořínek. ŽK: 2:4 (Černoch, Dan. Trmal – Pat. Svoboda, Vik. Svoboda, Havelka, Volf). ČK: 0:1 (40. Jos. Svoboda). Diváků: 110.

Lomnice nad Lužnicí – volno.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle