Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Větřní dostalo deset gólů! Dobal nachystal Bernarticím první jarní porážku

 
neděle, 12. května 2019, 11:41

Fotbalisté Nové Vsi s posledním Větřním otevřeli střelnici. Kanonáda se zastavila na stavu 10:1. Čtyřmi góly se blýskl Procházka, který stihl po přestávce čistý hattrick za deset minut. Dramatický průběh mělo ve skupině B střetnutí Ševětína s Dačicemi. Centropen vedl za necelou půlhodinu již 3:0, ale náskok promrhal a domácí v poslední minutě vyrovnali na 4:4.

V páteční předehrávce skupiny A Planá odčinila ztrátu dvou bodů z domácího prostředí s Vimperkem v minulém kole a vyhrála na půdě nebezpečných Semic nejtěsnějším rozdílem. O výsledku utkání rozhodl trefou již v úvodu utkání kanonýr Petr Šteyer.  Nová Ves smetla poslední Větřní desetigólovým přídělem, na němž se podílel čtyřmi góly Radomil Procházka. Bavorovický Mariner prohrál doma s Vodňany. Ve vyrovnaném utkání se hosté ujali vedení v první půli Stanislavem Šteierem, jejich druhý gól zaznamenal nestárnoucí Rudolf Otepka. Domácí již pouze korigovali výsledek kapitánem mužstva Jiřím Hanouskem pět minut před závěrem. Suchovrbenská Lokotka na domácí trávě prohrála v derby se Slavií především zásluhou velké absence pěti hráčů základní sestavy. Po vyhraném první poločasu přidali slávisté ještě další tři góly. Dva zaznamenal Leoš Hromádka. Pořadí na konci tabulky se tedy nezměnilo.

O záchranu bude muset bojovat i Vimperk, který doma přenechal všechny body na jaře velmi dobře hrajícím Lhenicím, jejich jediný úspěch zaznamenal Pavel Prenner, který v 73. minutě proměnil pokutový kop. Prachatický Tatran měl problémy s Trhovými Sviny, i když výsledek zápasu o tom příliš nesvědčí. Po trefě domácích v první půli museli přítomní diváci na pojistku výsledku čekat až do 84. minuty, kdy ji zaznamenal Matyáš Babka. Konečnou podobu skóre utkání dal až vlastní gól Jana Nováka v poslední minutě hry. Lídr tabulky nezaváhal v domácím zápasu s Juniorem Strakonice a vyhrál. Hned na začátku utkání dal první gól Marek Sedláček, za hosty ještě do poločasu srovnal skóre zápasu Václav Šrámek. Ve druhé půli již dávali góly pouze domácí, zaslouženě plně bodovali a mají na čele devítibodový náskok před Novou Vsí. Postupu do krajského přeboru mají hodně blízko.

Dačice ztratily třígólové vedení

Lídr skupiny B Sokol Sezimovo Ústí na hřišti veselské Lokomotivy v pohodě vyhrál. Domácím tím způsobil velké starosti se záchranou. Předposlední Sokol Planá nad Lužnicí totiž překvapivě vyhrál v Nové Včelnici vysoko 4:1 a v tabulce se dostal již před Veselí. Po bezbrankovém poločasu Plánští o výsledku rozhodli v úvodní dvacetiminutovce druhé půle, kdy odskočili na třígólový náskok. Domácí sice výsledek korigovali, ale poslední slovo měl v utkání Marek Pěknic a stanovil celkovou podobu skóre utkání. Bernartickým ukončil jarní neporazitelnost exligový Vladimír Dobal, který se v zimě vrátil z rakouského angažmá. Během osmatřiceti minut prvního poločasu zajistil čistým hattrickem vítězství týnské Olympie a zůstal tak jediným střelcem zápasu. Každá série musí jednou skončit a Bernartice mohou dohrát soutěž v klidu.

Dačice neproměnily ve vítězství svůj tříbrankový náskok z první půle na štětínském trávníku. V 26. minutě první půle vedli díky dvěma gólům svého šutéra Pavla Dediče a jedním Marka Šimánka. Domácí v první půli snížili stav Radimem Novotným a v průběhu druhé půle skóre srovnali. Hosté se však ujali vedení osm minut před koncem gólem Ondřeje Nováčka. To jim ale nevydrželo dlouho a dvě minuty před závěrečným hvizdem rozhodčího zajistil Ševětínským bod svou druhou gólovou trefou Tomáš Hindy. Narodila se tak divoká plichta 4:4. Čtyři Dvory neudržely jednogólové vedení a ztratily na domácím trávníku dva body v derby s Nemanicemi. Za hosty vyrovnával skóre čtyři minuty před koncem utkání kapitán mužstva Jindřich Lukáš a odpověděl tak na gól domácího kanonýra a také kapitána mužstva Tomáše Tengla. Chýnov získal povinnou výhru nad milevskou rezervou, i když ve druhé půli soupeř Pavlem Novotným v 60. minutě hry vyrovnal stav utkání. Domácí pak dvěma góly stopera Jana Doubravy dokráčeli k vítězství. O záchranu bojující Meteor Tábor přivezl zlatý bod ze hřiště Lišova. Vyhrál první poločas. Za domácí pak srovnával skóre utkání dvanáct minut před koncem Marek Werner. Pohled na konec tabulky dává tušit ještě tuhý boj o záchranu nejméně pěti mužstev.


Výsledky 21. kola I. A třídy


Skupina A

FK AL-KO Semice – SK Planá 0:1 (0:0)
Branky: 3. Šteyer. Rozhodčí: K. Kříž ml. – Valeš, Bumba. ŽK: 1:2 (Císařovský – Falc, Carda). Diváků: 80. Předehráno v pátek 10. 5. 2019.

FC Mariner Bavorovice – FK Vodňany 1:2 (0:1)
Branky:
85. J. Hanousek – 32. Šteier, 80. Rud. Otepka. Rozhodčí: Nedvěd – Průchová, Brom. DFA: Vrzal. ŽK: 7:7 (Šafránek 2, Hofmann, Sekyra, Vlček, J. Hanousek, R. Hanousek – Pat. Hrachovec, Kunc, Milan Brož, Šťastný, Pícha, Gažík, Girardey). ČK: 1:0 (65. Šafránek). Diváků: 80.

TJ Nová Ves – SK Větřní 10:1 (3:0)
Branky: 12., 58., 60. a 68. Procházka, 15. Holý, 26. (pen.) Jiránek, 47. Neumann, 55. Vávra, 70. T. Novák, 80. Beneš – 66. Gutheis. Rozhodčí: Panský – Ondřej, Prinz. ŽK: 0:2 (Gutheis, Dvořáček). Diváků: 60.

TJ Lokomotiva České Budějovice – SK Slavia České Budějovice 0:4 (0:1)
Branky:
30. a 50. Hromádka, 54. Slípka, 71. Petr Babka. Rozhodčí: R. Mráz – Izugrafov, Čarek. DFA: Kučera. ŽK: 1:1 (Jak. Růžička – Bohůnek). Diváků: 90.

TJ Šumavan Vimperk – SK Lhenice 0:1 (0:0)
Branky:
73. (pen.) Prener. Rozhodčí: Pravda – R. Mráz, Trkovský. ŽK: 3:5 (Sýs, Děd ml., Pospíchal – Iliev, Beran, Málek, Jind. Dvořák, Chromý). Diváků: 100.

FK Tatran Prachatice – TJ Spartak Trhové Sviny 3:0 (1:0)
Branky:
15. Kochma, 84. M. Babka, 90. Jan Novák (vlastní). Rozhodčí: Písek – Tůma, Šíma. ŽK: 4:2 (Škopek, Kováč, Tesař, Sova – Luk. Gažák, Marek Chromčák). Diváků: 40.

FK Lažiště – FK Junior Strakonice 3:1 (1:1)
Branky:
4. Sedláček, 62. Hojdekr, 86. Makoš – 34. V. Šrámek. Rozhodčí: Lepič – Jevčák, Landík. DFA: Eibl. ŽK: 2:3 (Linhart, Ostádal – Ouška, Zelenka, Lízal). Diváků: 80.


Skupina B

TJ Nová Včelnice – Sokol Planá nad Lužnicí 1:4 (0:0)
Branky:
71. Didek – 53. a 66. Šmídmajer, 50. Roztočil, 76. Pěknic. Rozhodčí: Votava – Jarolím, Valeš. ŽK: 3:0 (Zápotoka, Didek, Jaroš – Přibyl). Diváků: 100.

Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – Sokol Sezimovo Ústí 0:4 (0:1)
Branky:
23. a 73. Mart. Doubek, 49. Jak. Škarda, 89. Petr Kutner. Rozhodčí: Průchová – Nedvěd, K. Kříž ml. DFA: Tupý. ŽK: 3:0 (Hájek, Mikeska, Čížek). Diváků: 89.

FK Olympie Týn nad Vltavou – Sokol Bernartice 3:0 (3:0)
Branky:
14., 21. a 38. Dobal. Rozhodčí: Ondřej – Panský, Prinz. ŽK: 1:3 (Boček – T. Češka, Novák, T. Fučík). Diváků: 130.

SK Ševětín – Centropen Dačice 4:4 (1:3)
Branky:
50. a 88. Hindy, 33. Radim Novotný, 70. (pen.) Kupec – 8. a 24. Dedič, 26. Šimánek, 82. Nováček. Rozhodčí: Cigáň – Izugrafov, Rous. ŽK: 0:2 (Nováček, Točík). Diváků: 80.

SK Čtyři Dvory – SK Nemanice 1:1 (0:0)
Branky:
52. Tengl – 86. Lukáš. Rozhodčí: Tauber – Vítek, Ondra. ŽK: 3:1 (Vosejpka, Havelec, Čermák – Mir. Novotný). Diváků: 110.

FC Chýnov – FC ZVVZ Milevsko B 4:2 (2:1)
Branky:
72. a 81. Doubrava, 2. Zítek, 4. Král – 35. Pinc, 60. Pav. Novotný. Rozhodčí: Kříž st. – Boček, Valeš. ŽK: 2:0 (Průša, Dav. Král). Diváků: 80.

SK Lišov – FK Meteor Tábor 2:2 (1:2)
Branky:
8. Červenka, 78. Werner – 6. Löffler, 38. Janošík. Rozhodčí: Brych – Žurek, Leiš. ŽK: 3:2 (Luk. Mlýnek, Aleš Červenka, Werner – Jan Bartáček, Pilař). Diváků: 60.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Michaela Vrábková