Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek sahal po výhře v Domažlicích, Heldův hattrick stačil jen na bod

 
čtvrtek, 30. května 2019, 09:36

Písečtí fotbalisté chtěli ve středeční předehrávce 34. kola ČFL navázat na bodový zisk z minulého kola, kdy získali všechny body proti Živanicím. V Domažlicích sahali po plném bodovém zisku, nicméně vyrovnávací gól inkasovali v 90. minutě z trestného kopu. Nouskovi svěřenci se vrátili ze západu Čech s jedním bodem, ale za předvedený výkon by si zasloužili tučnější ohodnocení.

Ihned v začátku utkání se činil písecký brankář Toma. Už v 8. minutě chytil vyloženou šanci a držel svůj tým. A to rovnou ve dvou případech ve dvou minutách. Při prvním laciném gólu však hostující strážce svatyně zbytečně vyběhl a Arzbergerovu střelu z úhlu už nezkrotil. Písečtí odpověděli hned v další minutě. Po Voráčkově průniku a ideální přihrávce dorážel do prázdné branky Ulbrich.

I v dalších minutách prokazoval Písek, že je ve formě a domácím zle zatápěl. Martin Hled svou první velkou příležitost ve 20. minutě ještě poslal nad, ale za pět minut po Vávrově přihrávce krásně zatočil míč o tyč do sítě bezmocného Brycha. Šance se pak střídaly na obou stranách, nicméně do šaten se šlo za remízového stavu. Domácí Černý zařídil vyrovnaný stav krátce před poločasovým hvizdem.

Gólové hody pokračovaly i po přestávce

V 58. minutě fotbalisté od Otavy už opět vedli. Přetažený centr se dostal k Voráčkovi, který si pohrál s obránce a před brankou číhajícímu Martinu Heldovi stačilo jen nastavit nohu. Nadějné vedení drželi Nouskovi svěřenci až do 82. minuty, kdy se štěstím vyrovnal po odraženém míči Matas, ale z gólového hlediska to zdaleka nebylo všechno. V divokém závěru padly ještě dva góly. V 88. minutě završil hattrick Martin Held, když si naběhl na povedený Ubrichův centr z trestného kopu. Domažlice byly na pokraji druhé domácí porážky, ale po přísně nařízeném trestném kopu kapitán Mužík zakroutil míč přes zeď do Tomovy branky a stanovil konečné skóre na 4:4.

Šlo se na penalty, ale tahle disciplína Píseckým dlouhodobě nesvědčí. Z celkových pěti letošních rozstřelů vyhráli jediný v Brozanech. Domažličtí proměnili všechny čtyři pokusy, za Písecké uspěli M. Held s Vacovským, ale pak brankář Brych vychytal Hanzlíka i Pecku a na pátou sérii se ani nedostalo.

Milan Nousek ml., trenér FC Písek: „Z dnešního utkání jsem zklamaný, protože myslím, že jsme si zasloužili víc bodů než jeden. Po penaltové loterii máme pouze bod, takže je to určitě zklamání. Vyrovnávací gól jsme inkasovali v devadesáté minutě ze standardní situace. Dnes jsme měli spíše vyhrát, náš výkon tomu odpovídal.“

Jiskra Domažlice – FC Písek 4:4 (2:2), penalty 4:2

Branky: 18. Arzberger, 43. Černý, 82. Matas, 90. Mužík – 19. Ulbrich, 25., 58. a 88. M. Held. Rozhodčí: Ulrich - Opočenský, Maiello. ŽK: 5:5 (Vais, Brabec, Čihák, Mlynařík, Černý – M. Held, Voráček, Hrachovec, Benetka, Pecka). Diváků: 250.

FC Písek: Toma – Benetka, Běloušek, Vacovský, Hanzlík – Hrachovec (73. Pinc), J. Held, Ulbrich, Vávra (78. Pecka), Voráček (83. Sedláček) – M. Held. Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Adam Pavlíček, Michal Průcha
 


 
Reklama