Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ševětín vyrovnal dvougólové manko během minuty! Na body z Bernartic ale nedosáhl

 
úterý, 21. května 2019, 11:46

V rámci 22. kola krajské 1. A třídy odehrály Bernartice na domácím trávníku zápas s Ševětínem. V podzimní části soutěže na jejich trávníku prohrály a tak jim měly co oplácet. Utkání se sousedem v tabulce bylo v prvním poločasu zcela v rukách domácích a po povedené akci a poté standardní situaci se domácí dostali do dvoubrankového vedení. Hosté toho v prvním poločasu moc nepředvedli, zato ve druhém se hodně fotbalově zvedli a během jedné minuty na jeho počátku skóre vyrovnali. Pak se domácí konečně probudili ze zlého snu a začali hrát svou hru. Zaznamenali další gól do hostující sítě a zápas pak v klidu dovedli do vítězného konce.

Domácí byli od počátku střetnutí aktivnější a ohrožovali bránu soupeře. V 7. minutě po zahraném trestném kopu Tomášem Češkou z levé strany, hlavičkoval Novák a jeho zakončení skončilo nad bránou. Podobně dopadl v 19. minutě i Staněk. V 27. minutě unikl obránci zleva Pěchota, našel tečovanou přihrávkou na přední tyči Davida Kukrála a jeho přesná střela levačkou k vzdálenější tyči poslala domácí do vedení – 1:0.

Rakovan se ve 31. minutě ocitl v dobré gólové šanci, jeho střelu vyrazil hostující gólman Trnka a následoval rohový kop. Ten prováděl z levé strany Staněk, jeho centrovaný míč hlavičkoval na zadní tyči Josef Peterka a dostal domácí do dvoubrankového vedení – 2:0. Hosté si od začátku utkání žádnou vyloženou šanci nevypracovali a na domácí bránu téměř nevystřelili. Novákova střela ve 34. minutě skončila vedle brankové tyče. Do konce poločasu se již žádná zajímavá akce nenaskytla a hráči odcházeli do kabin s dvoubrankovým náskokem domácích.

Ševětínský nástup oceněný góly

To na začátku druhého poločasu se začaly dít věci. Hosté v první půli téměř neviditelní začali hrát a bylo jich plné hřiště. V 46. minutě měl z levé strany šanci Radim Novotný a nastřelil boční síť. V 48. minutě zahrával z levé strany rohový kop kapitán hostů Kupec, jeho centrovaný míč na přední tyč hlavičkoval Hindy, poté tečoval Petr Novotný a snížil stav na – 2:1. O minutu později přihrál zleva Chovanec a Tomáš Hindy, který ve správném okamžiku střelou mezi obránci trefil vzdálenější tyč a od ní se míč odrazil do sítě – 2:2.

To byl pro domácí skutečně šok, ale pomohl jim probudit se a začít opět předvádět hru, která jim v prvním poločase zajistila dvoubrankové vedení. Hned minutu po druhém gólu v jejich síti se dostal do dobré šance Pěchota, jeho střelecký pokus však gólman Trnka zlikvidoval. V 56. minutě zdálky vypálil Kukrál, střela skončila těsně nad bránou. O tři minuty později střelu Staňka ševětínský brankář lapil. V 64. minutě se domácí dostali opět do vedení. Ťupovo dlouhé autové vhazování z pravé strany nazdvihl hlavou Buriánek, míč se dostal k Josefu Peterkovi, který v pádu míč dopravil do sítě – 3:2.

Trestný kop Kupce v 70. minutě hlavičkoval Hindy a míč skončil vedle vzdálenější tyče v autu. V 77. minutě zahrával trestný kop Kukrál, jeho centr hlavičkoval jen lehce Novák a brankář Trnka s míčem neměl větší problémy. Smrčinovo zakončení domácí akce v 83. minutě mělo stejný osud, když obdržel od Buriánka přihrávku z levé strany. V 85. minutě měli velkou šanci na srovnání skóre utkání hosté. Trestný kop zahrával Kupec, hlavičku Suchana vytáhl bernartický gólman Tomáš Fučík z levé šibenice na rohový kop. Utkání se pak již pouze dohrávalo a skončilo zaslouženou výhrou domácích.

Příští utkání odehrají Bernartice na hřišti Čtyř Dvorů v sobotu 25. května v 17:00 hodin.

TJ Sokol Bernartice – SK Ševětín 3:2 (2:0)

Branky: 31. a 64. Josef Peterka, 27. David Kukrál – 48. Petr Novotný, 49. Tomáš Hindy. Rozhodčí: Vítězslav Tůma – Lukáš Tauber, Václav Šíma. ŽK: 2:0 (Jak. Novák, Peterka – Syrovátka). Diváků: 50.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Herink (55. Ťupa), Petr Homola, Trantina, T. Češka – Kukrál, Peterka – Staněk (74. Růžek), Jak. Novák (90. Psohlavec), Pěchota (82. Smrčina) – Adam Rakovan (80. Martin Buriánek). Trenér Petr Vašíček.

Ševětín: Trnka – Chovanec, Lukáš Kupec (K), Jak. Suchan, Švejda (84. Dvořák) – Hegr (46. Syrovátka), Petr Novotný, Mir. Šachl, Kyrian – Hindy, Radim Novotný. Trenér Jan Klimek.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák