Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Borovany uhájily třemi body s Blatnou čtvrtou příčku

 
středa, 5. června 2019, 15:42

V posledním zápase letošního ročníku divize žen, sk. D, přivítal Calofrig Borovany na svém hřišti soupeřky z Blatné. Domácí hráčky se představily divákům v kompletní sestavě, chyběla jen brankářka Zemanová, kterou nahradila Kunová. Borovany potřebovaly získat všechny body, aby skončily v konečné tabulce na čtvrtém místě.

Hostující tým přijel pouze v jedenácti a domácí od úvodního hvizdu dobře kombinovali a snažili se co nejdříve vstřelit branku. Už ve 2. minutě se na levé straně uvolnila Vonková, ale trefila jen dobře postavenou brankářku Fronkovou. Diváci se první branky dočkali už v 9. minutě. Kršíková se výborně uvolnila po pravé straně, centrem našla nabíhající Vonkovou a ta se tentokrát nemýlila – 1:0. Za další dvě minuty Jandová našla na levé straně nabíhající Vonkovou, její pokus zastavilo břevno a střela dobíhající Benedové skončila vedle.

V 15. minutě našla Benedová přihrávkou za obranu nabíhající Procházkovou, střela skončila opět v náruči hostující brankářky. Naopak v 18. minutě na druhé straně po autovém vhazování míč skončil ve vápně na ruce Procházkové a hosté zahrávali pokutový kop. S ním si dobře poradila Nikola Chárová a vyrovnala na 1:1. Tento stav netrval ani dvě minuty. Vonková na levé straně u rohového praporku poslala míč z autového vhazování na Procházkovou, ta jej z první prodloužila do vápna a zcela volná nabíhající Benedová zvýšila na 2:1.  

Hostující hráčky se v této fázi zápasu jen bránily za cenu odkopů, vázla kombinace, a pokud se dostaly na polovinu domácích, tak obrana byla připravená. Navíc ve 30. minutě Procházková přelstila na polovině ofsajdovou past a po kličce brankářce zvýšila na 3:1. Za tři minuty našla Procházková na pravé straně nabíhající Vanišovou, která zakončovala nad. Ve 40. minutě si Vonková došla pro míč až před vlastní vápno, několikrát si vyměnila míč s Benedovou, poslala jí do úniku po levé straně a centr Benedové poslala dobíhající Kršíková těsně mimo. Ve 45. minutě hostím zkolabovala hráčka, zápas se hrál za velkého horka, a do druhého poločasu tak hosté nastoupili o jednu hráčku v poli méně.

Druhou půlku dohrávali v oslabení

Ve druhém poločase se domácí snažili o navýšení skóre, hned ve 46. minutě našla Benedová volnou Jandovou, ta si míč připravila na střelu a ten se otřel o břevno. Za tři minuty se po sólu neprosadila Kršíková a za minutu jí napodobila Vanišová. I další střelecké pokusy Fürstové a Procházkové za zády Fronkové neskončili. V 58. minutě zakombinovala Vyslužilová s Benedovou na středu hřiště, Vyslužilová přesnou přihrávkou našla nabíhající Vanišovou a ta nadvakrát překonala brankářku Fronkovou – 4:1.

Hostím následně zkolabovala další hráčka a navíc odstoupila další pro zranění a hosté dohrávali jen s osmi hráčkami. Domácí se i nadále snažili o změnu stavu na ukazateli skóre, pokusy Vonkové, Kršíkové a Vyslužilové brankářka Fronková vychytala nebo vyrazila na rohový kop. Diváci se dočkali další branky až v 85. minutě. Kubíčková si z obrany vyvezla míč a přesným pasem za obranu našla nabíhající Benedovou, která pod vybíhající brankářkou upravila na konečných 5:1.

V samém závěru se do vyložených šancí dostaly ještě Kršíková a Vonková, brankářka byla tentokrát pozorná. Domácí si tak po závěrečném hvizdu rozhodčího připsali do tabulky potřebné body a uhájili celkové čtvrté místo. Poděkování ale patří i soupeřkám, že zápas dohrály i výrazně oslabené.

TJ Calofrig Borovany – TJ Blatná 5:1 (3:1)

Branky: Benedová 2, Vonková, Procházková, Vanišová – Chárová (11).

Borovany: Kunová - Kršíková, Hurdálková, Jandová, Benedová, Fürstová, Vyslužilová, Kotrčová, Kubíčková, Vonková, Procházková, Tichá, Vanišová.

Blatná: Fronková - Tvrdá, Chárová Nikola, Kubaňová, Klásková, Chárová Michaela, Šebková, Fialová, Tomanová, Sudová, Šomová, Pavlová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany