Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalistky Kaplice triumfovaly v divizi

 
pondělí, 27. května 2019, 16:44

Po volném uplynulém víkendu zajížděla kaplická děvčata k dalšímu mistrovskému utkání do Jindřichova Hradce. Kapličandy byly favoritkami a papírové předpoklady také hodlaly naplnit. Po několika zápasové pauze zaviněné zraněním se do sestavy hostů vrátila zkušená kapitánka Helena Praizlerová.

Bezbrankové skóre vydrželo pouze do dvanácté minuty střetnutí. A byla to právě kapitánka Spartaku Helena Praizlerová, která umístěnou střelou překonala brankářku Petrákovou a Kapličandy se ujaly vedení – 0:1. V tomto duelu prahly po vítězství, protože tříbodový zisk jim kolo před koncem zajišťoval celkové prvenství v divizní skupině D.

Hostující fotbalistky působily fotbalovějším dojmem, a navíc se jim, téměř jako již tradičně, dařily standardní situace. Ve 26. minutě se po rohovém kopu Veroniky Jedličkové prosadila v koncovce Dagmar Vaňková – 0:2. Uběhlo sotva pět minut a hradecká gólmanka Petráková lovila míč ze své sítě potřetí. Přihrávku Pálkové zužitkovala Helena Praizlerová – 0:3.

Hattrick stoperky Vaňkové

Ani po změně stran neponechaly hostující hráčky nic náhodě. Když své šance, které si vytvořily ze hry, využít nedokázaly, opět se prosadily po standardkách. Po hodině hry zahrávala rohový kop Veronika Jedličková, odraženého míče se v šestnáctce ujala Dagmar Vaňková a Kapličandy již vedly o čtyři branky – 0:4. Definitivní podobu pak výsledek dostal čtrnáct minut před koncem a znovu to bylo po rohu Veroniky Jedličkové. Hattrick zkompletovala stoperka Spartaku Dagmar Vaňkové – 0:5.

Po závěrečném hvizdu se pak mohly hráčky radovat nejen z výhry v zápase, ale i z celkového triumfu. Kapličandy sehrály herně velice povedené utkání, a pochvalu si tak zaslouží celý tým. I když se střelecky neprosadily, tak výborné střetnutí odehrála den před svými narozeninami Markéta Bartoníčková, která byla jednoznačně nejlepší hráčkou střetnutí.

TJ Sokol Jindřichův Hradec – FK Spartak Kaplice 0:5 (0:3)

Branky: 26., 60. a 76. Vaňková, 12. a 31. Praizlerová. Rozhodčí: Seidl. Bez karet. Diváků: 30.

J. Hradec: Petráková – Kocoňová, Bočková, Šlapanská, Sivá, Hronová, Němcová, Dušková, Besedová, Zajícová, Častová. Střídaly: Bláhová, Šteflová.

Kaplice: Klomfarová – Suchanová, Vávrová, Vaňková, K. Jedličková, Kr. Litvanová, Praizlerová, Bartoníčková, Pálková, V. Jedličková, Chvalová. Střídaly: Chudá, Straková, Michalicová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec