Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník slaví titul mistra kraje, druhým Lom jen remizoval v Dražicích. Katovice smetly Hlubokou

 
neděle, 12. května 2019, 15:17

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté FK Olešník porazili ve 25. kole domácí Protivín 2:0 a při zaváhání Lomu v Dražicích si pět kol před koncem si zajistili historicky druhý mistrovský titul krajského přeborníka. Želeč po sérii čtyř porážek porazila vysoko Jankov, čtyři góly nastřílel na domácí půdě také Osek proti Milevsku. Smírně skončil záchranářský zápas Rudolfova s Čimelicemi a derby Dražic s druhým Lomem. V obou případech museli domácí dotahovat. Rudolfov v 90. Minutě Maxou, Dražice po vyloučení Neužila ve druhé půli „stovkařem“ Kromkou. Oslabená Blatná nestačila na Č. Krumlov, ale stále drží od sestupových příček pětibodový odstup. V neděli zdolala Třeboň zásluhou kapitána Holzepla Roudné a Katovice nezaváhaly na Hluboké.

Lafata trefoval konstrukci, Olešník zadělal na titul

V sobotním dopoledni se Protivínu příliš hra nedařila, nedokázal za celý zápas vážně ohrozit branku soupeře. Olešník hrál za nepříznivého počasí a stálého deště soustředěně a udeřil v závěru poločasu. Po domácí ztrátě ve středu pole přišel Tresslův  přízemní centr zprava a jeden z protivínských obránců tečoval míč do vlastní sítě. Ještě předtím měl Hanus dobře postavené tyče. Lafata nejdříve hlavou nastřelil břevno a za pár minut nohou pravou tyč.

Po přestávce hosté hru kontrolovali, domácí nebyli schopni je ohrozit a po další chybě v obraně inkasovali po Štosově dorážce podruhé. Ale kdyby do míče nekopl, byl by to druhý vlastenec. „Věděli jsme, že Protivín potřebuje body, protože nemá moc nahráno. Byli jsme více na balonu než domácí a zaslouženě vyhráli,“ uvedl kouč vítězů Roman Chlumecký. Pak už stačilo Olešnickým sledovat odpolední zaváhání Lomu, které rozhodlo o tom, že už nemohou být na čele předstiženi a po 31 letech se radují z druhého mistrovského titulu. Hned večer narychlo uspořádali mistrovské oslavy v českobudějovické Kozlovně.

Torzo Blatné nestačilo na Č. Krumlov

Blatná s blížícím se koncem sezóny lepí sestavu, jak se dá. Ze zdravotních a karetních důvodů neměl trenér Brabec k dispozici hned sedm lidí ze základu. A to v zápase ještě musel nuceně střídat Sýkora, který se zranil po souboji s hostujícím gólmanem Říhou, a duel nedochytal ani strážce domácí svatyně Burian. „Řeknu to upřímně, museli jsme sáhnout do dorostu, nemáme lidi. Filipa Jíchu jsme tam nasadili v průběhu půle s nateklým kotníkem. S takhle mladým a nezkušeným týmem jsme se Krumlovu nemohli rovnat,“ prohlásil otevřeně asistent domácího kouče Roman Remeš.

Blatná inkasovala v prvním poločase po standardní situaci z kopaček Ďurici, sama poprvé vystřelila na bránu až v 54. minutě. Krumlov celou první půli domácí tým přehrával, a to po všech směrech. Blatná se dostala do tempa až po obrátce, jenže na zkušený a kvalitní kádr Českokrumlovských to nestačilo. Hosté svou převahu ještě vyjádřili slepenými brankami Strapka a Dudáka, Blatná už jen v 78. minutě snížila zásluhou střídajícího Pelešky na 1:3. Slavojáci si připsali teprve druhé jarní vítězství.

Dražice napodruhé obraly Lom

Po podzimní výhře 4:3 v Táboře vyválčily Dražice v odvetě se silným Lomem na první pohled dobrý bod, který se do bojů o záchranu počítá, ale domácí s ním nakonec úplně spokojeni nejsou. „Hráli jsme víc než poločas přesilovku, tu jsme prostě měli využít. Lukáš Stuchlík v ní nastřelil břevno, ale branku jsme nedali,“ řekl vedoucí domácího mužstva Vlastimil Stuchlík. Lom šel do vedení ve 14. minutě, kanonýr David Neužil využil nabídku od Kůsta a ranou k tyči otevřel skóre. Lukáš Stuchlík krátce na to potrestal faul na Kromku a pokutový kop nadvakrát dostal za záda brankáře Chylíka – 1:1.

Lom šel sice ještě v první půli zásluhou Rabiňáka do vedení, ale zároveň přišel o klíčového hráče – David Neužil se v 38. minutě krátce po sobě vykartoval a hosté šli do dlouhého oslabení. Dražice výhodu jednoho hráče využily v 56. minutě, Jan Kromka typicky hlavou využil Novotného centrovaný balón a srovnal – 2:2. Agilní Michal Kůst hrozil z brejkových situací i v oslabení, ale branku nedal ani on ani z dalšího protiútoku Rabiňák. A když Lukáš Stuchlík trefil pouze tyčku, skončilo okresní derby remízou, která nepomohla ani jednomu…

Želeč se rozpomněla na mistrovské výkony

Fotbalisté Želče si spravili chuť po předešlých porážkách. V zápase s Jankovem se u nich probudila vítězná a bojovná nálada a euforie z minulé sezony. V první půlce sice tahali za kratší konec, přesto po akci Fialy a Švába v 11. minutě šli do vedení. I když v této fázi byli hosté lepší, nevypracovali si žádnou vyloženou akci. Bojovný poločas skončil 1:0 pro Želeč.

Ve druhém dějství už dominoval loňský mistr. Bojovností a nasazením předčil hosty ve všech směrech a v rozmezí dvou minut (74. Pavličko, 76. Brůžek) rozhodl o zaslouženém vítězství.  V závěru pak Pavličko pečetil svým druhým gólem po samostatném úniku na konečných 4:0. Jankov utrpěl nejvyšší porážku v sezoně a v Želči propadl na celé čáře. Navíc z pozápasové potyčky vyšel s jednou červenou kartou.

Střelec posledních minut Maxa odmítl porážku

Po zahřívací čtvrthodince mezi Rudolfovem a Čimelicemi nadešla divoká desetiminutovka, v níž padly tři góly. Ve 14. minutě čimelická obrana neuhlídala Sládka, který poslal Rudolfov do vedení. Sedm minut nato utekl po levé straně Varhan a přízemní střelou vyrovnal. Domácí odpověděli zakrátko po rohu a u druhé tyče dorážejícím Šindelářem. „Odehráli jsme patrně náš nejlepší poločas na jaře. Bohužel se nám zranil Honza Šindelář a na naši hru to mělo velký vliv,“ podotkl rudolfovský trenér Jiří Hrbáč.

Po přestávce zase měli navrch Čimeličtí a soupeře přehrávali. Až v 78. minutě se ke střele dostal Řezáč a prudkou střelou překonal domácího brankáře. O deset minut později se připojil další ranou Hovorka a rázem byl stav 2:3. „Dvěma brankami se nám nakonec podařilo vývoj utkání otočit, ale v poslední minutě jsme po hrubé chybě v defenzívě inkasovali vyrovnávací branku,“ mrzelo kouče Čimelic Rostislava Grossmann. Rudolfovským zařídil alespoň bod Tomáš Maxa, který potrestal chybu čimelické obrany a skóroval ve třetím utkání v řadě.

Diváky zahřál Hochův projektil

Úvod utkání na oseckém trávníku vůbec neodpovídal konečnému jednoznačnému výsledku. Vzduchotechnici na začátku předvedli svojí kvalitu, když ve 4. min dostal Komárek až příliš času na zakončení. „Naše mizérie skončila až téměř po půlhodině hry. Nejprve vychytal hostující Mára střelu Říského a vysunutí Hosnedla,“ poznamenal domácí lodivod Jaroslav Voříšek. Ve 29. minutě ale přišel nádherný moment utkání, který vedl k jeho obratu. Hochův projektil z 25 metrů rozvášnil prokřehlé fanoušky.

„Druhý poločas patřil už pouze nám,“ dodal Voříšek, jehož svěřenci zachovali klid v zakončení a přidali další tři góly. Už osm minut po přestávce dal svůj devatenáctý gól snajpr Říský, po hodině hry dorazil rezignující hosty hlavou Carda a vítězství podtrhl devět minut před koncem Hosnedl, který uzavřel skóre na 4:1. Osek potřetí v jarní části nastřílel doma čtyři branky a udržel si tříbodový odstup na skvělé čtvrté příčce.

Ujal se Holzeplův trestňák, červená pro brankáře

Třeboň potvrdila jarní formu a nejtěsnějším rozdílem porazila na domácí půdě poslední Roudné. Hosté, kteří se zase o něco přiblížili sestupu, ztrácí na nesestupovou příčku šest bodů. „Věděli jsme, že Roudné potřebuje vyhrát, jeho taktika hluboké defenzívy s výpady nás trochu zaskočila. Přesto jsme si v první půli vypracovali tři velké šance, ale brankář Hřebejk je zlikvidoval,“ popsal průběh prvního poločasu trenér Třeboně Karel Kladenský.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu. V 59. minutě se postavil k přímáku zdálky kapitán Jiskry Karel Holzepl a trefil se. „Hra se otevřela, my zahustili zadní řady a už se nic podstatného nestalo. Za výhru jsme samozřejmě rádi a děkujeme stovce prokřehlých diváků za podporu,“ vzkázal třeboňský kouč nejvěrnějším divákům, kteří si za téměř zimního počasí našli cestu do areálu Na Hliníku. Malšané byli několikrát karetně napomínání. Všechno vyvrcholilo po konci duelu, kdy byl vyloučen brankář Hřebejk, který absolutně nezvládl odchod do kabin a počastoval sudí hodně ostrými výrazy. Tím zbytečně oslabil svůj tým před rozhodujícími zápasy sezony.

Katovice se vrátily na druhou příčku

Katovice po skalpu Olešníka cestovaly na Hlubokou, kde měly jedinečnou šanci poskočit na druhé místo v tabulce. Domácím uštědřily pořádnou lekci z produktivity, do přestávky si vytvořily náskok 3:0, který v posledních minutách završily dvěma góly náhradníků. Hlubočtí přitom nezačali špatně, Rubick zahodil velmi slibnou šanci. Pak dvakrát zahrozili hosté, ale skóre se neměnilo. Až když nedal další možnost domácí Křiváček, odpověděli Katovičtí trestným kopem Tušera, který i přes Šillerův zásah zapadl za jeho záda.

Zanedlouho se řítil sám na brankáře Švehlu Křiváček, ale katovického kapitána nepřekonal. Otěže zápasu pak převzali pevně do svých rukou hosté a do pauzy přidali dva góly Miklasem a Požárkem. O vítězi bylo rozhodnuto. Hosté ještě korunovali výhru na konci střetnutí premiérovou brankou navrátilce Kaduly a Cibulky. „Velké zklamání z výsledku a z předvedené hry,“ posteskl si trenér domácích Libor Žák. „Pětadvacet minut jsme zvládli, měli jsme tři velké šance, ale postupem času jsme soupeři nestačili. Katovice pak byly jednoznačně lepší,“ uznal Žák.

 

Výsledky 25. kola krajského přeboru


FK Protivín – FK Olešník 0:2 (0:1)

Branky: 42. Grobár, 79. Štos. Rozhodčí: Toucha, Hoch - Žemlička. Delegát: Brož. ŽK: 0:2 (Grobár, Štos). Diváků: 250.

SK Rudolfov – SK SIKO Čimelice 3:3 (2:1)

Branky: 14. Sládek, 24. Šindelář, 90. Maxa - 23. Varhan, 78. Řezáč, 86. Hovorka. Rozhodčí: Kroutl - Krauskopf, Mach. Delegát: Němeček. ŽK: 0:2 (Viták, Varhan). Diváků: 98.

Sokol Želeč – SK Jankov 4:0 (1:0)

Branky: 74. a 87. Pavličko, 7. Šváb, 76. Brůžek. Rozhodčí: Reisner - Lovětínský, Herzog. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:3 (Švec, Pavličko, Kukučka - Bürger, Honner, Klíma). ČK: 0:1 (po utkání Maxa). Diváků: 60.

TJ Dražice – Sokol Lom 2:2 (1:2)

Branky: 24. L. Stuchlík, 56. Kromka - 14. Neužil, 27. Rabiňák. Rozhodčí: Koranda - Peterka, Krčín. Delegát: Šafránek. ŽK: 3:5 (D. Štecher, L. Stuchlík, Kouřil - Neužil 2, Jelen, Voneš, Šimák). ČK: 0:1. (38. Neužil). Diváků: 80.

TJ Blatná – FK Slavoj Český Krumlov 1:3 (0:1)

Branky: 78. Peleška - 12. Ďurica, 60. Strapek, 62. Dudák. Rozhodčí: Vican - Havlík, Žemlička. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:2 (Čadek, Prokopec - Persán, Prokopec). Diváků: 200.

TJ Osek – FC ZVVZ Milevsko 4:1 (1:1)

Branky: 29. Hoch, 53. Říský, 66. Carda, 81. Hosnedl - 4. Komárek. Rozhodčí: Polák - Přibyl, Kaštánek. Delegát: J. Urban. ŽK: 1:1 (Kroupa - Vakoč). Diváků: 85.

Jiskra Třeboň – Malše Roudné 1:0 (0:0)

Branka: 59. Holzepl. Rozhodčí: Novotný - Kotalík, Přibyl. Delegát: M. Urban. ŽK: 2:8 (Koktavý, Doležal – D. Vogl, Neckář, Cahyna, Kadlec, Goretki, Hála, Zíka, Hřebejk). ČK: 0:1 (po utkání Hřebejk). Diváků: 100.

TJ Hluboká n/Vlt. – SK Otava Katovice 0:5 (0:3)

Branky: 27. Tušer, 36. Miklas, 41. Požárek, 87. Kadula, 89. Cibulka. Rozhodčí: Krčín - Macko, Peterka. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:0 (Legdan). Diváků: 100.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák