Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na dvě gólové asistence Vlastimila Hrušky odpověděly Dačice jen snížením

 
středa, 29. května 2019, 11:47

Domácí fotbalisté vybojovali nad srdnatým soupeřem všechny tři body, ale tentokrát se na ně hodně nadřeli… Dačice se představili jako běhavý a bojovný soupeř, dirigovaný nestárnoucím hrajícím trenérem Benešem, který po celý zápas rozdával svým spoluhráčům ideální přihrávky za domácí obranu, takže i velká chýnovská opora v brance Průša se určitě nenudila. Chýnovští se museli obejít bez zraněného Václava Hrušky a distancovaného Krále a jejich absence byla na hrací ploše především v ofenzívě samozřejmě znát.

Úvod utkání přinesl zcela vyrovnaný boj, bez větších gólových příležitostí ani na jedné straně. V 16.min. se ocitl v dobré pozici domácí L. Havlík, ale zradilo jej zpracování míče. O dvě min. později pronikl dačický rychlonohý Hric nebezpečně do pokutového území domácích, ale k zakončení se nedostal. Ve 27.min. to zkoušel zdálky hostující Beneš, ale i jeho střela byla zblokována.

První velká šance domácích se zrodila ve 35.min., kdy F. Zadražil hlavičkoval po rohovém kopu Vl. Hrušky jen těsně nad Zejdovu branku. Ve 41.min. se vyznamenal na druhé straně domácí brankář Průša, který vyrazil na poslední chvíli střelu Beneše na rohový kop. Ve 42.min. zahrával z úhlu trestný kop v posledních zápasech gólově produktivní domácí stoper Doubrava a s jeho střelou na zadní tyč měl Zejda plné ruce práce. Pak se již obě mužstva odebrala na přestávku do šaten a někteří fanoušci pak naopak rychle spěchali k televizní obrazovce do klubovny na hřišti, kde vrcholil (bohužel neúspěšný…) boj o bronzové medaile našich hokejistů s Ruskem na MS v hokeji v Bratislavě.

Vydařená pětiminutovka

Do druhé půle vstoupili lépe domácí a již ve 47.min. měl gól na noze domácí rychlík Mareš, který se ocitl z úhlu zcela sám před Zejdou, ale přestřelil. V 51.min. však zatrnulo domácím, kdy mohli jít do vedení hosté, když se řítil sám na Průšu útočník Šimánek, ale domácí gólman vytasil další výborný zákrok. Poprvé se měnilo skóre v 52.min., kdy unikl po levé straně ve 2. půli výborně hrající domácí Vl. Hruška, předložil krásnou přihrávku před odkrytou dačickou branku D. Havlíkovi a ten se z voleje nemýlil (1:0). A o pět minut později v 57.min. si úplně stejnou akci zopakoval opět Vl. Hruška, aby tentokrát našel před prázdnou branku nehlídaného Štillera, jemuž stačilo jen nastavit nohu, aby pohodlně zvýšil již na 2:0. To byla černá pětiminutovka hostů a naopak dvě nádherné akce a ideální dvě gólové přihrávky domácího Vl. Hrušky.

V 64.min. měl na noze kontaktní gól opět Šimánek, ale skvělý Průša byl opět proti. V 69.min. utekl po levé straně znovu domácí Vl. Hruška (kdo jiný…) a z jeho další předložené gólové přihrávky před poloodkrytou dačickou branku nabíhající D. Havlík tentokrát nezamířil přesně. To byla další super šance domácích. V 71.min. se ale hostům podařilo snížit Divišem, který pohotově prostřelil po trestném kopu Beneše vše, co mu stálo v cestě (2:1). Hosté od této chvíle ožili a vycítili svou šanci, hnali se za vyrovnáním, ale domácí obrana pracovala spolehlivě. Nejvíce Chýnovským zatrnulo v 79.min., kdy až na poslední chvíli hasil obětavým skluzem gólovou šanci hostů domácí kapitán Mládek. V samém závěru utkání hosté ve snaze vyrovnat otevírali stále více zadní řady a domácí fotbalisté si střídajícím Slezáčkem, Štillerem a znovu D. Havlíkem vytvořili několik velmi dobrých příležitostí, ale buď nemířili přesně, nebo je vychytal spolehlivý brankář Zejda v dačické brance.

Pozápasové ohlasy

Ondřej Mládek, kapitán Chýnova:  „Samozřejmě, že jsme s tříbodovým ziskem spokojeni, i když jsme si vědomi, že naše hra nebyla ideální a tento výkon by za týden v Bernarticích na domácí mužstvo nestačil. Musíme hrát příště lepší fotbal, ale zdobila nás opět bojovnost a body jsme více méně ubojovali. Pozitivem je, že se zapracovávají do mužstva další mladí hráči z B-týmu a vyzdvihl bych opět našeho brankáře Průšu, který nás dnes znovu několikrát svými zákroky podržel. Do konce soutěže zbývají ještě tři kola a věříme, že vedoucí Sokol Sez. Ústí ještě trochu potrápíme…“

Jan Beneš, hrající trenér Dačic: „Prvních 20 minut to bylo oťukáváním obou dvou soupeřů a ke konci prvního poločasu si myslím, že jsme byli i lepším celkem, ale bez vstřelené branky. V úvodu druhé půli jsme dostali po pěkných akcích během pěti minut dva góly, které domácí hráče uklidnili. Po naší snižující brance jsme soupeře trochu tlačili, ale vyrovnat se nám již nepodařilo, i když jsme si několik šancí vypracovali a bohužel jsme nezískali v Chýnově ani bod.“

FC Chýnov – Centropen Dačice 2:1 (0:0)

Branky: 52. D. Havlík, 57. Štiller - 71. Diviš. Rozhodčí: Tauber - Jarolím, Pečenka. ŽK: 3:1 (Mareš, Mládek, Průša - Nováček). Rohy: 8:4. Diváků: 60.

Chýnov: Průša – Zítek, F. Zadražil, Doubrava, Ursacher (58. J. Hladík) – D. Havlík (90. O. Hladík), Mládek, Štiller, Mareš –  Vl. Hruška, L. Havlík (63. Slezáček). Trenér Petr Holota.

Dačice: Zejda – Brtník, Chyška, Nováček, Křivánek (81. Smejkal) – Hric, Beneš, Votava, Diviš (86. Distel) – Dědič, Šimánek. Hrající trenér Jan Beneš.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer