Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: slávistická jízda pokračuje, Lokomotiva odsoudila Bavorovice k sestupu. Druhým postupujícím je Sokol S. Ústí

 
neděle, 2. června 2019, 13:00

Českobudějovická Slavia potvrdila formu z posledních zápasu a u Malého jezu si vyšlápla na postupující Lažiště. I když sešívaní kvůli absencím jen těžko lepí sestavu, vyhráli už pošesté za sebou. Po Větřní jsou druhým sestupujícím Bavorovice, které nestačily na domácí Lokomotivu ČB. Ta tím udržela naději na záchranu. Ve skupině B se přitížilo Plané od Lužnice. Chýnov má na druhých místech z obou skupin nejvíce bodů a dost možná bude mít možnost zvažovat postup do krajského přeboru, pokud se v něm končící Želeč zachrání. Porážkou Chýnova v Bernarticích a půltuctem v síti Ševětína se na hřiště Za řekou vrací krajský přebor. Tamnímu Sokolu S. Ústí se podařil bleskový návrat.

Všechna tři čelní mužstva skupiny A prohrála. Již jistý vítěz a první postupující do vyšší soutěže Lažiště prohrál u Malého jezu s českobudějovickou Slavií. Vynikající střeleckou formu z posledních zápasů prokázal Leoš Hromádka, autor dvou gólů. Slavia vyhrála první půli dvougólovým rozdílem, hosté ve druhé půli korigovali, avšak domácí odskočili do tříbrankového náskoku. Za hosty v poslední minutě upravil výsledek matador Jan Hrbek st. Jeden z posledních hrajících pamětníků dvou předcházejících postupů Lažiště do kraje. Druhé Lhenice na domácím trávníku přenechaly všechny body Plané, když jediný a rozhodující gól zaznamenal v 25. minutě David Kneys. V páteční předehrávce prohrála Nová Ves v blízkých Trhových Svinech nejtěsnějším rozdílem. Brankáře Bartizala překonal Jan Novák v 35. minutě hry.

Další krok k záchraně udělala suchovrbenská Lokotka, hrála tentokrát v kompletní sestavě a porazila svého největšího protivníka v boji o záchranu Bavorovice, které jsou po tomto střetnutí druhým sestupujícím. Lokotka ještě musí sledovat dění ve druhé skupině a nějaký bodík urvat. Je jisté, že z A tříd bude sestupovat jeden tým z dvanáctého místa tabulky. Poslední Větřní si spravilo chuť a deklasovalo na domácím trávníku Vimperk pěti góly. Ten je společně s Bavorovicemi nejhorším týmem jara se ziskem pouhých pěti bodů.

Vodňany zdolaly Semice po vyrovnaném průběhu hry. O výhře „drůběžářů“ rozhodl v 85. minutě francouzský fotbalista Yoni Girardey. Junior Strakonice neměl problémy s Prachaticemi a bezpečně vyhrál. Udržel si tím čtvrtou příčku v tabulce. Po úvodním gólu Petráně v 9. minutě hry přidali další tři trefy ve druhém poločasu a o vítězi zápasu nebylo pochyb.

Béčko Milevska neodvrátilo pád do B třídy

Postupy a pády. Čeká se na dva sestupující

Skupina A
Postup: FK Lažiště

Sestup: SK Větřní, Mariner Bavorovice

Skupina B
Postup:
Sokol S. Ústí

Sestup: FC ZVVZ Milevsko B

Ve skupině B hrála v sobotu své zápasy především mužstva dolní poloviny tabulky. Důležitý krok k záchraně udělal Meteor Tábor, který přidělil mužstvu ze Čtyř Dvorů nepopulárního „bůra“. Po poločasovém vedení o dva góly přidal po přestávce další tři, výsledek stanovil v poslední minutě utkání nestárnoucí René Ševčík. Lokomotiva Veselí nad Lužnicí pokračuje ve šňůře vítězných zápasů s týnskou Olympií. Po vyrovnané první půli šli hosté v 59. minutě do vedení. Veselští však během pěti minut výsledek otočili a pečetící gól zaznamenal pět minut před závěrečným hvizdem rozhodčího Petr Daněk. Dačice doma vyhrály s Novou Včelnicí, když využily početní převahy od 67. minuty, kdy byl hostům vyloučen Marek Petráš. Větev si pod sebou podřezává Sokol Planá nad Lužnicí, který v domácím prostředí přenechal všechny body Lišovu. Hosté po vyhraném prvním poločasu odskočili ve druhém do dvougólového vedení. Domácí sice zaznamenali kontaktní gól v 72. minutě Jiřím Pospíchalem a vehementně se snažili o vyrovnání skóre, jejich úsilí však o šest minut později uťal Marek Werner a stanovil výsledek utkání.

V utkání kola hostily třetí Bernartice druhý Chýnov. Hosté se museli bohužel v tomto zápase obejít bez svých tří velkých opor Václava Hrušky, Ondřeje Mládka a Slavomíra Mareše (všechny tři vyřadilo do konce jarní sezóny zranění). Ve vyrovnaném utkání byli blíže k výhře domácí. V první půli své šance neproměnili díky skvěle chytajícímu gólmanovi Jiřímu Průšovi, ve druhé se jim podařilo po rohovém kopu zaznamenat jediný a vítězný gól přesnou hlavičkou Jakuba Nováka. Další šance již neproměnili, posledních deset minut zápasu se hosté snažili o vyrovnání, ale především jejich nepřesnost v koncovce jim to neumožnila. Bernartice udržely třetí místo v tabulce díky lepšímu skóre před Lišovem.

V důležitém utkání o záchranu si Nemanice poradily s již sestupující milevskou rezervou. Poločas vyhráli zcela jasně třígólovým rozdílem. Hostí však ve druhé půli dali dva góly a bylo zaděláno na drama. Domácí nakonec těsně vyhráli a odpoutali se ze sestupových vod. Sokol Sezimovo Ústí potvrdil svou letošní suverenitu a smetl na domácím trávníku šesti góly Ševětín. Po Lažišti ve skupině A je druhým postupujícím mužstvem do krajského přeboru.

VÝSLEDKY 24. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

Spartak Trhové Sviny – TJ Nová Ves 1:0 (1:0)
Branka:
35. Novák. Rozhodčí: Jarolím – Vítek, Slepička. ŽK: 2:4 (Perfoll, Popovič – Holý, Prokop, Graman, Pech). Diváků: 80. Předehráno v pátek 31. 5. 2019.

Lokomotiva Č. Budějovice – FC Mariner Bavorovice 4:0 (3:0)
Branky:
8. (pen.) Milota, 15. Ayeb, 39. Květoun, 87. Kocar. Rozhodčí: Panský – Ondřej, Černý. DFA: Chlaň. ŽK: 1:3 (Milota – Trnka, R. Hanousek, Hofmann). Diváků: 100.

SK Lhenice – SK Planá 0:1 (0:1)
Branka:
25. Kneys. Rozhodčí: Valeš – Cigáň, Vican ml. ŽK: 3:0 (Mahák, Beran, Iliev). Diváků: 80.

SK Slavia Č. Budějovice – FK Lažiště 4:2 (2:0)
Branky:
14. a 39. Leoš Hromádka, 71. Vranovský, 74. Bohůnek – 52. Linhart, 90. Jan Hrbek st. Rozhodčí: Dunovský – Panský, Bartůněk. ŽK: 1:2 (Vranovský – Jak. Rauscher, Hojdekr). Diváků: 163.

SK Větřní – TJ Šumavan Vimperk 5:2 (2:0)
Branky:
39. Sukdolák, 42. Weinhard, 54. Gutheis, 87. Pat. Podskalský, 90. Ferenc – 68. Koloušek, 73. Luk. Frček. Rozhodčí: Tůma – Izugrafov, Votava. ŽK: 2:2 (Troják, Dušek – Luk. Frček, Chvosta). Diváků: 110.

FK Vodňany – FC AL-KO Semice 3:2 (1:1)
Branky:
16. Lad. Jizba, 55. Kunc, 85. Girardey – 37. Císařovský, 53. (pen.) P. Keclík. Rozhodčí: Cigáň – Valeš, Vican ml. ŽK: 1:1 (Šťastný – Šourek). Diváků: 60.

FK Junior Strakonice – TJ Tatran Prachatice 4:0 (1:0)
Branky:
9. a 71. Máška, 55. Petr Baloušek, 78. Bálek. Rozhodčí: Brom – R. Mráz, Zabilka. ŽK: 1:1 (Matěj Kostka – Kováč). Diváků: 126.


SKUPINA B

TJ Centropen Dačice – TJ Nová Včelnice 3:1 (1:1)
Branky:
19. (pen.) Dedič, 77. Beneš, 90+2. Diviš – 29. (pen.) Blažek. Rozhodčí: Náprava – Kříž ml., Bumba. ŽK: 2:5 (Točík, Křivánek – Petráš 2, Jaroš, Blažek, Horák). ČK: 0:1 (67. Petráš). Diváků: 40.

TJ Sokol Planá nad Lužnicí – SK Lišov 2:4 (1:2)
Branky:
20. Pěknic, 72. Pospíchal – 5. Kandl, 27. Bouchal, 67. Jan Mach, 78. Werner. Rozhodčí: Jevčák – Lepič, Trkovský. DFA: Kučera. ŽK: 0:1 (Kotásek). Diváků: 70.

Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – FK Olympie Týn nad Vltavou 4:2 (1:1)
Branky:
23. Čížek, 74. Fichtner, 79. Dan. Čech, 85. Daněk – 19. Tomka, 59. Houska. Rozhodčí: Lepič – Jevčák, Trkovský. DFA: Šafránek. ŽK: 1:1 (Marcilis – Mezera). Diváků: 60.

FK Meteor Tábor – SK Čtyři Dvory 5:0 (2:0)
Branky:
6. Jiří Turek, 26. Švejda, 66. Voj. Sedláček, 69. Svatek, 90. Ševčík. Rozhodčí: Boček – Kříž ml., Kříž st. DFA: Kučera. ŽK: 2:4 (Lorenc, Kundrát – Slepička, Král, Rachač, Tengl). Diváků: 52.

TJ Sokol Bernartice – FC Chýnov 1:0 (0:0)
Branka:
60. Jakub Novák. Rozhodčí: Tauber – Písek, Hladík. ŽK: 0:1 (Fil. Zadražil). Diváků: 110.

SK Nemanice – FC ZVVZ Milevsko B 3:2 (3:0)
Branky:
9. Bašta, 16. Čapek, 32. Borovka – 49. Pinc, 53. Kutil. Rozhodčí: Žurek – Brych, Jarolím. DFA: Bicek. ŽK: 2:0 (Čapek, Kisvetr). Diváků: 150.

TJ Sokol Sezimovo Ústí – SK Ševětín 6:1 (1:0)
Branky:
37. Doubek, 57. D. Novotný, 61. Voj. Říha, 75. Mrúz, 79. Petr Kutner, 81. Pufr – 82. Švejda. Rozhodčí: Průchová – Leiš, Kovařík. ŽK: 0:1 (Radim Novotný). Diváků: 110.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Miloslav Kusbach, Michaela Vrábková, Jan Klein, Jan Škrle, Petr Vlasák
 


 
Reklama