Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V derniéře byl Radotín nad síly Písku

 
sobota, 8. června 2019, 21:11

Písečtí sobotním utkáním udělali tečku za sezonou 2018/19. A začali dobře, když se dostali Ulbrichem do vedení. To jihočeskému týmu ale nevydrželo příliš dlouho a čtvrtý Radotín postupně čtyřmi góly zápas obrátil ve svůj prospěch. V dresu Olympie potvrdil střelecké kvality nejlepší kanonýr třetí ligy Akpan Fortune Bassey z Nigérie.

Radotín vstoupil do utkání v čele s bývalým reprezentantem Martinem Jiránkem a expíseckým Václavem Milcem pěkně zhurta. Již během prvních dvou minut si vytvořil dvě velké šance. V prvním případě obránce Vacovský stihl balón vykopnout z brankové čáry. O pár sekund později už se činil brankář Toma, který vyrazil nepříjemně skákavý pokus na rohový kop. Olympia pokračovala ve svém tlaku i nadále, avšak první branky se nedočkala. Paradoxně to byl Písek, který šel zničehonic do vedení. Tom Ulbrich se postavil k exekuci standardní situace a z velké dálky poslal míč přesně do sítě. Hostující gólman Kimia měl zakrytý výhled a nestačil zasáhnout.

Ulbrich zkoušel štěstí ještě jednou. Z podobné vzdálenosti ale zamířil vysoko nad horní tyč. Po půl hodině fauloval v šestnáctce Běloušek Hadiho a Jakub Trýzna poslal penaltu přesně doprostřed branky. Olympia se po vyrovnání vrátila do tempa, které nastolila v prvních minutách. A opětovný tlak přetavila ve spornou vedoucí branku po teči Basseye, který stál podle píseckých hráčů v ofsajdu.

Bassey završil hattrick

Pražský celek ze svého nastoleného výkonu nepolevoval ani po pauze. Po zásluze tak šel do dvoubrankového vedení, načež už jen málo věcí napovídalo, že by Písečtí doma mohli nějaký bod zachránit. Trefil se opět Bassey. Nejproduktivnější hráč celé soutěže zvýšil střelou k tyči vedení Radotína na 3:1. Na hřišti bylo k vidění velké množství ostrých zákroků, po kterých rozhodně nebyla nouze o emoce.

Olympia se ovšem přeci jen stále více tlačila do útoku. V 81. minutě fauloval Benetka, viděl červenou kartu a Pražané získali další výhodu pokutového kopu. Postavil se k němu Bassey a jen podtrhl svou skvělou formu a výkon na píseckém trávníku. A jelikož jeho následovná střela z velké vzdálenosti zamířila mimo, skóre se definitivně zastavilo na stavu 1:4.

Radotín potvrdil svou kvalitu a zaslouženě si odvezl tři body. Píseckým fotbalistům skončila sezona a po pondělním tréninku je čeká volno před startem letní přípravy na nadcházející ročník v Jihozápadní skupině ČFL.

Milan Nousek ml., trenér Písku: „Vesměs jsme věděli, s kým k nám Radotín přijede. Věděli jsme, jak se bude herně prezentovat, takže jsme byli po taktické stránce připraveni. Prvních deset minut jsme byli pod enormním tlakem soupeře. Hra se pak trochu vyrovnala, ale neříkám, že jsme byli lepším týmem. Pořád jsme ztráceli v rychlosti i dynamice. Dokud jsme plnili, co jsme měli, a byli jsme schopni soupeřovy hráče pochytat, neměli jsme větší problémy. Bohužel přišly chyby a Olympie je týmem, který je prostě potrestá.“

FC Písek – SC Olympia Radotín 1:4 (1:2)

Branky: 22. Ulbrich - 35. Trýzna, 44., 55. a 82. Bassey. Rozhodčí: Vít - Arnošt, Slavíček. Delegát: Petřík. ŽK: 2:1 (Běloušek, Hrachovec - Pelyak). ČK: 1:0 (80. Benetka). Diváci: 252.

Písek: Toma – Benetka, Vacovský (57. Kulík), Hanzlík, Běloušek – Pecka (46. Holý), Voráček, Hrachovec (89. Sedláček), Presl (75. Pinc) – Ulbrich, M. Held.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama