Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: V derby exceloval čížovský Jirouš, ostatní celky propadly

 
středa, 29. května 2019, 21:30

Páteční předehrávka divize A nabídla souboj mezi Čížovou a Jindřichovým Hradcem. A žádné drama to tedy nebylo. Čížová jihočeskému sokovi do sítě nastřílela úctyhodných sedm kousků a o derby bylo rozhodnuto. V sobotu Táborsko B nebodovalo v Přešticích, čímž definitivně ztvrdilo, že čtvrtou nejvyšší soutěž po sezoně opustí. Soběslav po matném výkonu prohrála s předposlední Dobříší. Jihočeští hráči už podruhé za sebou neviděli ani jednu kartu.

Výsledky Jihočechů ve 27. kole divize A: 


Sokol Čížová – FK Jindřichův Hradec 1910 7:3 (3:0)

Branky: 13., 38., 44., 55. a 77. Jirouš, 46. M. Gregor, 82. Krasnyanyk - 66. a 84. Janák, 81. Jindra. Rozhodčí: Švorc - Maiello, Tupý. Delegát: Hnilička. Bez karet. Diváci: 150.

Čížová: J. Novák - Kočí, D. Novák, Rozhoň, Nečas - Krasnyanyk, O. Gregor, Dvořák, Janda (46. M. Gregor) - Chytrý, Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

J. Hradec: Hulík – Chalupský, Gueye, Völfel, Votava – Janák, Kněžínek, Jindra, Tomek, Králíček (65. Cypra) – Lukoki (52. Waník). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Jirouš – nikdo

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Sedm gólů v hradecké síti, to je pro soupeře ještě milosrdné, řekl bych. Nám stačil zhruba čtyřicetiprocentní výkon, což bych řekl, že je vševypovídajcí. Každopádně je to škoda. Hradec má krásný stadion a takováhle města by měla hrát vyšší soutěže. Soupeř dostal pět gólů od Soběslavi, od Dobříše a i to je ukázka toho, že asi úplně v pohodě není. Mají zraněné i některé hráče, což se na výkonu samozřejmě také projevilo. Za výhru, kterou bych přirovnal k té v Hořovicku, na níž jsme taky příliš nenadřeli, jsem každopádně rádi.“

Marek Černoch, trenér Jindřichova Hradce: „Za poslední utkání to byl z naší strany asi nejfotbalovější zápas, bohužel jsme narazili na silného protivníka a bylo to znát. Výborný Jirouš a Janda vše režírovali. Nicméně jsme dali venku tři branky a po našem půstu to je světlejší stránka. Mimochodem nevšiml jsem si, že by domácí nebránili, ale co čekat než aroganci.“


TJ Přeštice – FC MAS Táborsko B 2:0 (2:0)

Branky: 10. Suchý, 12. Mudra. Rozhodčí: Talpáš - Hányš, Volf. Delegát: Rauch. ŽK: 3:0. Diváci: 89.

Táborsko B: Němeček - Větrovský, Kmeťo, Klusák, Mikuláštík - Radosta - de Almeida (61. Rytíř), Kubec (46. Vaňo), Vozihnoj, Baidoo - Toutou.  Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráč: nikdo

Kamil Tobiáš, trenér Táborska B: „Herně jsme neodehráli vůbec špatné utkání. Jenže přišla desátá a dvanáctá minuta a my opět prohráváme 0:2. První gól jsme inkasovali ze standardky, druhý po špatné rozehrávce obránce. To jsou věci, které nás strašně sráží a připravují nás o dobré výsledky. Musím říct, že hlavně ve druhé půli jsme si vytvořili situace, ze kterých mohli padnout góly I v první půli jsme měli dobré střely, které mohly skončit v brance. Především pak v druhé části to spíš góly být měly, my situace ale neumíme dotáhnout do zdárného finále...“


MFK Dobříš – FK Spartak Soběslav 2:1 (0:0)

Branky: 51. Dort, 62. Maryška - 77. Boháč. Rozhodčí: Štěrba - Jati, Šmat. Delegát: Slavíček. ŽK: 1:0. Diváci: 160.

Soběslav: Nývlt – Suda, Boháč, Suchan (46. Varačka), Zeman – Mazouch (61. Žalda), Hromada, Bouchal, Vaněk – Kutner – Dvořák (64. Smetana). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráč: nikdo

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Do hodnocení zápasu se mi ani trochu nechce. Po čtyřech výhrách v řadě znamenající záchranu v soutěži jsem kluky chválil. S odstupem času už budu volit mírnější tón, nicméně jsem velmi zklamaný z přístupu většiny hráčů k zápasu. Hlavně dvacet minut druhého poločasu bylo katastrofálních. Nechci ten zápas příliš rozebírat, to si uděláme na tréninku, ale s takovým přístupem, proti s odpuštěním jednomu z nejslabších soupeřů soutěže, se divize hrát rozhodně nedá. Budu doufat, že doma proti Tachovu to bude opět ta stará Soběslav.“



Ostatní výsledky

FC Mariánské Lázně - FK Hořovicko 3:1 (0:0), 51. Lattisch, 54. Kravar, 78. Štěpán - 73. Pyšek
SK SENCO Doubravka - SK Klatovy 1898 1:0 (0:0), 84. Roubal
FK Tachov - Český lev-Union Beroun 5:0 (3:0), 2., 10., 25. a 88 Braun, 50. Bydžovský
Tatran Sedlčany - SK Aritma Praha 1:1 (1:0), pen. 5:4, 10. Senft - 52. Polom
SK Rakovník - FK Admira Praha 0:0, pen. 4:2


 
 
Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Jan Škrle