Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov utržil v Bernarticích teprve druhou venkovní porážku

 
pondělí, 3. června 2019, 21:02

Ve 24. kole krajské I. A třídy se utkaly v Bernarticích v utkání kola tabulkově třetí a druhý tým soutěže. Podzimní utkání skončilo bez branek a tak nejpočetnější 110 členná divácká kulisa jarní odvety za letního počasí očekávala kvalitní zápas plný krásných fotbalových akcí a gólů. Mužstvo Chýnova se muselo bohužel v tomto zápase obejít bez svých tří velkých opor Václava Hrušky, Ondřeje Mládka a Slavomíra Mareše (všechny tři vyřadilo do konce jarní sezóny zranění). Ve velkém vedru se vydali hráči obou mužstev ze všech sil. Výhodu v tom měli domácí, kteří mohli střídat čtyři hráče, to hosté přijeli pouze s jediným náhradníkem. Domácí s dalším silným soupeřem ze špičky tabulky obhájili na domácí trávě jarní herní pohodu a jsou doma zatím bodově stoprocentní.

Domácí byli od začátku zápasu aktivnější. V 5. minutě vypálil na Průšovu bránu Kukrál, avšak jeho střela skončila vedle. V 16. minutě se naskytla velká šance Novákovi, kdy postupoval osamocen na hostující bránu a jeho střela jen těsně minula horní prostor brány. V 19. minutě Rakovan, ač tísněn obráncem před bránou, míč zasáhl v těžké pozici, ten ale skončil nad břevnem. Peterka ve 29. minutě zakončoval jen lehkou střelou, brankář Průša si s jeho pokusem bez problémů poradil a skóre utkání se opět nepohnulo. Rakovanovu přesnou a prudkou střelu do šibenice u zadní tyče Průša akrobatickým zákrokem vytáhl na roh.

Poslední čtvrthodinku se hrálo nahoru dolů a bylo se rozhodně nač dívat, avšak koncovka obou mužstev nebyla kvalitní, naopak jejich obrany nechybovaly a oba brankáři mužstva drželi. Bernartický ale v první půli příliš práce neměl. V poslední minutě při domácích stálo štěstí, když Vlastimil Hruška z levé strany vystřelil a Tomáš Fučík měl s míčem nečekané problémy. Poločas tedy skončil bez branek.

Po rohu se prosadil Novák          

Druhý poločas začali opět aktivněji domácí a byli většinou více času na míči. V 53. minutě Kukrálovu střelu vytáhl chýnovský gólman na roh. V 60. minutě se domácí příznivci a hráči konečně dočkali prvního gólu. Míč z rohového kopu prováděného zleva Pěchotou přesně přistál na hlavě Jakuba Nováka a brankář neměl nejmenší šanci – 1:0. O dvě minuty později Smrčinův centrovaný míč z levé strany hlavičkoval na zadní tyči Rakovan jen vedle brány. V 73. minutě Rakovan dobře prohodil balon na Nováka, jehož střelu vytáhl opět skvělý chýnovské brankář na roh. V 76. minutě vypálil Jan Hladík a jeho pokus skončil nad bránou. V 78. minutě sólový nájezd a následnou střelu Nováka vyrazil brankář do pole.

V 80. minutě se naskytla velká příležitost na vyrovnání skóre utkání hostům, když zleva poslal do pokutového území míč Vlastimil Hruška na zcela volného Daniela Havlíka, ten se přihrávky lekl a nezakončil. O tři minuty později byl v pokutovém území opět ve velké šanci hostující David Král, jeho slabou střelu odkopl za již překonaným gólmanem z brankové čáry Karel Trantina. V 88. minutě nastřelil po dobré akci domácích z pravé strany Martin Buriánek boční síť Průšovy brány. Poslední dvě minuty zajímavého utkání se již pouze dohrávaly a hosty mohli mrzet dvě zahozené šance na konci utkání.

Příští již předposlední zápas sezóny odehrají Bernartice na soupeřově trávníku v Nové Včelnici. Bude se hrát v sobotu 8. června a začátek je stanoven na 13:30 hodin.

TJ Sokol Bernartice – FC Chýnov 1:0 (0:0)

Branka: 60. Jakub Novák. Rozhodčí: Lukáš Tauber – Martin Písek, Pavel Hladík. ŽK: 0:1 (55. Fil. Zadražil). Diváků: 110.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož, Petr Homola, Trantina, Tomáš Češka (46. Ťupa) – Kukrál, Smrčina (88. Psohlavec) – Peterka, Jakub Novák, Pěchota (83. Růžek) – Adam Rakovan (74. Mart. Buriánek). Trenér Petr Vašíček.

Chýnov: Průša – Jan Hruška, Fil. Zadražil, Doubrava, Ursacher – Dan. Havlík, Zítek, Štiller – Filip Král, Luboš Havlík (34. Jan Hladík), Vlast. Hruška (K). Trenér Petr Holota.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama