Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Čížová zvládla Hořovicko i bez náhradníků, Soběslav s novým kapitánem Bouchalem stále vítězně

 
středa, 22. května 2019, 18:25

Ve 26. kole divize A došlo na derby dvou jihočeských celků. Táborsko B přivítalo Soběslav, ovšem utkání se mu vůbec nevyvedlo. Fotbalisté ze Soukeníku derby nezvládli a zdaleka po něm nebyl spokojený ani trenér Kamil Tobiáš. Naopak vítězná atmosféra tedy mohla panovat v soběslavské kabině. Další jihočeský zástupce Jindřichův Hradec na cestě za záchranou opět klopýtl, když vysoko podlehl Tachovu. Čížová pak jela do Hořovic bez jakékoliv možnosti střídání. Z hráčů na lavičce seděl pouze Roman Zahrádka, který ovšem vinou zranění do hry zasáhnout nemohl. Pro Starobovi svěřence ovšem žádný problém. Proti Hořovicím nakonec zapsali výhru, kterou zvládli v poklidném režimu.

Výsledky Jihočechů ve 26. kole divize A: 


FC MAS Táborsko B – FK Spartak Soběslav 2:5 (0:4)

Branky: 46. Bryanta, 53. Klusák - 8., 13. a 31. Vaněk, 40. Varačka, 51. Kutner. Rozhodčí: Šlajs - Cihlář, Hrkal. Delegát: Řezáč. Bez karet. Diváci: 122.

Táborsko B: Němeček - Větrovský, Kmeťo, Dressler (77. Vaňo), Mikuláštík - Gebert, Bryanta, Šchramhauser, Berešík, Klusák - Postřihač (23. Radosta). Trenér: Kamil Tobiáš.

Soběslav: Kuník - Zeman, Boháč, Suchan, Podráský - Vaněk (46. Dvořák), Bouchal, Hromada (79. Maršík), Mazouch (46. Žalda) - Kutner (67. Chotovinský), Varačka (84.Smetana). Trenér: Radek Hajič.

Nejlepší hráči: nikdo - Vaněk, Kutner, Bouchal

Kamil Tobiáš, trenér Táborska: „Utkání se mi nehodnotí dobře, vůbec jsme ho nezvládli. Musí říct, že jsem byl naštvaný na přístup některých hráčů. Už v 10. minutě jsme prohrávali 0:2 po našich obrovských chybách. Abychom po poločase prohrávali 0:4? To je něco, co se nám nemůže stávat. A především v té sestavě, v jaké jsme byli, to nemůže dojít k takovému výbuchu. Kluci si musejí trochu sáhnout do svědomí a zamyslet se nad tím, protože v utkání se Soběslaví to byl opravdu výbuch.“

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „O třech bodech bylo prakticky rozhodnuto po půl hodině, když se hattrickem prosadil Filip Vaněk. Do poločasu přidal  čtvrtý gol a zároveň první v soběslavském dresu Matouš Varačka. Domácí se snažili držet míč, my čekali na chyby a nekompromisně trestali. Druhá půle už z naší strany nebyla zdaleka tak povedená, Táborsko brzy snížilo, na to ještě našel odpověď Aleš Kutner. Poslední slovo měli domácí, a snížili na 2:5. Pak už se víceméně utkání dohrávalo. Máme z derby tři body, které se se rovnají záchraně a divizi i pro příští sezonu... Díky patří také našim výborným fanouškům, kteří nás přijeli do Sezimova Ústí podpořit.“


FK Jindřichův Hradec 1910 - FK Tachov 0:5 (0:1)

Branky: 5., 67. a 80. Vyleta, 49. Tušl, 85. Braun. Rozhodčí: Nejedlý - Gunitš, Eibl. Delegát: Koňák. Bez karet. Diváků: 60. 

J. Hradec: Hulík – Blažek, Gueye, Völfel, Chalupský – Řehoř (53. Jindra), Kněžínek, Votava, Tomek, Janák – Králíček (63. Waník). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráč: nikdo.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Utkání se mi nehodnotí dobře, protože jsme ho ostudně ztratili a jsme zase blíže sestupu. Nezachytili jsme vstupy do obou poločasů, zásadní věc takového utkání. Hráči byli na tuto fázi zápasu upozorňováni celý týden a stejně dvakrát inkasujeme. Potom už to z naší strany byla jen křeč a Tachov si pohodlně a zaslouženě dokráčel pro vítězství. Teď jedeme do Čížové a doufám, že budeme jasnému favoritovi důstojným soupeřem a popereme se o co nejlepší výsledek.“


FK Hořovicko - Sokol Čížová 0:4 (0:1)

Branky: 39. a 48. Chytrý, 50. Krasnyanyk, 60. Jirouš. Rozhodčí: Kyncl - Teuber, Nedvěd. Delegát: Ploch. ŽK: 2:0 (Balvín, Kuchař). Diváků: 130. 

Čížová: Novák - Kočí, Novák, Rozhoň, Nečas - Krasnyanyk, M. Gregor, O. Gregor, Janda - Jirouš. Trenér: Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráč: Chytrý

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Vyhráli jsme naprosto jednoznačně. Myslím, že první poločas jsme bezpečně kontrolovali, hosté šli do jediné brejkové šance, ale nesehráli ji úplně nejlépe. Z první půle na našeho brankáře prakticky nešla střela. Hořovicko mělo jen tři čtyři rohové kopy, všechny jsme ale bezpečně ubránili. Během deseti minut v druhém poločase, kdy jsme dali dva góly, jsme prakticky rozhodli. Zbytek zápasu se pak už jen dohrával. Sice jsme neměli náhradníky, v utkání jsme ale byli lepší. Musím říct, že od domácího celku jsem čekal lepší výkon, především pak když hraje o udržení se v soutěži.“



Ostatní výsledky:

TJ Přeštice - TJ Tatran Sedlčany 3:0 (1:0), 32. Suchý, 56. Mudra, 64. Sýkora.
SK Aritma Praha - SK Senco Doubravka 0:1 (0:0), 78. Roubal
SK Klatovy 1898 - SK Rakovník 1:2 (1:1), 15. Bálek - 12. a 72. Červený
Český lev - Union Beroun - MFK Dobříš 3:2 (1:2), 23. Horel a 89. Horel, 56. Procházka - 31. Šrain, 41. Talůžek
FK Admira Praha - FC Mariánské Lázně 6:1 (3:1), 4. a 89. Zahálka, 30. a 35. Šimek, 81. Čácha, 90. Mošna - 42. Štěpán


Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Daniel Pekař