Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 28. kole KP

 
středa, 5. června 2019, 17:25

Ani 28. kolo příliš nenapovědělo, kdo letos z kraje sestoupí. Situaci hodně zamotalo Roudné, které v přesilovce otočilo duel s Hlubokou a dotáhlo se na ni na pouhé dva body. Na posledním místě jsou teď Dražice, které nedokázaly vzdorovat oslabenému Olešníku. Nic jistého nemá po debaklu v Krumlově ani Rudolfov. Blatná dostala čtyřku v Jankově a také bude potřebovat ve zbývajících duelech bodovat. Ve šlágru kola si druhé místo upevnily Katovice.

Výsledky 28. kola krajského přeboru


Malše Roudné – TJ Hluboká /Vlt. 5:1 (0:1)

Branky: 64. Goretki, 68. Kadlec, 70. Hála, 84. Pazourek, 88. Píša - 16. Rubick. Rozhodčí: Havlík - Vican, Lovětínský. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:5 (Hrouda, D. Vogl, Kadlec – Legdan 2, Hájek, Stráský, Rubick). ČK: 0:1 (39. Legdan). Diváků: 100.

Roudné: Š. Hošna – Zachař, Cahyna, Hrouda, Zíka (68. Pazourek) – Goretki (79. Tibitanzl), Hála, Kadlec, D. Vogl – Neckář (85. Wohlgemuth), Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Hluboká: Šiller – Čermín, Legdan, Turek, Němec – Lovička (60. Hájek), Stráský, Rubick, Kössl – Pomeje (82. Bůrka) – Křiváček (70. L. Adam). Trenér Libor Žák.

Nejlepší hráči: Kadlec, Goretki, Hála - nikdo

Marcel Tomášek, trenér Roudného:Zisk tří bodů z venku jsme chtěli potvrdit výhrou doma, ale ta se nerodila lehce. Přežili jsme tyč, břevno a další šance hostů. Ve druhém poločase jsme soupeře fyzicky přetlačili a dali pěkné branky. Stále žijeme a pořád je o co hrát, a proto budeme bojovat až do konce.“

Libor Žák, trenér Hluboké: „Ani se mi utkání nechce hodnotit, jsem hodně zklamaný. První půle z naší strany dobrá, neuznaný gól, šance, a pak moment, který vše ovlivnil - otočený faul a červená. V desíti nemůžeme dělat takové chyby, domácí jsou narozdíl od nás velmi dobře fyzicky připraveni a my jsme to nezvládli. Někteří hráči zápas odchodí a ještě si myslí, že běhali. Mrzí mě červená Standy Legdana, protože to karta být dle mého názoru neměla. Máme ještě dva zápasy, já to za hráče neodběhám, musí oni. Trénoval jsem hodně mužstev, ale takový přístup, jako mají někteří tady, jsem nikde neviděl. My, co děláme kolem fotbalu, máme ten fotbal rádi, proto to celý život děláme, ale tady někteří hráči fotbal rádi mít ani nemůžou, protože to by k tomu přistupovali jinak. Snad se chlapci vzpamatují a ještě zabojují, pořád není nic ztraceno.“


TJ Osek – Jiskra Třeboň 0:4 (0:3)

Branky: 2. Růžička, 3. Průcha, 19. Vávra (pen.), 77. Diviš. Rozhodčí: Albert - Kroutl, Mach. Delegát: Albrecht. ŽK: 4:1 (Kozlík, Maroušek, Kroupa, Říský – Franěk). Diváků: 50.

Osek: Kozlík – Kinkor (78. M. Krejčí ml.), M. Krejčí st., Carda, Benda – Brabec, Kroupa, Hoch, Maroušek – Říský, Lávička (67. V. Ježek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Třeboň: Kopecký – Schneider, Lonsmín, Tůma – Matoušek, Doležal (62. Franěk), Cimerhanzl (71. Koktavý), Vávra (78. Bartl), Holzepl – Růžička (69. Diviš), Průcha (82. Veselý). Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Maroušek – Kopecký, Tůma, Růžička, Průcha

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka:Prohrávat ve třetí minutě 0:2 je dost studená sprcha, ze které jsme se do konce poločasu už nedostali Navíc jsme ještě po čtvrt hodině inkasovali z penalty. Přesto, že jsme po obrátce zvýšili aktivitu a vytvořili si tlak, výsledkem byla jen série rohových kopů, po kterých jsme paradoxně z brejku inkasovali počtvrté. Třeboň byla lepší a my bohužel doplatili na úvodní nesoustředěnost.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Vstup do zápasu nám vyšel dokonale, po úvodní dvacetiminutovce jsme vedli o tři góly a bylo prakticky rozhodnuto. Domácí ale nic nezabalili a především ve druhé půli nás neustále prověřovali z velkého množství standardek.“


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Rudolfov 5:0 (2:0)

Branky: 56., 76. a 89. Novák, 24. Ďurica, 44. Dudák. Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Toucha. Delegát: J. Urban. Bez karet. Diváků: 95. 

Krumlov: Trnka – Paráček, Dudák, Svoboda, Kabele – Strapek (84. Filip), Novák, Ďurica (34. Smolen), Persán – Klivanda (76. Trapl), Tauber (57. Ješina). Trenér Václav Domin.

Rudolfov: Teringl – Dvořák (76. Žoček), Novotný, Hajný, Kuna – Sládek, Jasenský, Maxa, Kovačičin - Šindelář (60. Janák), Pouzar (46. Vo Son). Trenér Jiří Hrbáč.

Nejlepší hráči: Novák, Dudák, Trnka – nikdo

Václav Domin, trenér Krumlova: Když vyhrajete pět nula, tak se to hodnotí lehce, ale tak jednoduché to, hlavně ze začátku, nebylo. První šanci měli hosté a hrozili z rychlých protiútoků. My jsme ze začátku opět neproměnili své šance, ale potom přišla první branka a myslím, že už jsme utkání zvládli, hlavně druhý poločas.“

Jiří Hrbáč, trenér Rudolfova: „Před utkáním jsem věřil, že jsme schopni něco v Krumlově uhrát. Bohužel, realita byla úplně jiná. Konkurovat soupeři jsme vydrželi pouze úvodních 20 minut a pak už to byla úplně jasná záležitost. Bylo to naše nejhorší utkání na jaře a nezodpovědnost některých našich hráčů je až zarážející. Jsme v kritické situaci, ale věřím, že se vzpamatujeme a hned následující kolo zabodujeme v Třeboni.“


SK SIKO Čimelice – Sokol Želeč 2:3 (1:1)

Branky: 17. Hovorka, 60. Káš - 41. Holub, 63. Brůžek, 64. Sokolt. Rozhodčí: Peterka - Krauskopf, Koranda. Delegát: Štuk. ŽK: 2:1 (Rambous, Nekl – F. Froněk). Diváků: 100.

Čimelice: Krt – J. Viták, Listopad, Bednařík, Pohnán (54. M. Viták) Hegenbart, Nekl, Káš, Mezera (77. Řežábek), Rambous – Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Želeč: Albrecht – Kosobud, Škrábek, Froněk – Prokeš, Švec (77. Sládek), Holub, Fiala (84. Janoušek), Kukučka – Sokolt, Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: nikdo – Brůžek, Sokolt

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: Utkání jsme měli dobře rozehrané, dvakrát jsme byli ve vedení, ale vlastními chybami jsme soupeři nabídli zápas otočit. Je to pořád stejné, slušná hra, ale nedůraz před soupeřovou brankou a chyby v obranné činnosti nás připravují o lepší výsledky a tím i bodový zisk a lepší pozici v tabulce. Navíc tentokrát dvě branky hostí padly z ofsajdového postavení.“

Ohlas Želče přineseme.


FK Olešník – TJ Dražice 4:0 (1:0)

Branky: 43., 50. a 85. Štos, 75. Grobár. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Havlík. Delegát: M. Urban. ŽK: 2:1 (Heller, Šahajda – D. Štecher). Diváků: 150.

Olešník: J. Studnička – Vařák, M. Studnička (82. Nygmet), Kalášek, Šahajda (86. Tomek) – Dráb (70. Tressl), Heller, Grobár, Šíma (60. Rožboud) - Štos, Kouba (82. Jirkal). Trenér Roman Chlumecký.

Dražice: Cimburek - Bareš, Horka, Vlašin (39. J. Novotný), J. Štecher - P. Novotný, Veselý (82. J. Stuchlík), D. Štecher, M. Stuchlík - Kromka, L. Stuchlík (16. Hořejší). Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Nejlepší hráči: Vařák, Štos - Cimburek

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Na Dražice jsme se poctivě připravovali. Z různých důvodů nám chyběli někteří hráči, ale věděl jsem, že to zvládneme, poněvadž i ostatní kluci mají kvalitu. Do 20. minuty to mohlo být 3:0, ale bohužel šance jsme nevyužili. Hosté zahrozili pouze dvakrát hlavou Kromky po rozích. Těsně před půlí dal branku Štos. Druhá půle byla jednoznačně pro nás, kdy navýšili skóre Štos a Grobár. Mrzí mě, že se všude vypráví o všech zápasech po kraji, bude to tak nebo tak apod. Kdyby se poslední kola hrála v jeden termín, tak si pochyby můžeme odpustit a rozhodne se na hřišti.“

Vlastimil Stuchlík, vedoucí Dražic: „S Olešníkem, se kterým se těžko můžeme rovnat, jsme obdrželi gól těsně před koncem půle. Ke všemu jsme museli v první části už i dvakrát nuceně střídat, a tak se většina utkání odehrála na naší polovině a domácí nám ve druhé části v poklidu přidali další góly. Teď se musíme dát dohromady do soboty a vyhrát, jestli chceme mít ještě nějakou šanci na záchranu.“


SK Otava Katovice – Sokol Lom 4:0 (1:0)

Branky: 38. Kadula, 56. Požárek, 68. Repa, 79. Uher. Rozhodčí: Novotný - Přibyl, Kotalík. Delegát: Brož.  ŽK: 1:2 (Hajdušek – Jelen, Bosnyak). Diváků: 347.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Tušer, J. Chylík – Uher, Kagui, Janoch, Repa – Požárek, Kadula (82. Koutský). Trenér Roman Malý.

Lom: L. Chylík - Voneš, Balogh, Trantýr, Vysušil – Kůst, Rabiňák (75. Do Trung), Šimák, Janů, Neužil – Bosnyak (46. Voneš). Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: celý tým – Chylík

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „První poločas byl celý v naší režii. Vytvořili jsme si řadu šancí. Kadulovo střela z přímého kopu proletěla těsně mimo, Uher trefil tyč. Dočkali jsme se až ve 39. minutě. Požárkovu střelu hostující gólman stačil jen vyrazit a Kadula byl ve správném čase na správném místě. Vyrovnání mohlo přijít jako blesk z čistého nebe, ale Bosnyak povedenou střelou nůžkami trefil jen tyč. Druhý poločas hosté vylezli z obranné ulity, čímž se nám otevřel prostor na jejich půlce. A to našemu ofenzívně naladěnému celku vyhovovalo. Obrana fungovala spolehlivě a dopředu jsme byli efektivní. Požárek povedeně obstřelil Chylíka, Repa dorazil střelu Uhera a do naprosté euforie nás dostal právě Uher, když se povedeným obloučkem z dvaceti metrů trefil do hostující branky počtvrté. Velmi si ceníme výkonu Lomu. Spolu s Olešníkem to byl nejlepší soupeř, který u nás na jaře hrál. Mají kvalitní mužstvo, hrají kombinační fotbal a i díky jim se musel zápas divákům líbit."

Lukáš Zeman, asistent Lomu:Katovice, kromě začátku druhého poločasu, byly lepším týmem a zaslouženě vyhrály. Pro nás tak skončily dvě série - tři roky trvající neporazitelnost v mistrovských zápasech na hřištích soupeřů a neporazitelnost v jarní části KP.“


FC ZVVZ Milevsko – FK Protivín 1:2 (1:1)

Branky: 19. Petr Dvořák – 45. a 90. Kasík. Rozhodčí: Kotalík - Přibyl, Klátil. Delegát: Eibl. ŽK: 3:4 (Vakoč, Komárek, Maršík – Bečvář, J. Vorel, König, Zach). ČK: 1:0 (68. Petr Dvořák). Diváků: 90.

Milevsko: Pavel Dvořák - Hejl (46. Volf), Petr, Vakoč, Kosobud - Kálal (88. P. Novotný), Maršík, Komárek, Málek - Marvan (80. Paták), Petr Dvořák. Trenér Miroslav Strnad.

Protivín: Hanus – Zach, Uhlík, Vojta, Dan (46. Bečvář) - J. Vorel, Říha, Zb. Vorel, Moravec, König (71. Buko) - Kasík. Trenér Juraj Kobetič. 

Nejlepší hráči: Kálal - Kasík, Moravec

Miroslav Strnad, trenér Milevska„Šance jsme si vytvořili, ale dostaneme dva góly v posledních minutách a to je prostě špatně. Byli jsme lepší, ale nemáme ani bod.“ 

Juraj Kobetič, trenér Protivína:Pod dojmem jisté záchrany, která ale mohla být teoreticky ohrožena, jsme nevstoupili do utkání dobře. Málo pohybu a nízké nasazení nemohlo stačit na dobře organizovaného soupeře. Ten po zásluze šel do vedení a naše hra byla slepá i v dalším průběhu utkání. Domácí nám darovali vyrovnání v poslední minutě prvního poločasu. I když se náš výkon v druhé půlce malinko zlepšil, pořád to byli domácí, kteří byli lepším mužstvem. Dvacet minut před koncem šli domácí do desíti, ale obraz hry se nezměnil a já si říkal, že za bod musíme být vděční štěstěně. Rozhodla poslední minuta, kdy se nám povedla slušná kombinace přes půl hřiště, a tak horší mužstvo bralo tři body. Fotbal má i tuto tvář. V celém ročníku jsme odehráli pár utkání, kdy náš výkon byl dobrý a bodový zisk nulový, v neděli se štěstí přiklonilo na naši stranu.“


SK Jankov – TJ Blatná 4:1 (1:0)

Branky: 8. Zajíc, 50. Klíma, 80. Bürger, 82. Lošek - 47. Čadek. Rozhodčí: Krauskopf - Herzog, Mach. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:1 (Kollár, Bürger - Sýkora). Diváků: 208.

Jankov: Hučík - Dolejšek, Lošek, Popelka, Zajíc - Fajtl, Kroneisl - Bürger (85. Prediger), Kollár, Klíma (85. Hüttner) - Šebelka (80. Rytíř). Trenér Petr Kadlec.

Blatná: Burian - Sýkora, Sedláček, Motyka, Nový (11. Levý) - Říha, Prokopec (74. Hlaváč), Křivanec, Šejvar - Peleška (66. Míka), Čadek. Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: Lošek, Zajíc, Hučík - Čadek, Motyka

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Výsledek utkání by mohl napovídat o jeho jednoznačném průběhu, ale zase tak snadno se nerodil. Sice jsme se dostali hned v úvodu do vedení, ale vedoucí branka jako by nás přibrzdila. Špatně jsme řešili finální fázi a celkově nás z tempa vyváděla řada našich nepřesností. Druhý poločas pro nás nezačal dobře, když se hosté po dobře zahraném rohu prosadili hlavou. My jsme dokázali odpovědět během tří minut a vedení jsme si po brance Klímy vzali zpět. Následně hosté dvakrát orazítkovali konstrukci naší branky. V závěru utkání jsme ještě přidali dva góly a tím potvrdili naše vítězství, které si myslím, že je ve finále zasloužené.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Domácí se brzy dostali do vedení po rohu, což jim hodně pomohlo. Zbytek poločasu pak byl spíše úmorný boj, skóre už se tak neměnilo. Hned po přestávce jsme branku dali my, když se po rohu prosadil Čadek. Vzápětí jsme bohužel svým nedůrazem nabídli Jankovu šanci jít opět do vedení. V 56. minutě Říha pak ze standardky orazítkoval jen břevno, v 65. minutě to samé po hlavičce Pelešky – opět míč skončil na břevně. V těchto momentech se lámal chleba a tam nám chybělo i trochu štěstí. Závěrečnou desetiminutovku už jsme hráli vabank s cílem odvézt si kýžený bod, góly ale padaly už jen do naší sítě. Nyní přivítáme mistry z Olešníka, tak doufám, že si tento zápas aspoň trochu užijeme.“

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle