Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čtyři Dvory a Bernartice si rozdělily po bodu

 
úterý, 28. května 2019, 22:01

K odehrání 23. kola krajské 1. A třídy zajížděli bernartičtí fotbalisté k soupeři, který je v podzimní části soutěže na jejich trávníku porazil. V jarní části byl však vzhledem k momentálním výkonům přijatelným soupeřem a rozhodně nejeli odevzdat soupeři všechny body. Ve vyrovnaném utkání se nakonec v přátelské atmosféře dělili o body a lze říci, že to byl spravedlivý výsledek za jejich předvedenou hru. Domácí se ujali vedení po standardní situaci a hosté hned minutu nato srovnali skóre utkání po kvalitní individuální akci hráče. Další šance se na obou stranách vyskytly, avšak zůstaly neúspěšně zakončeny i díky dobrým výkonům obou spolehlivých gólmanů.

První šance se naskytla hostům již ve 4. minutě hry, to Novák unikl svému strážci, avšak jeho přihrávku podél celé brány na zadní tyči nezasáhl Rakovan. Ve 14. minutě tečovanou střelu domácího Slepičky bernartický gólman Tomáš Fučík chytil. V 17. minutě aktivní Slepička opět vypálil a míč skončil jen vedle pravé tyče.

Ve 20. minutě se již domácí mohli radovat. Slepičkův rohový kop z pravé strany propadl až ke stoperovi Miroslavu Havelcovi, který vůbec nebráněný míč u zadní tyče dorazil za brankovou čáru do sítě – 1:0. Za minutu bylo srovnáno. Dlouhé autové vhazování Ťupy zleva zpracoval perfektně Jakub Novák, zbavil se obránce a pravačkou trefil přesně, brankáři nedal šanci na úspěšný zákrok – 1:1.

Ve 27. minutě centroval do ohně míč z pravé strany Rakovan, hlavička Staňka u vzdálenější tyče skončila nad Vosejpkovou bránou. Ve 30. minutě prováděl Pěchota rohový kop a Trantinovu hlavičku vyrazil domácí gólman na roh. O minutu později na druhé straně hřiště vypálil Tengl, bernartickému gólmanovi tím příliš starostí nenadělal. Ve 40. minutě se odehrála dobrá akce domácích, když Tengl přihrál do volného prostoru Váňovi, jeho střela též skončila v rukavicích Tomáše Fučíka. Mužstva tak odcházela do kabin za nerozhodného stavu.

Na další góly už nedošlo

Druhá půle se herně příliš od první nelišila. Oba týmy dobře bránily a to, co prošlo přes obranu, skončilo u spolehlivě chytajících gólmanů. V 57. minutě přihrál Růžek přesně Rakovanovi, jeho střela sice brankáře překonala, avšak míč se dostal ke stoperu Havelcovi, který ho uklidil do bezpečí. V 72. minutě se po akci pravého beka Matuška dostal k balónu Slepička, který zakončoval pouze vedle vzdálenější tyče. V 78. minutě pálil z levé strany v dobré příležitosti kapitán domácích Tengl, bernartický gólman si s míčem poradil.

V poslední desetiminutovce se domácí snažili strhnout vítězství na svou stranu a byli mnohem aktivnější než hosté. Poslední šanci měl v 90. minut utkáni Komberec, ale i s jeho střelou si bezchybný Tomáš Fučík poradil a utkání se pak už v klidu dohrávalo. Remíza je spravedlivá pro obě strany. Hosté byli o poznání lepší v první části utkání a po přestávce byli na míči více domácí.

Další již 24. kolo odehrají Bernartice před domácími příznivci v neděli 2. června od 17:00 hodin. Soupeřem jim bude druhý celek tabulky z Chýnova. Ten jediný může ještě zamíchat postupovými kartami a znepříjemnit život vedoucímu celku ze Sezimova Ústí. V podzimní části soutěže s ním Bernartice na jeho trávníku bezgólově remizovali. Všichni skalní příznivci jsou srdečně zváni.

SK Čtyři Dvory – TJ Sokol Bernartice 1:1 (1:1)

Branky: 20. Mir. Havelec – 21. Jakub Novák. Rozhodčí: Adam Ondřej – Michal Panský, Jan Černý. ŽK: 2:2 (Rachač, Havelec – Smrčina, Trantina). Diváků: 75.

Čtyři Dvory: Vosejpka – Matušek, Filip Král (75. Řepa), Havelec, Pecha – Pavlík, Rachač, Slepička, Váňa – Čermák (83. Komberec), Tomáš Tengl (K). Trenér Martin Wohlgemuth.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož, Tomáš Češka, Trantina, Ťupa (62. Psohlavec) – Peterka, Smrčina – Staněk (46. Růžek), Novák, Pěchota – Adam Rakovan (75. Mart. Buriánek). Trenér Petr Vašíček.

 
 
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Miloslav Kusbach