Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko B v derniéře nestačilo, Tachov hrozil Vyletou

 
středa, 5. června 2019, 23:37

Fotbalistům ze Soukeníku se především jarní část divize A vůbec nevydařila. Táborskému B-týmu se ani jednou nepodařilo dosáhnout výhry v základní hrací době, a tak po ročním účinkování z republikové soutěže sestupuje. A jelikož má nyní již dva zápasy předehrané, se sezonou s předstihem rozloučil. Pro jihočeský celek ale bohužel neúspěšně, proti Tachovu sice měl světlé momenty, utkání ale nakonec vyznívá jasně - 5:2 pro Tachov.

Loučení s letošní sezonou začalo na Soukeníku pro domácí dobře. Svěřenci Kamila Tobiáše šli ve 20. minutě do vedení, když se trefil Bryanta. Táborsko do zápasu vstoupilo celkově velmi dobře a bylo nebezpečnější z obou týmů. Pak ale přišlo to, co jej trápí celé jaro, tedy individuální chyby. V závěru první půle z mezírek v defenzivě těžil především hostující Patrik Vyleta. Ten totiž v rozmezí šesti minut zaznamenal hattrick! Skóre se rázem obrátilo a zápas nabral celkově jiný směr. Do dalších pětačtyřicetiminutovky se tedy šlo za stavu 1:3 z domácího pohledu.

V 60. minutě přišla možná poslední jiskra naděje pro fotbalisty z jihu Čech a jejich fanoušky. Na jednobrankový rozdíl snižoval útočník Leoš Vozihnoj. „Ve druhé půli jsme snížili, zase jsme hráli velmi slušně, vytvářeli jsme si šance. Pak ale přijdou další dvě obrovské chyby, ze kterých dvakrát inkasujeme a je po zápase,“ reagoval na další vývoj utkání Kamil Tobiáš, táborský trenér.

Dnes totiž závěry poločasů sestupujícímu mužstvu nesvědčily. V 82. minutě poslal David Faber do sítě již čtvrtou tachovskou střelu. O dvě minuty později na něj symbolicky navázal opět Vyleta, který dal svůj čtvrtý gól v utkání. Derniéra táborského B-týmu tedy nevyšla podle představ. Tachov si ze Soukeníku odvezl výhru 5:2.

Kamil Tobiáš, trenér Táborska B: „Poslední utkání bylo obrázkem celého jara. Vstoupíme do zápasu dobře, jsme lepší, nebezpeční. Ve 20. minutě jsme dali gól na 1:0, hráli jsme dobře. Pak přišla fatální chyba, kterou nás soupeř potrestal a vyrovnal. Během dalších deseti minut jsme udělali další dvě chyby a hned prohráváme 1:3. Opravdu je to přesný obrázek toho, jak probíhalo celé jaro. Ve druhé půli jsme snížili, zase jsme hráli velmi slušně, vytvářeli jsme si šance. Pak ale přijdou další dvě obrovské chyby, ze kterých dvakrát inkasujeme, a je po zápase. Jen doufám a věřím, že pro kluky byla sezona plodná alespoň v tom, že nasbírali nějaké nové zkušenosti. Věřím, že se příště chybám, které dělali, vyvarují a poučí se z nich. Alespoň v tomhle to snad bude přínosné.“

FC MAS Táborsko B – FK Tachov 2:5 (1:3)

Branky: 20. a 63. Bryanta - 39., 44., 45. a 84. Vyleta, 82. Faber. Rozhodčí: Tesař - Matyš, Hrkal. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:0 (Mikuláštík). Diváci: 80.

Táborsko B: Novák - Větrovský, Rytíř, Kmeťo, Mikuláštík (84. Brabec) - Štefl - Bryanta, Kubec (76. Mischnik), Radosta, Klusák – Vozihnoj.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Daniel Pekař