Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek v Zápech neskóroval a na těžkého protivníka si nepřišel

 
středa, 5. června 2019, 23:04

Písečtí zažívají další náročnější týden. Dnes je čekalo nelehké střetnutí na půdě druhého celku ČFL. Zápy svou kvalitu a postavení potvrdily. Jihočechům nedovolily skórovat a po dvou zásazích do jejich sítě doma všechny body uhájily. Písek se s fanoušky rozloučí v sobotu, kdy jej čeká závěrečný domácí zápas, kterým uzavře sezonu 2018/19.

Stejně jako v minulém utkání, i v tomto vyšel písecký tým gólově a především bodově naprázdno. V prvním poločase to byl především domácí tým, který se snažil procpat skrze píseckou obranu, avšak neúspěšně. Zápy měly o něco více z aktivity a i ze střelecké převahy. Jednu z vyložených šancí, kdy byl domácí útočník sám před bránou, a ta na něj číhala zcela odkrytá, ovšem neproměnili. Do dalšího dějství se tedy šlo za hratelného bezbrankového stavu.

S příchodem na hřiště však Zápy začaly potvrzovat své kvality. A to i co se proměňování gólových šancí týče. V 54. minutě se Tomáš Matějka ocitl v soupeřově vápně s míčem u nohy. V rychlosti si jej srovnal a z pravé strany zamířil přesně na vzdálenější tyč. Střela zapadla přesně tam, kam domácí hráč potřeboval, a Zápy vedly 1:0.

V průběhu druhé půle musel mimo jiné střídat Kulík, a to vinou zranění. Na place ho nahradil Pinc. Ani on však s výsledkem již nic neudělal. 74. minuta pak přinesla klíčové rozuzlení dnešního mače. Nejlepší domácí střelec Jan Jelínek dostal dobrou přihrávku do běhu, načež si bezchybně poradil s brankářem Tomou, kterému poslal míč za záda. Bylo tedy definitivně rozhodnuto. Písek se ze Záp vrací bez vstřelené branky a bez bodového zisku. Napravit porážku bude moci již v sobotu dopoledne (10,15), kdy ho čeká poslední domácí představení s Olympií Radotín.

Milan Nousek, písecký trenér: „Po první půli jsme drželi nadějnou remízu. Chtěli jsme pak pokračovat v zavedené taktice, kdy jsme úspěšně, tedy až na pár výjimek, odolávali domácímu tlaku. To se nám bohužel nepodařilo. Po první inkasované brance jsme byli trochu otevření a honem jsme chtěli výsledek znovu zkorigovat. Když dá tým gól, přijde takové malinké uspokojení a nechají hrát soupeře. To se stalo dnes. Byli jsme po první brance více na míči, dostali jsme se do vyložené šance, kterou jsme ale bohužel nedali. Pak přišel ten trest v podobě druhé branky po individuálně chybě. A prohrávat 0:2 v Zápech? Kdo tu zná prostředí, tak ví, že už je skoro nemožné se zápasem něco udělat.“

SK Zápy – FC Písek 2:0 (0:0)

Branky: 54. Matějka, 74. Jelínek. Rozhodčí: Řeháček - Martínek, Pekař. Delegát: Tereba. ŽK: 1:2 (Pecka, Hrachovec). Diváci: 100.

Písek: Toma - Benetka, Běloušek, Vacovský, Hanzlík - Hrachovec (82. Sedláček), Pecka (85. Petřík), Kulík (49. Pinc), Voráček - Ulbrich, M. Held.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Jan Škrle