Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: rudolfovský obrat vedl Maxa, z kanonýrů pálil jen Neužil

 
pátek, 10. května 2019, 19:41

Tahákem dohrávaného 16. kola KP na středeční státní svátek byl souboj třetích Katovic se suverénním Olešníkem, ale i v dalších zápasech došlo na zajímavé chvilky a kvalitní výkony. Po delší době se Mužem kola stal brankář.

Potřetí v sezoně vyšel neproduktivnější útok celé soutěže střelecky naprázdno. Olešničtí kanonýři si vylámali zuby na výtečném brankáři Katovic Tomáši Švehlovi, který patřil k nejlepším hráčům ostře sledovaného šlágru jara a posedmé udržel čisté konto. Poklonu dostal od obou stran. Od nás ocenění Muže kola. A když jsme u brankářů, musíme zmínit i parádní výkon třeboňského Jakuba Skály, který chytil v Protivíně i penaltu. Bohužel, místo v ideální jedenáctce máme jenom jedno...

V katovickém týmu se ještě líbil výkon levého záložníka Michala Repy, který hýřil aktivitou a svojí brankou zápas rozhodl. V sestavě Olešníka, která už po osmi minutách přišla o zraněného Dudka, byl nepřehlédnutelný Miroslav Grobár. „Nejnebezpečnější hráč hostí, centroval, střílel, před koncem trefil z přímého kopu břevno,“ uvedli k jeho výkonu Katovičtí.

O nominaci do obrany si řekli staří mazáci. Co jméno, to zkušenost. Kapitán a stoper Lomu Miroslav Jelen (41 let) má velký podíl na osmi udržených nulách obranné linie nováčka. Stejně starý Marek Kroneisl, který také zastává funkci hrající asistenta, se posunul jako defenzivní štít do středu pole a asistoval u obou gólů Jankova v Č. Krumlově. Nejstarším z této trojice je Miroslav Zach (43), který se v zimě vrátil do Protivína zachránit kraj. Nestárnoucí železný Zekon, jak mu přezdívají, vyčníval v zadní řadě.

Blatenský poločas snů s blízkými Čimelicemi vyšperkoval na konci první půle dvěma góly v rozmezí dvou minut Ondřej Křivanec, který zaujal místo v útoku místo zraněného Jakuba Nového a zastoupil ho i střelecky. Milevsko prokázalo svou kvalitu v Dražicích, kde dělal domácí obraně velké starosti rychlonohý Petr Dvořák. Do poločasu dal dvě branky krátce po sobě. Z elitních kanonýrů přeboru se prosadil pouze lomský útočník David Neužil. S Roudným skóroval šest minut po přestávce a připsal si již 19. letošní trefu.

Hlubocký Jiří Rubick bezpečně proměnil penaltu za ruku proti Oseku a nasměroval svůj tým za tolik potřebnými body. Ve formě je středopolař Rudolfova Tomáš Maxa. Skóroval už v sobotu v Roudném, ale na body to ještě nestačilo. V Želči to byla jiná káva. V 72. minutě vyrovnal výstavní ranou z trestného kopu a na konci po brejku strhl vítězství na rudolfovskou stranu.

Nejlepší střelci: 21 – David Lafata, 19 - David Neužil (Lom), 18 - Radim Štos (oba Olešník), Jakub Říský (Osek), 16 – Lukáš Dudek (oba Olešník), 14 – Martin Průcha (Třeboň), Vladimír Uher (Katovice), 13 - David Růžička (Třeboň), 12 - Jakub Barda (Milevsko), 11 - Michal Požárek (Katovice), 10 - Jan Hoch (Osek), Ondřej Otepka (Roudné), Zbyněk Vorel (Protivín), Michal Brůžek (Želeč), 9 – Tomáš Maxa (Rudolfov), 8 - Radim Pouzar (Rudolfov), Václav Hegenbart (Čimelice), Václav Novák (Č. Krumlov), Miroslav Grobár (Olešník), Michal Hojdar (Dražice), Jakub Píša (Roudné), Jan Šimák (Lom), Tomáš Tauber (Č. Krumlov)

Brankáři s nulou: 8 – Ladislav Chylík (Lom), 7 - Tomáš Švehla (Katovice), 6 - Filip Matoušek (Olešník), 5 - Marek Hanus (Protivín), 4 – Jiří Šiller (Hluboká), Tomáš Teringl (Rudolfov), Jan Komárek (Jankov), Michal Baka (Dražice), Martin Blažek (Želeč), Michal Trnka (Č. Krumlov), Pavel Dvořák (Milevsko), 3 – David Přibyl (Čimelice), Jan Studnička (Olešník), Jaroslav Chlanda (Blatná), 2 - David Pícha (Rudolfov), Jakub Kopecký (Třeboň), Aleš Pavelec, (Jankov), Miroslav Jirkal (Olešník), 1 – Michal Šimůnek (Blatná), Jakub Skála (Třeboň), Michal Fajfrlík (Želeč), František Říha (Č. Krumlov), Jakub Kozlík, Milan Budoš (oba Osek), Tomáš Hřebejk (Roudné), Karel Krt (Čimelice)

Ideální sestava 16. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Tomáš Švehla (Katovice)

Miroslav Jelen (Lom), Marek Kroneisl (Jankov), Miroslav Zach (Protivín)

Jiří Rubick (Hluboká), Tomáš Maxa (Rudolfov), Miroslav Grobár (Olešník), Michal Repa (Katovice)

Ondřej Křivanec (Blatná), Petr Dvořák (Milevsko), David Neužil (Lom)

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař