Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třináctá výhra v řadě pro Kaplici. Postup završila dvoucifernou kanonádou s Dřítní

 
úterý, 4. června 2019, 07:16

V čtyřiadvacátém kole zavítala do Kaplice Dříteň povzbuzena výhrou nad Velešínem. Spartakovci věděli, o co hrají. Remíza by jim zajistila konečné první místo. Před vlastními fanoušky chtěli získat všechny tři body. Museli se však obejít bez absentujícího Jakuba Lesňáka.

Kapličtí byli od úvodu aktivnějším týmem. První velkou šanci si vypracovali už ve třetí minutě. Gondek na levé straně vysunul rozběhnutého Urazila, který přízemní přihrávkou hledal na zadní tyči Daniela, ten však míč mezi tři tyče neposlal. Říká se, že udělat ten poslední krok bývá nejtěžší. Na Spartakovcích bylo znát, že ví, o co hrají a jakoby jim tento fakt poněkud svazoval nohy. Přesto si po čtvrthodině hry vypracovali další tutovou šanci. Na pravé straně vybojoval míč Štrbačka, zpětnou přihrávkou našel ve vápně nepokrytého Urazila, proti jeho zakončení zasáhl Lébl reflexivně nohou, k odraženému míči si to namířil Marek, tvrdý přízemní rána jen těsně minula levou tyč hostující svatyně. Na druhé straně byl v dobré střelecké pozici Marek Kovařík, Schneider zasahovat nemusel.

Skóre se poprvé změnilo v 24. minutě střetnutí. Napadající pravý obránce Jan Štrbačka obral o balón váhajícího stopera Marka Wernera, kličkou se zbavil vybíhajícího gólmana Lébla a poslal míč do sítě – 1:0. Uběhly jen tři minuty, Milan Kovařík ve vlastní šestnáctce zbytečně podťal Micáka a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil sám faulovaný Patrik Micák a bránu Dřítně vysoko přestřelil. Opět se potvrdilo nepsané pravidlo, že faulovaný hráč, by penaltu zahrávat neměl. Domácí to však ve výsledku nijak zvlášť nemuselo mrzet. Protože v 34. minutě už o dva góly stejně vedli. Opět se do hlavní role pasoval obránce hostů Marek Werner. Ve vápně jej v tomto případě obral o balón Jiří Divoký a tvrdou ranou propálil Lébla – 2:0.

Pak bylo jasně vidět, jak s prvním gólem z Kaplických hráčů spadla nervozita. Ve 39. minutě už to bylo o tři. Po rohovém kopu Marka hlavou přesně zacílil kapitán Josef Gondek – 3:0. Za dvě minuty si zřejmě hostující obránce Marek Werner řekl, do třetice všeho špatného, nechal se o míč připravit Markem Urazilem a přízemní střela skončila v síti – 4:0. Na cestu do šaten pak Kapličtí přidali svému soupeři ještě jeden gólový pozdrav. Z pravé strany se do vápna vřítil Štrbačka, na zadní tyči našel Roberta Daniela, který upravil na poločasových 5:0.

Desítku načepoval Dan Pál

I po změně stran se hrálo pod taktovkou kaplických fotbalistů. V 52. minutě po akci Divokého s Vanišem vsítil další gól Urazil, ale zdvihnutý praporek byl proti. Nedlouho poté Gondek na levé straně pěkně uvolnil Vaniše, následoval povedený centr a Micákova střela bez přípravy, teč bránícího soupeře znamenala, že míč skončil nad břevnem. Po rohovém kopu se k opakovanému centru z pravé strany dostal Divoký, z voleje zakončoval Štrbačka, Lébl míč konečky prstů vytěsnil na rohový kop. Nedlouho poté se diváci šestého gólu dočkali. Nešťastník zápasu Marek Werner ve vápně fauloval Divokého a druhá penalta byla na světě. K míči se postavil tentokráte Marek Hami a nezaváhal – 6:0.

V 62.minutě se Dříteňští dočkali čestného úspěchu. František Marek zahrál těžkou malou domů, Schneiderovi ve snaze míč zpracovat balón odskočil a Josef Moudrý měl snadnou úlohu – 6:1. Pak měli o několik minut později Kapličtí výhodu přímého kopu. Po rozehrávce nakrátko pálil tvrdě Divoký. Táhlá rána prolétla těsně vedle levé tyče. Vzápětí napravil své zaváhání kaplický gólman a své brankářské umění divákům předvedl v celé své kráse. Nejprve zneškodnil tutovku Marku Kovaříkovi a následně fantasticky zasáhl při dorážce Švejdy. Nedlouho poté si kalich hořkosti až do samotného dna vypil hostující zadák Marek Werner, který do vlastní svatyně usměrnil přízemní centr Marka Urazila – 7:1. Čtvrthodinu před koncem Divoký uvolnil Marka Urazila, který kličkou oklamal Lébla a už to by 8:1. Na druhé straně Schneider konečky prstů vytěsnil křížný technický pokus Strapáče.

Kapličtí stále neměli dost a v závěrečných šesti minutách hostům přidali na cestu ještě další tři góly. Nejprve „béčkař“ Pavel Pulec narýsoval ulici pro Marka Urazila, který v koncovce nezaváhal – 9:1. Poté Divoký přistrčil míč Danu Pálovi, ten si na hranici šestnáctky bránícího soupeře doslova povodil precizně provedenou „zidanovkou“ a sám před Léblem v pohodě skóroval – 10:1. V 87. minutě pak rozebrali obranu hostů narážečkami Jakub Vaniš s Markem Urazilem a druhý jmenovaný svým čtvrtým gólem v zápase upravil na konečných 11:1.

Po závěrečném hvizdu se mohli Kapličtí radovat, věděli totiž, že cíl, vytyčený před sezónou splnili dvě kola před koncem. Žádné bujaré oslova se však nekonaly. Nechtěli totiž o ně připravit chybějícího Jakuba Lesňáka. I v tomto případě se Spartakovci zachovali jako tým, tak jako po celou sezónu.

FK Spartak Kaplice – TJ Dříteň 11:1 (5:0)

Branky: 41., 75., 84. a 87. Urazil, 24. Štrbačka, 34. Divoký, 39. Gondek, 44. Daniel, 57. Hami pen., 72. vlastní (Werner), 86. Pál – 62. J. Moudrý. ŽK: 1:1 (Divoký – T. Kovařík). Diváků: 150.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, M. Hami (76. Motz), Čutka, Gondek, Daniel (46. Vaniš), Divoký, Kuchař (46. Pál), F. Marek, Micák (71. P. Pulec), Urazil.

Dříteň: Lébl – O. Moudrý, Pojer, Werner, Parýzek (86. Pícha), T. Kovařík, Strapáč, Mil. Kovařík (74. Šantora), Švejda, Mar. Kovařík, J. Moudrý.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec