Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hluboká hrála srdíčkem, v Jankově zaslouženě vyhrála

 
úterý, 21. května 2019, 09:18

SK Jankov v neděli na den přesně slavil šedesáté výročí od založení klubu. Oslavit ho chtěl samozřejmě vítězstvím v derby s Hlubokou, ovšem hráči, obzvláště ve druhém poločase zápas bojkotovali. Usnadnili tak cestu Hluboké ke třem bodům a zároveň jí uchovali naději na záchranu v soutěži. Tým nového trenéra Libora Žáka v Precis aréně zvítězil 2:0.

Domácí kouč Petr Kadlec opět postrádal řadu hráčů. Pozitivem bylo zařazení Martina Kollára do základní sestavy nebo alespoň usednutí Jakuba Zajíce na lavičku náhradníků po třičtvrtě roce. Bohužel výkon domácích borců byl od začátku "matný".

Samotný začátek střetnutí žádné blamáži nenasvědčoval. Jankovští se usadili na polovině Hluboké a bezstarostně kombinovali. Výsledkem toho byl propagační pokus Kroneisla ve 4. minutě a o čtyři minuty později po faulu na Kollára přímý volný kop z velice dobré pozice. Celkem slušně ho zahrál Hüttner, ale exjankovský gólman Šiller pěkným zákrokem prvnímu gólu utkání zabránil. Natěšení diváci očekávali další šance, jenže marně.

V podstatě od desáté minuty až do konce poločasu domácí fotbalisté sice drželi míč na vlastních kopačkách, jenže hrozně neúčelně, daleko od soupeřovy branky, vůbec ne nebezpečně pro Šillera a jeho defenzivní kolegy. A tak bylo k vidění více žlutých karet než zajímavých fotbalových momentů. Hluboká zdaleka nepřipomínala tým, který hraje o bytí a nebytí, projev domácích zase vypadal, jako by šlo o nutný poslední zápas sezóny.

Domácí načal smolný "vlastenec"

Hosté si možná v kabině řekli, že by to v Precis aréně při troše štěstí a většího nasazení mohlo jít a také šlo. Druhý poločas byl opravdu ze strany Hluboké mnohem lepší, ale jak moc jim k tomu dopomohl tragický výkon Jankovských, to těžko říct. Nicméně v 52. minutě se na stranu hostů přiklonilo i to potřebné štěstíčko, když po rohovém kopu hlavičkoval Legdan, Hučík balón vyrazil nešťastně do nohou Hüttnera, od kterého se míč došoural za brankovou čáru - 0:1.

A přicházely další možnosti. V 57. minutě centroval Čermín, Rubickovu hlavičku Hučík zneškodnil. V 61. minutě po chybě obrany umně zakombinovali Kadlec s Hájkem, jenže gólové zakončení prvního jmenovaného zhatil zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Avšak vzápětí po akci na levé straně centr Lovičky trefil v pokutovém území ruku Honnera a Jiří Rubick nařízenou penaltu ostrou ranou k tyči bezpečně proměnil - 0:2.

Další branku mohl přidat po rohu Pomejeho z otočky pálící Stráský, jenže v těžké pozici branku minul. Domácí se po změně stran nezmohli na nic. Výjimkou byla 78. minuta a přímý kop Sedlice, který se odrazil k Fajtlovi, jeho střelu vyrazil Šiller a další dorážka, tentokráte z kopaček Beránka, skončila s pomocí Stráského teče na břevně hostující branky. Suma sumárum, Hluboká využila nechuti domácích a oživila naděje na záchranu. Hráči domácího týmu "odčinili" výkon z posledního utkání v Želči ještě ostudnějším představením a notně tak znehodnotili výroční den klubu.

SK Jankov – TJ Hluboká nad Vltavou 0:2 (0:0)

Branky: 52. Hüttner vlastní, 63. (pen.) Rubick. Rozhodčí: Kotalík - Novotný, Koranda. Delegát: Němeček. ŽK: 2:5 (Dolejšek, Bürger - Hájek, Legdan, Rubick, Stráský, Kadlec). Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:5. Diváci: 138.

SK Jankov: Hučík - Fajtl, Honner (67. Prediger), Lošek, Bürger - Kollár, Kroneisl - Dolejšek, Hüttner (53. Klíma), Beránek – Sedlic.

Hluboká: Šiller - Čermín, Legdan, T. Adam, Němec - Křiváček (34. Kadlec), Stráský, Rubick, Lovička (89. Tejko) - Pomeje (88. L. Adam), Hájek (69. Turek)

Nejlepší hráči: Lošek - Kadlec, Rubick

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová
 


 
Reklama