Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mezinárodní turnaj starších přípravek ve Vodňanech vyhrál Písek před SKP ČB

 
středa, 29. května 2019, 10:30

V pátek 24. 5. 2019 se konal ve Vodňanech již čtvrtý ročník mezinárodního turnaje starších přípravek, který se uskutečnil v rámci Rybářských dnů ve Vodňanech. Na turnaj bylo původně přihlášeno 20 týmu, tři se však z různých příčin omluvily.

Takže 17 týmů bylo rozděleno do dvou skupin, jedna skupina po 9 týmech a jedna po 8. Postupový klíč byl jasný. Z každé skupiny postupovaly první dva týmy do čtvrtfinále, týmy na třetím až šestém místě hrály již osmi – finále. Zbylé týmy hrály o umístění na 13 až 17 místě. Hrálo se tradičně na čtyřech hřištích, když základní hrací doba byla 12 minut, počet hráčů na hřišti byl 5+1. Turnaje se zúčastnily ročníky 2008 a mladší.

Ve skupině A byly týmy: FC Písek, FC ZVVZ Milevsko, FK Protivín, FK Vodňany A, SK FŠ Třebíč, TJ Nová Včelnice, SKP České Budějovice a TJ Mokré. Ve skupině B byly týmy: SK Spartak Příbram, FC TJ Oravský Podzámok, FK Tatran Prachatice, TJ Hradiště, FK Vodňany B, FC ZVVZ Milevsko B, FK Slavoj Český Krumlov, FC Slovan Havlíčkův Brod a SK Dobrá Voda. Ve skupině A dominoval tým FC Písek, který vyhrál všechny zápasy se skóre 36:5. Druhý tým byl SKP České Budějovice. Do vyřazovacích bojů ještě postoupily ještě týmy FK Třebíč, FC ZVVZ Milevsko A, Vodňany A a TJ Mokré.

Skupinu B ovládl tým FK Tatran Prachatice, který dvakrát remizoval, jinak vše vyhrál se skóre 33:3. Na druhém místě skončil tým FC Slovan Havlíčkův Brod. Do play off ještě postoupily týmy FC TJ Oravský Podzámok, SK Spartak Příbram, SK Dobrá Voda a FK Slavoj Český Krumlov.

V osmifinále vyhrál tým Třebíče nad Českým Krumlovem, Vodňany přehrály Příbram. Stejně tak postoupil tým ze Slovenska Oravský Podzámok, který vyřadil TJ Mokré. Poslední postupujícím týmem bylo Milevsko A, které porazilo Dobrou Vodu. Ve čtvrtfinále se konalo první překvapení turnaje, když první Prachatice prohrály s Milevskem 1:2. Písek vyhrál nad Vodňany, SKP České Budějovice ve vyrovnaném souboji postoupily, Oravským Podzámok se musel spokojit jen v boji o 5.-8. místo. V derby týmů z Vysočiny přehrála Třebíč Havlíčkův Brod.

V semifinále potvrdil svoji spanilou jízdu Písek, když vyhrál nad Třebíčí, tým SKP České Budějovice ve vypjatém souboji o finále porazil Milevsko A. V zápase o třetí místo bylo nakonec šťastnější Milevsko, které porazilo Třebíč 2:1. Finále hrané na dva poločasy o délce 10 minut začal nadějněji Písek, který rychle vedl 2:1. Poločas nakonec skončil 3:1. Vypadalo to, že si pohlídá druhý titul, nakonec SKP České Budějovice měly mohutný finiš, ale z výhry se radoval tým FC Písek, zvítězil 4:3.

Při vyhlášení se hráči nejvíc těšili na káď plnou kaprů. Každý tým si pak zvolil nejlepšího hráče, který si kapra vylovil a odnesl i domů. Pořadatelé navíc přichystali překvapení, když při vyhlášení několikrát přeletěla nad hřištěm dvě letadla. Ta shodila na hřiště spousta sladkostí, takže vyhlášení se několikrát protáhlo. Celým turnajem provázel moderátor František Mareš k velké spokojenosti pořadatelů. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Petr Brada z týmu FŠ Třebíč, nejlepší brankář byl Ján Holubčík z FC TJ Oravský Podzámok a nejlepší střelec s 22 góly se stal Michal Hronek z FC Písek.

Poděkování patří žákům a dorostencům FK Vodňany, kteří zajišťovali organizaci turnaje, stejně tak všem sponzorům a vedení města Vodňany.

Pořadí turnaje: 1. FC Písek, 2. SKP České Budějovice, 3. FC ZVVZ Milevsko, 4. SK FŠ Třebíč, 5. FC TJ Oravský Podzámok, 6. FC Slovan Havlíčkův Brod, 7. FK Tatran Prachatice, 8. FK Vodňany A, 9. TJ Mokré, 10. SK Spartak Příbram, 11. FK Slavoj Český Krumlov, 12. SK Dobrá Voda, 13. FK Protivín, 14. TJ Hradiště, 15. TJ Nová Včelnice, 16. FK Vodňany B, 17. FC ZVVZ Milevsko B.
Napsal(a) FK Vodňany | Foto Jan Škrle