Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště splnilo povinnost, ale Strakonice dlouho vzdorovaly

 
úterý, 14. května 2019, 10:15

Ve 21. kole I. A sk. A hostil lídr tabulky FK Lažiště Junior Strakonice. Domácí nastoupili s odhodláním oplatit Strakonickým zatím jedinou venkovní porážku. Obě mužstva se musela obejít bez několika hráčů (Macek, Jak. Rauscher, Málek, Hrbek u domácích a Zušťák, T. Kostka, Kočí, Bálek a M. Šrámek u hostů), ale i tak nasadila do hry kvalitní jedenáctky.

Úvod utkání patřil jednoznačně domácím, kteří se vrhli hned do útoku a několika nadějnými akcemi ukázali, že to myslí s odhodláním zvítězit vážně. A když k tomu ve 4. minutě vsítili pěkným lobem Sedláčka po akci Hojdekra a Jar. Rauschera první branku, vypadalo to, že to nebude nesplnitelný úkol. Ale nakonec to nebylo tak jednoduché. Po vstřelené brance se začali hosté osmělovat a zejména po levé straně měli také několik pěkných akcí, které nedotáhli do konce.

V 15. minutě mohli domácí skóre navýšit. Linhart vyslal na zteč Makoše, aby si naběhl na jeho přesný přízemní centr, ale ve skluzu v dobré pozici netrefil Lízalovu branku. Poté převzali iniciativu hosté a zahrozili Ouškovou střelou levačkou těsně nad branku Vašury. Ve 34. minutě se již zaslouženě dočkali, kdy rychlou akcí našel Němeček přesným pasem přes celé hřiště Petráně, který ideálně odcentroval na volného V. Šrámka a ten si střelou na zadní tyč zkušeně poradil. Ve 42. minutě nebyl po centru Volmuta uznán pro ofsajd Sedláčkův gól hlavou, tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu, což bylo spravedlivým vyjádřením na hřišti.

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí, ale pořádnou šanci si v úvodu druhého poločasu nevytvořili. Až v 56. minutě vrátil do vápna odražený míč Linhart na Bízka, který ale dobře vyběhnuvšího Lízala nepřekonal. V 62. minutě se domácí již dočkali. Linhartův nepovedený centr na těžkém terénu prošel až na zapomenutého Hojdekra, který si poradil a prostřelil Lízala a bylo to 2:1.

Junior proháněl favorita až do konce

Místo toho, aby vstřelená branka domácí uklidnila, tak měla spíše opačný efekt. Zbytečně se stáhli do obrany a čekali na soupeře, co vymyslí. To se jim vzápětí mohlo vymstít. V 65. minutě napřáhl z 25 metrů Ouška a jeho tečovaná střela těsně minula šibenici branky bezmocného Vašury.

V 77. minutě měli hosté Maškou největší šanci k vyrovnání. Po chybném odkopu Jar. Rauschera, který nezachytil ani Albert, postupoval Máška ze strany sám na Vašuru, ale ten jeho střelu pod břevno bravurním zákrokem vyrazil nad branku. Z následného rohu přestřelil stehnem z malého vápna J. Zelenka. To bylo pro domácí varování, aby opět zvýšili aktivitu. V 78. minutě mohli rozhodnout. Sedláček utekl po levé straně, ve vápně našel Vokatého, ale ten tváří v tvář Lízala nepřekonal. V 86. minutě padlo definitivní rozhodnutí. Po T. Zelenkově skluzu na Lízala zapískal sudí Lepič, pravděpodobně chybně, malou domů. Rozehrávky se ujal Sedláček, který přiťukl balón Makošovi a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě a stanovil konečné skóre na 3:1. Chvilku poté sudí utkání ukončil.

Na těžkém terénu se v Lažišti hrál zajímavý fotbal. Po vyrovnané první půli domácí po přestávce přidali a zaslouženě zvítězili, byť hosté neprodali kůži lacino. Pokud by se dostali do vedení, asi by se domácím skóre těžko otáčelo. U hostů zahráli dobře mladíci Kostka (stoper) a Petráň (křídlo) doplňované zkušeným V. Šrámkem hrajícím tentokrát na hrotu. Z domácích dělali hostům největší problémy obě křídla (Sedláček, Makoš), kteří dali po brance a v rozhodující chvíli je podržel Vašura.

Vítězstvím se Lažišťští opět přiblížili k celkovému triumfu. Hosté zůstávají na čtvrté příčce. Příští týden hostí Vimperk a Lažišťští zajíždějí na horkou půdu do Vodňan, kde budou chtít udělat další krok k postupu.

FK Lažiště – FK Junior Strakonice 3:1 (1:1)

Branky: 4. Sedláček, 62. Hojdekr, 86. Makoš – 34. V. Šrámek. Rozhodčí: Lepič - Jevčák, Landík. DFA: Eibl. ŽK: 2:3 (Linhart, Ostadál - Ouška, J. Zelenka, Lízal). Diváků: 80.

Lažiště: Vašura – Bednár, Bízek, Albert, Jar. Rauscher – Makoš, Hojdekr, Volmut (79. Stupár), Sedláček – Vokatý (89. Ostadál), Linhart (75. Pěsta). Trenér: Raušer.

Strakonice: Lízal – Němeček, T. Zelenka, M. Kostka, Čapek – Touš (61. J. Zelenka), Ouška (81. Frček), P. Baloušek, Petráň (73. Boukalík) – V. Šrámek, Máška. Trenér: Cimrhanzl.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Petr Vlasák