Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakonice si poradily s Prachaticemi a udržely čtvrtou příčku

 
úterý, 4. června 2019, 10:29

V předposledním domácím střetnutí hostil strakonický Junior Tatran Prachatice, který se oproti nepovedenému podzimu na jaře výrazně zvedl a přemožitele našel jen v postupujícím Lažišti. Na Křemelce ale selhal v koncovce, domácí byli o mnoho produktivnější.

Strakoničtí začali s chutí a již v 8. minutě se ujali vedení. Bálek rozjel od půlky k individuální akci, přihrál zpět Petráňovi, který neváhal a poslal z první centr do vápna na Mášku a ten pohotově rozvlnil síť – 1:0. V 10. minutě si to mohli zopakovat, když Petráň po lajně proletěl kolem obránců, přesně nacentroval na Mášku, ale tentokrát zakončení nevyšlo.

Ve 22. minutě Juhaňák našel ve vápně Zelenku, jenž zblízka gólmana hlavou nepřekonal. Hosté sice podnikali rychlé protiútoky, ale ty končily většinou mimo branku Junioru. Důkazem byla 40. minuta, když šel sám na Lízala Lukeš, ale v koncovce selhal.

Druhý poločas měl podobný průběh, jen s tím rozdílem, že Tatran zlomila třetí branka domácích v 70. minutě. Pak už kapituloval a přestali zlobit domácí obranu. V 50. minutě mohl dát Máška po přihrávce Kratochvíla druhou branku, ale jeho přesně mířenou střelu k tyči hostující brankář vyškrábl na rohový kop. V 55. minutě Máška na levé straně vyhrál „šprajcový“ souboj, míč poslal na pravou stranu nabíhajícímu P. Balouškovi a ten chladnokrevně zakončil.

V 70. minutě Kostka poslal do brejku aktivního Mášku a ten ač faulovaný stačil udělat blafák brankáři a zvýšil na 3:0. Za osm minut se skóre měnilo počtvrté ve prospěch Strakonických. Bálek z trestného kopu přesnou střelou A uzavřel na konečných 4:0. Dobře se v domácím dresu předvedl v záložní řadě mladíček Peroutka.

FK Junior Strakonice – FK Tatran Prachatice 4:0 (1:0)

Branky: 8. a 71. Máška, 55. Petr Baloušek, 78. Bálek. Rozhodčí: Brom – R. Mráz, Zabilka. ŽK: 1:1 (M. Kostka – Kováč). Střely na branku: 7:3. Rohy: 7:6. Diváků: 126.

Strakonice:  Lízal – Čapek, Zelenka, M. Kostka, Němeček - Petráň (69. Peroutka), Frček (46. Kratochvíl), Bálek, P. Baloušek -  Máška, Juhaňák (87. Kočí).

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle