Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Naděje Táborska žije i přes porážku se Sokolovem

 
neděle, 19. května 2019, 11:41

Domácí rozlučka proti Baníku Sokolov se Táborským nepovedla. Z velmi důležitého utkání vzhledem k záchraně odešlo s prázdnou. Nebodovalo ani čtrnácté Znojmo a boj o sestup zůstává otevřený do posledního kola.

V úvodu poločasu bylo nebezpečnější Táborsko. Největší možnost měl po necelé půlhodině Pilík, ale z bezprostřední blízkosti po rohovém kopu přestřelil. Sokolov se prosadil ve 36. minutě po nenápadné akci Vávrou. Kombinační hra domácích nikam nevedla a Sokolovští si v obraně vždy poradili a tak do šaten odcházeli spokojenější.

Druhý poločas sice Táborští drželi míč více na kopačkách, ale nepodařilo se jim dostat do vápna soupeře. Za zmínku stojí snad jen hlavička kapitána Navrátila, která ale branku těsně přeletěla. Standardka Březiny trefila nepříjemně bránícího hráče a tak Belaň zůstal v klidu. Mimo skončil pokus hlavičkujícího Hasila po rohovém kopu.

Závěr utkání si Sokolovští pohlídali a skóre se již nezměnilo. Sokolov slaví jistotu záchrany ve F:NL. Táborsko se o záchranu utká v posledním zápase sezóny, které odehraje v Hradci Královém v sobotu 25. května již od 15 hodin.

Hodnocení trenéra FCT Karla Musila: „Utkání jsme nezvládli. Nezvládli jsme ho hlavně v útočné činnosti ve druhém poločase. První poločas jsme si vytvořili šance. Měli jsme tam i tutovku, kdy Pilík z malého vápna přestřelil branku. To byl jeden z rozhodujících momentů. Vzápětí jsme chybovali a soupeř vstřelil vedoucí branku. To nás hodně poznamenalo do druhého poločasu, kdy jsme si nevytvořili de facto tutovou šanci a nedokázali jsme se pořádně dostat do vápna Sokolova. Když musíme hrát do plných a soupeř výborně bránil, tak to pro nás je velký problém.“

FC MAS Táborsko – FK Baník Sokolov 0:1 (0:1)

Branka: 36. Vávra. Rozhodčí: Matějček – Myška, Melichar. Bez karet. Diváků: 750.

Táborsko: Šiman – Navrátil (C), Hasil (78. De Almeida), Březina, Šandera – Kučera, Pilík (78. Frýdek), Valenta, Čermák – Musiol, Pfeifer (46. Kopřiva).

Sokolov: Belaň - Mejdr, O. Ševčík, Stropek, Dvořák II - Čihák, Glaser (C) - Štípek, Liener (57. Voleský), Beránek (67. Novák) – Vávra (79. Hlavatý).

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková
 


 
Reklama