Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bez gólů se nevyhrává. Jankov měl blízko k výhře v Dražicích

 
úterý, 28. května 2019, 10:44

Jankovské trápení v ofenzivě napsalo svoji další kapitolu v dlouhém příběhu na pokračování. Exdivizní tým ve dvanáctém jarním utkání nebyl schopen posedmé skórovat. V utkání 27.kola Ondrášovky KP si v Dražicích vytvořil dostatek gólových příležitostí, nakonec si po bezbrankové remíze odvezl jeden bod.

I v tomto utkání postrádali hosté celou řadu hráčů. Pozitivní zprávou je naopak návrat Jakuba Zajíce do základní sestavy, poprvé od prvního kola. Výkon Jankova byl mnohem lepší než v posledních dvou střetnutích, jenže svou kvalitou v zakončení ho víceméně znehodnotili.

O záchranu bojující Dražice se od úvodu bránily a čelily jednomu útoku Jankova za druhým. Jenže hosté se dlouho potýkali s nepřesností. V 7.minutě přišla první velká šance. Po přihrávce Klímy pálil zhruba půl metru vedle Bürger. Ve 14.minutě zase Bürger předložil do palebné pozice Fajtlovi, jenž domácí branku také o chlup minul. A stejně dopadl i přízemní pokus domácího Lukáše Stuchlíka o dvě minuty později. V 18.minutě našel Kroneisl obloučkem Šebelku, jenž střelou z voleje zamířil nad. A do branky se nevešel ani přímý volný kop Bürgera z dvaadvacáté minuty. I tentokráte chybělo pár centimetrů.

A tak se na první střelu směřující do prostoru branky čekalo až do 25.minuty. Autorem povedené střely z vápna byl Šebelka, jenže podobně parádním zákrokem se blýskl gólman Baka. V závěru poločasu neuspěli ani střílející Šebelka s Kroneislem. Hosté za první poločas vyprodukovali deset střel (jen jedna mířila do branky), zahrávali šest rohových kopů, ale vstřelit gól se jim nepodařilo.

Baka je držel nad vodou

Mnohem aktivnější pojetí hry ze strany Jankova pokračovalo i po změně stran. Přicházely i šance, a to nemalé. V 52.minutě po akci Kroneisla a Bürgera měl tutovku na noze Šebelka, tváří v tvář ho Baka perfektním zákrokem vychytal. Další stoprocentní příležitost přišla v 66.minutě. Po Klímově vysunutí šel sám na Baku Kollár, jenže domácího gólmana svým pokusem nechal vyniknout. V 71.minutě přišla další šance Šebelky, který dostal přihrávku z levé strany na malé vápno, ovšem hlavičkou poslal míč jen do Bakovy náruče.

O minutu později přišla první a zároveň poslední střela domácích fotbalistů na branku Jankova. Jejím autorem byl Hojdar, avšak se střelou doprostřed branky si Hučík snadno poradil. Hodně nebezpečně vypadal v 82.minutě střelecký pokus Stuchlíka, jenž napálil povedeně odražený balón, který prosvištěl zhruba půl metru kolem šibenice. A když několik decimetrů scházelo po Kroneislově centru Dolejškovo zakončení, utkání dospělo do bezbrankového konce.

S remízou spokojenost nepanuje zřejmě ani na jedné straně. Dražice potřebovaly v boji o záchranu zvítězit, ale po průběhu hry k tomu měly na míle daleko. Hosté se sice po dvou tragických výkonech a prohrách herně zvedli, v Dražicích ukázali svou sílu, jenže zahodili velkou spoustu šancí a zisk jednoho bodu je pro ně spíše ztrátou.

TJ Dražice – SK Jankov 0:0

Rozhodčí: Toucha – Žemlička, Kaštánek. Delegát: Hanzal.  ŽK: 2:2 (Kromka, L. Stuchlík  – Popelka, Bürger). Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:11. Rohy: 1:7. Diváci: 100.

TJ Dražice: Baka – Kouřil, Horka, Hořejší, Bareš – J. Štecher, L. Stuchlík, Hojdar, Novotný – D. Štecher (90. Cimburek), Kromka (74. M. Stuchlík). Hrající trenér Tomáš Hořejší.

SK Jankov: Hučík – Dolejšek, Lošek, Popelka, Zajíc – Fajtl, Kroneisl – Bürger, Kollár, Klíma – Šebelka. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Baka – Bürger

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová