Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písecký tým našel recept na střelbu. Obětí se staly Živanice

 
sobota, 25. května 2019, 16:03

Písečtí fotbalisté si vzpomněli na lepší časy. V předposledním domácím vystoupení v jarní části ČFL zdolali nováčka soutěže Sokol Živanice rozdílem dvou gólů. Ukázali solidní herní pasáže, ale v některých momentech nechali soupeři až příliš velký prostor k manévrování, což se promítlo do korigujícího zásahu hostů na 2:1. Konečný výsledek 3:1 zařídili vedoucí trefou Tom Ulbrich a dvěma góly střídající Martin Held.

Domácím chyběla dvojice zraněných, defenzivní záložník Karel Kulík a rozdílový hráč na hrotu Antonín Presl. K dispozici nebyla ani srbská akvizice Andrija Ratković, který se zřejmě pochybením svého agenta dostal do potíží s prodloužení českého víza a vrátil se na rodnou hroudu. Přes improvizace v sestavě se od počátku jevila převaha na straně píseckého týmu. Hrálo se převážně na polovině hostujícího týmu, který se však po svém prvním rohu v 11. minutě rozběhal a začal zaměstnávat obranu Jihočechů. Brankáře Michala Tomu prověřili Lukáš Polák či David Petrus.

Ve žlutomodrých domácích barvách se velmi dobře ukazoval mladíček Tom Ulbrich, jenž sice nedotáhl útočné pokusy v 18. a 20. minutě a účinkem se minula také jeho výživná podávka Martinu Voráčkovi, ale ve 35. minutě se brněnský talent hostující u Otavy z Liberce přece jen prosadil, když reagoval na míč odražený od břevna po střele Jakuba Helda a hlavou otevřel skóre. Nadějné příležitosti potom spálili Dušan Pinc nebo Roman Vávra, kteří z dobrých pozic pálili mimo živanickou branku. „První poločas byl z naší strany velice slušný. Takhle se herně prezentujeme už delší dobu. Prospěl nám vedoucí gól. Soupeř to pak musel víc otevřít,“ komentoval písecký kouč Milan Nousek ml. 

Vydařené střídání

Druhá půle se odvíjela ve znamení zvýšeného tlaku mužstva zastupujícího tisícíhlavou obec z Pardubického kraje. Do šancí se dostali Jan Nikodem i Pavel Štěpánek. K radosti nejvěrnějších fanoušků se však aktivita postupně vracela na jihočeské kopačky. Střela Václava Hrachovce v 59. minutě šla vedle, ale za další čtyři minuty to bylo 2:0. Střídající Martin Held po krátkém pobytu na hřišti se výborně postavil při rohovém kopu Toma Ulbricha a hlavičkou u vzdálenější tyče pojistil náskok Písku. Netrvalo dlouho a stejný hráč se mohl prosadit hlavou také po centru Tomáše Benetky. Kapitán Aleš Hanzlík z trestného kopu v 72. minutě mířil nad břevno.

Přišla však 76. minuta a kapitán hostí Radek Gorol z trestného kopu těsně před hranicí velkého vápna poslal míč obloukem kolem zdi k levé tyči písecké branky. Michal Toma nestihl zasáhnout a na trávníku se chystalo drama. Další trestný kop v 80. minutě mohl hostům přinést vyrovnání. Z nepřehledné situace se míč dostal za brankovou čáru, ale rozhodčí viděli ofsajd. Tři minuty před závěrečnou píšťalkou zpečetil skóre Martin Held, jenž si v brejku poradil s obráncem Michalem Buriánkem a přesně zamířil k pravé tyči. „Vyhráli jsme zaslouženě,“ hlásil Milan Nousek ml. „Myslím, že to nebyl ofsajd,“ vyjádřil se trenérský asistent hostí Štěpán Poříz k neuznanému gólu na 2:2.       

FC Písek – TJ Sokol Živanice 3:1 (1:0)

Góly: 63. a 87. M. Held, 35. Ulbrich – 76. Gorol. Rozhodčí: Paták – Mudra, Pastyřík. ŽK: 0:1 (71. Staněk). Diváků: 150.

FC Písek: Toma – Benetka, Běloušek, Vacovský, Hanzlík – Hrachovec, J. Held, Ulbrich, Vávra (72. Pecka), Voráček – Pinc (60. M. Held). Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle