Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vítězná tečka Dynama za postupovou sezonou. V Třinci vyhrálo 3:2

 
sobota, 25. května 2019, 21:59

Suverénně zakončili českobudějovičtí úspěšnou sezonu 2018/19. Ve 30. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyhráli na půdě Třince 3:2, když o branky se postarali Řezáč, Ledecký a Martan. Domácí snížili dvěma góly až v závěru. Celkově tak Jihočeši posbírali v sezoně 72 bodů a soutěž ovládli se čtrnáctibodovým náskokem!

Na více než čtyři sta kilometrů vzdálený poslední výjezd vyrazili českobudějovičtí fotbalisté pouze v patnácti, do branky se postavil Křížek, v obraně nastoupili Řezáč s Fišlem, od první minuty hráli i Brandner či Táborský. Úvod střetnutí byl poměrně vlažný, zápas nabíral tempo postupně. Domácí zahrozili díky Janošíkově možnosti, která ale zůstala nevyužita. Dynamo bylo daleko efektivnější. V 17. minutě se po centru z levé strany poprvé v sezoně prosadil Michal Řezáč.

O pár minut později mohli třinečtí fotbalisté vyrovnat, ale po zpětné přihrávce Omasty trefil Janošík jen jednoho z bránících hráčů v prázdné brance. Deset minut po Řezáčově brance se hosté radovali podruhé. David Ledecký byl dřív u míče než vybíhající brankář Adamuška a pak už snadno vstřelil svůj osmnáctý gól v sezoně. Třinec měl opět připravenou zajímavou šanci jako odpověď, ale Křížek podržel svůj tým proti ráně Janoščína. Zbytek prvního dějství Jihočeši kontrolovali, domácí vypadli z role a naopak Horejšův tým v poklidu kombinoval.

V úvodu druhé půle vyvinuli domácí snahu o snížení. Janošík znovu zkoušel Křížka, ten jeho prudkou ránu vyrazil mimo tři tyče. Pak se o slovo přihlásil urostlý Dedič, ale jeho hlavička se snesla nad branku. Na druhé straně to zkoušel Provod a brankář Adamuška musel předvést těžký zákrok. O chvíli později už ale ani třinecký gólman nestihl zasáhnout proti ráně Ladislava Martana z otočky a Dynamo už vedlo o tři branky.

Závěr zápasu už byl hodně uvolněný, obrany byly průchodnější. O gól se pokoušel Dedič, ale nejlepší třinecký střelec branku opět minul. Na druhé straně mohl zvýšit vedení Jihočechů Provod, ale po Řezáčově centru jej zradil první dotek. A tak domácí ještě zdramatizovali závěr utkání. V 82. minutě i přes dvojitou obranu propálil Křížka důrazný Luis Arroyo. Uběhlo šest minut a bylo to už jenom o gól, když závar ve vápně zakončil kontaktním gólem David Gáč. Víc už ale domácí nestihli, a tak Dynamo zapsalo třiadvacátou výhru v sezoně, když postupový ročník zakončilo vítězstvím 3:2 v Třinci.

FK Fotbal Třinec – SK Dynamo Č. Budějovice 2:3 (0:2)

Branky: 82. Arroyo, 88. Gáč - 17. Řezáč, 27. Ledecký, 64. Martan. Rozhodčí: Hrubeš - Melichar, Hock. Bez karet. Diváků: 200.

Třinec: Adamuška – Ilko, Gáč, Kušnír (C), Janoščín – R. Vaněk I., Samiec – Omasta (55. Hapal), Weber (46. Arroyo), Janošík – Dedič (75. Nieslanik).

SK Dynamo: Křížek – Řezáč, P. Novák (C), Fišl, Helešic – Javorek (83. L. Havel), Havelka – Brandner (68. Grajciar), Táborský (58. Martan), Provod – Ledecký.

Napsal(a) Pavel Kortus ml./SK Dynamo ČB | Foto Miloslav Kusbach