Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO: Vaňkova poločasová show. Soběslav přejela táborské béčko

 
úterý, 21. května 2019, 14:07

Soběslav dokázala naplno bodovat i v odvetě divizního derby s béčkem Táborska. Na Soukeníku ovládla první poločas a Vaňkovým hattrickem už do přestávky rozhodla o zaslouženém vítězství. Nejlepší kanonýr Spartaku má na kontě už 24 gólů. Derby dvou mužstev z táborského okresu hodnotili pro Jihočeský fotbal vedoucí obou týmů.

FC MAS Táborsko B – FK Spartak Soběslav 2:5 (0:4)

Branky: 46. Bryanta, 53. Klusák - 8., 13. a 31. Vaněk, 40. Varačka, 51. Kutner. Rozhodčí: Šlajs - Cihlář, Hrkal. Delegát: Řezáč. Bez karet. Diváků: 122.


Co říkali po derby

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B:  „Derby se mi hodnotí špatně, utkání podtrhlo celou naši sezónu a přístup některých hráčů k této soutěži. Úvod nám nevyšel a po hrubých chybách a špatném pohybu na hřišti jsme poločas po zásluze prohráli 0:4. Po bouřce v kabině se naše hra jen o málo zlepšila. Pro mě je takový to výkon velkým zklamáním a někteří hráči se budou muset nad sebou zamyslet. Doufám, že v nové sezóně, až přijdou hráči z U19, budeme mít všichni opět z fotbalu radost.“

Michal Lemberka, vedoucí mužstva Soběslavi: „Prvních pět minut nás domácí tlačili a získali několik rohů, ale to bylo od nich vše. Pak už opět úřadoval Vaněk, dal hattrick za půl hodiny a bylo po zápase. Do přestávky to ještě pečetil premiérovým gólem Varačka. Do druhé půle již nastydlý Vaněk nenastoupil a odpočíval i Mazouch, vyměnili je Žalda s Dvořákem. Opět se nám nevydařil vstup do poločasu a Táborsko snížilo. Ovšem poté chyboval jejich stoper a Kutner s Dvořákem šli sami na brankáře, Kutner nenahrával a uklidil míč k tyči. Tím korunoval svůj skvělý výkon z první půle, kdy nahrál na 3 góly. Pak nastalo pouťové tempo, domácí snížili na 2:5 a zbytek utkání se dohrával. Z posledních 4 zápasů máme 12 bodů, skóre 17:3, vládne spokojenost.“

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař