Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V divizním derby žen měla Kaplice početně i gólově navrch

 
středa, 15. května 2019, 22:48

Tradiční zápas dvou jihočeských týmů žen byl k vidění v sobotu po poledni. Kaplická děvčata hostila soupeřky z Borovan. Fotbalistky Borovan dorazily pouze v počtu deseti hráček. Domácí tak od samotného úvodu hrály stejně jako minulý týden přesilovku.

Calofrig vzdoroval více jak půlhodinu hry. Až poté se Kapličandy dokázaly dostat do vedení. Ke střele se odhodlala Bartoníčková, brankářka Zemanová její ránu pouze vyrazila a dobíhající Renata Straková poslala Spartak do vedení – 1:0. Tímto výsledkem skončil i celý první poločas.

I po změně stran měly míč častěji na svých kopačkách hráčky Spartaku, ale jejich vedení bylo dlouhé minuty hubené jednogólové. V 65. minutě Vyslužilová co by poslední hráčka se pustila do kliček, Martina Chvalová ji o míč připravila a samostatný únik zakončila druhým gólem – 2:0.

Hosté korigovali v devíti

Kapličandy tak byly na nejlepší cestě k tříbodovému zisku. Další změnu skóre přinesla 77. minuta střetnutí. Opakovala se situace z prvního poločasu. Střelu Bartoníčkové Zemanová stačila vyrazit, ale na dorážku Kateřiny Michalicové byla již krátká – 3:0. Mohla se radovat z premiérové trefy v sezóně, která je i jejím prvním gólem v kaplickém dresu.

Posledních deset minut Calofrig dohrával oslaben o další hráčku, když ze hry odstoupila Kubíčková. Přesto se i Borovany gólu dočkaly. Pět minut před koncem střela hostující hráčky trefila ruku Vávrové a pískala se penalta. Zkušená Lucie Vyslužilová ji proměnila a snížila na 3:1. Poslední slovo však měly Kapličandy. Po rohovém kopu Matouškové se přesně hlavou trefila Dagmar Vaňková – 4:1. Fotbalistky Spartaku splnily v derby zápase roli favorita a do tabulky si připsaly další tři body.

FK Spartak Kaplice – TJ Calofrig Borovany 4:1 (1:0)

Branky: 31. Straková, 65. Chvalová, 77. Michalicová, 87. Vaňková – 85. (pen.) Vyslužilová. Rozhodčí: Ernst. Bez karet. Diváků: 30.

Kaplice: Petržalová – Suchanová, Vávrová, Vaňková, K. Jedličková, Matoušková, V. Jedličková, Bartoníčková, Vocedálková, Pálková, Chvalová. Střídaly: Straková, Kr. Litvanová, Chudá, Michalicová.

Borovany: Zemanová – Hurdálková, Vyslužilová, Kubíčková, Fürstová, Jandová, Procházková, Vonková, Benedová, Kršíková.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Calofrig Borovany