Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová prohrála s lídrem gólem v závěru, soběslavský Vaněk se blýskl čtyřmi trefami

 
sobota, 11. května 2019, 20:43, aktualizováno 12. května 2019, 20:15

AKTUALIZOVÁNO - Sobotní 25. kolo divize A nabídlo tři zápasy Jihočechů. V tom prvním přišla Čížová o svou čtyřzápasovou neporazitelnost. Na vlastním hřišti těsně podlehla na pražskou Admiru, která si z jihu Čech odvezla body po hubené výhře 1:0. Soběslav se utkala s Berounem a vyhrála přesvědčivě 5:0. Velkou měrou se na tomto výsledku podílel Filip Vaněk, jenž procpal míč za brankovou čáru čtyřikrát! Jindřichův Hradec nestačil na fotbalisty z Dobříše, kteří mu nasázeli pět gólů. I v tomto utkání jsme měli čtyřbrankového střelce, bohužel pro Jihočechy na jiné straně, než by si přáli. Táborsko B v nedělním střetnutí získalo bod v Sedlčanech.

Lídr tabulky potrestal chybu Čížové

Čížová vstupovala do utkání v dobré formě. Svá čtyři minulá utkání zvládla na jedničku, především pak to poslední, kdy vyhrála v Klatovech vysoko 6:1. Z čížovského pohledu to ale dnes vypadalo, jako kdyby hráči přišli o všechen střelecký prach právě v minulém kole. Diváci, kteří si na sobotní utkání našli cestu, se branky v první půli nedočkali. „Soupeř si vytvořil jednu pološanci, my jednu tutovou po Šlapákově úniku. Martin Jirouš, který akci zakončoval, ale z malého vápna zamířil pouze do gólmana, to byla obrovská škoda,“ ohlížel se za prvním dějstvím trenér Čížové Zdeněk Staroba.

V druhé půli svou útočnou snahu Pražané zlepšili. Měli dvě dobré příležitosti ke skórování, v obou případech byl ale proti inkasování domácí brankář Novák. Bezzubí ale rozhodně nebyli ani jeho spoluhráči v útoku. Ti se dostali k dobré příležitosti ve vápně, ovšem Šlapák svůj hlavičkový pokus nasměroval jen mimo tyče. A stejně tak ani Rozhoň do branky nezamířil. Ondřej Gregor v samém závěru pak udělal chybičku před vápnem, za což byl jeho tým potrestán. Jakub Šimek vzniklou šanci proměnil a mohl se radovat z vítězného gólu. Ještě nutno dodat, že byly k vidění dvě červené karty, a to po jedné na každé straně. Konkrétně po potyčce mezi Lukešem a hostujícím Michálkem. „Kdo se tady, na čížovském hřišti, dostane do vedení, většinou bere body. Hrálo se hodně soubojově, a to v obou poločasech. Pro mě to byl spíše remízový zápas,“ komentoval ještě Zdeněk Staroba. Čížová tak podruhé podlehla Admiře výsledkem 0:1.

Skvělý Vaněk zařídil Soběslavi výhru

Soběslavští fotbalisté na vlastním hřišti přivítali Beroun. Ten s nimi ale krok nedokázal držet již od prvních minut. V 5. minutě se Filip Vaněk postavil k penaltě a bez problémů poslal svůj tým do vedení. Zanedlouho to byl opět on, kdo tentokrát příznivý stav navyšoval. A aby toho nebylo pro berounské hráče, zásadní úder jim byl zasazen v poslední minutě úvodní půle. Tehdy se mezi přesné střelce zapsal také obránce Michal Hromada, který tak rozhodl o tom, že do kabin se šlo za jasného stavu 3:0.

Soběslavští fotbalisté v dobrém výkonu pokračovali i v druhé půli. Mužem druhého poločasu, a vlastně celého utkání se pak stal Filip Vaněk, který k dvěma předchozím trefám přidal ještě jednou stejný počet. „Hráli stejný fotbal jako v první půli, akorát nás zlobila zranění. Museli jsme vystřídat brankáře. Utkání za něj dochytával obránce Chotovinský. I když nutno dodat, že už to bylo za rozhodnutého stavu,“ říkal po zápase Michal Lemberka, soběslavský vedoucí mužstva. Domácí fotbalisté tedy měli důvod k radosti, soupeře převálcovali jednoznačným výsledkem 5:0 a vrátili mu podzimní porážku 1:5 i s úroky. Hrdina zápasu Filip Vaněk už má na divizním kontě 21 branek.

Dobříšský Maryška srazil Hradec

Jindřichovu Hradci se nepříliš vydařily úvodní momenty utkání. Celkem brzy byl nucen dotahovat soupeřův náskok. A to vinou Štěpána Maryšky, který domácí fanoušky rozradostnil poprvé. A témuž hráči se podařilo skórovat i na druhý pokus, když v 28. minutě navyšoval na dvoubrankový rozdíl. Velmi důležitou branku z jindřichohradeckého pohledu ovšem záhy zaznamenal také Rostislav Tomek, jenž tedy svůj tým udržel na dostřel. „Celý zápas se hrálo vyrovnaně. Bylo to hodně podobné jako v předchozích zápasech. Soupeř proměnil svou první výraznější šanci, my pak uděláme chybu a zbytečně je to o dva góly,“ komentoval první poločas Marek Černoch, hradecký trenér. Po první půli tedy 2:1 pro Dobříš.

Naděje na bodový zisk pro Jihočechy žila pouze do 60. minuty, kdy opět na dvoubrankový rozdíl zvyšoval Jan Šrain. A i tento zápas se nakonec ukázal jako jasná záležitost jednoho muže. Hattrick záhy zkompletoval Maryška, ovšem z jeho strany to stále nebylo vše. Do jindřichohradecké sítě stihl zasadit i čtvrtou branku. „Takto se o záchranu nehraje, z výkonu našeho týmu jsem velmi zklamaný. Pokud to nejde herně, musí se alespoň jezdit po zadku,“ byl s utkáním nespokojený Marek Černoch. Gólový výčet utkání se pak již zastavil, předposlední Dobříš vyhrála jednoznačně 5:1 a přiblížila se Hradeckým na jediný bod.

Almeidovy dvě trefy stačily na bod

Do nedělního utkání o něco lépe vstoupili sedlčanstí fotbalisté, proti kterým se Táborsko utkalo. Již v 16. minutě se dostali do vedení zásluhou Tomáše Senfta. Hubený náskok ovšem neudrželi dlouho. Vyrovnat stihl Brazilec Stephano Alves de Almeida, který tedy rozhodl o tom, že do druhé půle se šlo za vyrovnaného stavu. Zápas tedy zůstával velmi otevřený.

Sedlčany ovšem po změně stran na soupeře nastoupily nejlépe, jak mohly. Domácímu celku nejprve vedení vrátil Michael Dvořák, po kterém svou druhou trefu zapsal Senft a rázem to bylo 1:3 z táborského pohledu. Jihočeši ovšem započali skvělou stíhací jízdu. Nejprve Alves de Almeida snížil na 2:3 a v 81. svou šanci proměnil také Postřihač. V závěru měli Táborští skvělou šanci, jak poněkud bláznivý zápas definitivně strhnout na svou stranu, nicméně nestalo se tak a šlo se do penalt. V této loterii byli šikovnější domácí, kteří uhájili bod navíc. „V utkání jsme byli fotbalovější, byli jsme silnější na balonu i v kombinaci. Inkasovali jsme z brejkových situací, které jsme neubránili. Jsou to pro mě ztracené body. Měli jsme vyhrát v základní hrací době,“ nebyl po utkání úplně spokojený Kamil Tobiáš, trenér Táborska B.

Výsledky 25. kola divize A

Sokol Čížová - FK Admira Praha 0:1 (0:0)

Branky: 86. Šimek. Rozhodčí: Novotný - Vojtěch, Arnošt. Delegát: Urban. ŽK: 1:2 (Nečas). ČK: 1:1 (88. Lukeš - 88. Michálek). Diváci: 100.

FK Spartak Soběslav - Český lev-Union Beroun 5:0 (3:0)

Branky: 5., 17., 58. a 80. Vaněk, 45. Hromada. Rozhodčí: Šob - Haleš, Průcha. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:1 (Mazouch, Boháč). Diváci: 223.

MFK Dobříš - FK Jindřichův Hradec 1910 5:1 (2:1)

Branky: 13., 28., 65. a 70. Maryška, 60. Šrain - 31. Tomek. Rozhodčí: Kastl - Šlapák, Pálek. Delegát: Tereba. ŽK: 1:4 (Gueye, Kněžínek, Völfel, Řehoř). Diváci: 105.

TJ Tatran Sedlčany - FC Mas Táborsko B 3:3 (1:1), penalty 3:1

Branky: 16. a 63. Senft, 54. Dvořák - 33. a 72. Alves de Almeida, 81. Postřihač. Rozhodčí: Kovářová - Řeháček, Milner. Delegát: Vaniš. ŽK: 1:0. Diváci: 167.

Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Jan Škrle, Karolína Kabíčková
 


 
Reklama