Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Favorizovaný Chýnov to neměl s posledním Milevskem B jednoduché

 
úterý, 14. května 2019, 12:46

Mezi Chýnovem a poslední rezervou Milevska, která ve druhé polovině I. A třídy (sk. B) doposud nevyhrála, se očekávala jednoznačná partie. Slibně také začala, neboť již ve 4. minutě byla stav 2:0! Milevští se ale nevzdali a zápas ještě pořádně zdramatizovali.

Chýnovští fotbalisté začali utkání jako z partesu a během úvodních čtyř minut si vytvořili tři gólové příležitosti, z nichž dvě přetavili ve dvě branky a ujali se velmi brzy vedení 2:0. Hned v 1.min. si narazil míč s Králem Vl. Hruška, ale jeho střelu ještě stačil vyrazit pohotovým zákrokem na rohový kop milevský brankář Mára. O minutu později se již domácí radovali, když přihrávku Mládka usměrnil do branky Zítek (1:0). Hosté byli myšlenkami ještě asi v kabině, protože hned ve 4.min. Chýnovští zvýšili na 2:0, když se trefil přesně k tyči Král a hosté byli zralí na ručník…

Ve 20. min. však musel střídat pro zranění domácí Václav Hruška (natažený zadní stehenní sval) a od té doby se poměr sil na hřišti vyrovnal. Mladíci v mužstvu hostů, dirigováni nestárnoucím Masopustem, najednou výrazně ožili a domácí obrana měla často plno práce s odvracením jejich nebezpečných útoků. Ve 28. min. střílel těsně vedle milevský Paták, ve 30.min. zastavil průnik Jakeše odvážným zákrokem brankář domácích Průša, ale ve 35.min. se již hosté radovali, když po pěkné kombinační akci skóroval Pinc (2:1). A ve 39. min. mohlo být pro domácí ještě hůře, neboť hosté trefili Jakešem po skrumáži před domácí brankou tyč za již překonaným Průšou.

Budíček přišel včas!

Druhý poločas začal tak, jak končil ten první. Hosté byli i nadále velmi aktivní a nebezpeční a v 60. min. se dočkali i zaslouženého vyrovnání, když se krásně trefil hlavou do protipohybu Průši jeden z nejmenších hostujících hráčů Novotný (2:2). Z tribuny se po dlouhé době tentokrát ozval i pískot nespokojených domácích fanoušků i s trefnou glosou jednoho z diváků, že ti naši fotbalisté jsou jako Jura Jánošík. Bohatým berou a chudým dávají! To již ale byl pro domácího favorita přece jen budíček a až po tomto vyrovnávacím gólu v jejich síti, se začali domácí fotbalisté tlačit opět více do útoku. V 67. min. střílel pohotově, ale těsně nad Márovu branku domácí útočník Král, ovšem hosté nezůstávali o nic pozadu, neboť v 69. a v 70.min. si vypracovali šance Masopust a po něm střídající Šťastný, z dobrých pozic brankáře domácích nepřekonali.

Pak vzal osud zápasu na svá bedra domácí stoper Doubrava, když se nejdříve v 72. min. krásně uvolnil před pokutovým územím hostů a prudkou střelou na zadní tyč nedal Márovi vůbec šanci (3:2) a v 81. min. skóroval tentýž hráč podruhé. Po rohovém kopu a přihrávce Zadražila dotlačil míč za Márova záda (4:2). Ale vzduchotechnici se ani za tohoto stavu nevzdávali. V 82. min. se vydal na velké sólo Masopust a jen výborný zákrok Průši zachránil domácí od inkasování.

Závěr zápasu si již domácí pohlídali, navýšit vedení mohl v 84. min. střídající Kaňka, ale jeho pěknou a tvrdou střelu po zemi vytlačil v poslední chvíli Mára na rohový kop a minutu před koncem zápasu se opřel do míče další mladík v domácím dresu D. Havlík, jehož střelu směřující do odkryté branky vyrazil z brankové čáry vracející se jeden z milevských obránců. Následoval závěrečný hvizd hlavního rozhodčího zápasu Kříže a zápas skončil nakonec očekávaným vítězstvím domácích. Avšak hosté, i když jsou beznadějně na posledním místě v tabulce, zanechali v Chýnově dobrý dojem a domácí celek v některých fázích zápasu dost potrápili.

Hodnocení zápasu trenérem domácích Petrem Holotou: „Měli jsme výborný vstup do zápasu, velmi brzy jsme se ujali vedení 2:0 a kdybychom přidali třetí gól, tak by se zápas vyvíjel asi jinak. Poté však náš výkon ovlivnilo brzké odstoupení Václava Hrušky pro zranění, museli jsme přeskupit řady a běhavý soupeř se dostal do hry. Milevsko dokázalo snížit a ještě nastřelit těsně před poločasem tyč naší branky. O přestávce jsme si řekli, že již nesmíme inkasovat, což se ale nepovedlo a hostům se podařilo v 60. minutě vyrovnat. Pak to ale vzal na sebe náš stoper Doubrava a dvěma pohotovými góly zápas rozhodl. Přesto byl výsledek zápasu až do posledních minut nejistý.“

FC Chýnov – FC ZVVZ Milevsko B 4:2 (2:1)

Branky: 72. a 81. Doubrava, 2. Zítek, 4. Král – 35. Pinc, 60. Pav. Novotný. Rozhodčí: Kříž st. – Boček, Valeš. ŽK: 2:0 (Průša, Dav. Král). Rohy: 10:4. Diváků: 80. 

Chýnov: Průša – Mareš, F. Zadražil, Doubrava, Václ. Hruška (20. Kaňka) – D. Havlík, Mládek, Zítek, Vl. Hruška – Král, L. Havlík (60. Štiller). Trenér P. Holota.

Milevsko B: Mára – Mácha, Masopust, Hejl, Milaberský – Sedlák, Pinc, Kálal, Pav. Novotný – Paták, Jakeš (57. Šťastný). Vedoucí mužstva: V. Augusta.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama