Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Hladká vítězství pro Čížovou a Soběslav, Táborsko B remizovalo

 
středa, 8. května 2019, 13:13

24. kolo divize A nabídlo zajímavé výsledky. Čížová zajížděla do Klatov, odkud si po skvělém výkonu a výsledku 6:1 odvezla plný bodový zisk. Táborský B-tým po třech zápasech získal alespoň bod, i když dle slov trenéra Kamila Tobiáše měl na víc. A došlo také na jihočeské derby mezi Jindřichovým Hradcem a Soběslaví, které možná i vinou nekompletního kádru Jindřichohradeckých, které sklátila veliká marodka, skončilo jasnou záležitostí Spartaku.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 24. KOLE DIVIZE A


FC MAS Táborsko B – Český lev-Union Beroun 2:2 (1:1), penalty 4:5

Branky: 11. Toutou, 49. Bryanta – 5. Břížďala, 68. Horel. Rozhodčí: Švorc - Opočenský, Hurych. Delegát: Duchoň. ŽK: 3:1 (Němeček, De Almeida, Kopřiva). Diváků: 58.

Táborsko B: Němeček - Almeida, Ngimbi (46. Kmeťo), Zárybnický, Mikuláštík - Berešík (90. Vaňo), Kopřiva - Kubec (68. Postřihač), Radosta, Vozihnoj (46. Baidoo) – Toutou. Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráči: Kopřiva, Němeček

Kamil Tobiáš, trenér Táborska B: „Utkání jsme bohužel nezvládli, i když se pro nás vyvíjelo poměrně dobře. Nechytli jsme začátek a nechali jsme si dát branku. Pak nás podržel brankář Němeček, který v 15. minutě chytil penaltu. Potom jsme ožili, hru jsme vyrovnali a začali být o něco nebezpečnější. Z toho jsme srovnali na 1:1. Ještě do poločasu jsme tam měli pár situací, které se daly vyřešit lépe. Po změně stran jsme zase začali aktivněji, ale branku jsme bohužel nedali. Po standardce jsme pak vedli 2:1 a vedení jsme mohli ještě navýšit. Měli jsme dvě stoprocentní šance, které nás nejspíše stály tři body. Soupeř poté vyrovnal ze situace, kdy jsme nepohlídali hráče na první tyči a skončilo to tedy výsledkem 2:2. V penaltách jsme pak prohráli. Pro mě je to ztráta, ale musím říct, že naši vinou. Měli jsme utkání zvládnout a jednoznačně vyhrát.“


SK Klatovy 1898 – Sokol Čížová 1:6 (0:2)

Branky: 3., 31. a 74. Jirouš, 63. Nečas, 66. Rozhoň, 84. Dvořák. Rozhodčí: Šimeček - Nedvěd, Klupák. Delegát: Skála. ŽK: 4:1 (Dvořák). Diváků: 150.

Čížová: J. Novák - Kočí, D. Novák, Rozhoň, Nečas - Krasnyanyk (71. Chytrý), Dvořák, Šlapák, Janda, Lukeš - Jirouš (87. O. Gregor). Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: celý tým

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Už podle výsledku jsme utkání zvládli velice dobře. Byli jsme jednoznačně lepší v obou půlích. Není moc co hodnotit. 6:1 v Klatovech nikdo jen tak nevyhrává, takže by bylo až smutné, kdybychom byli zklamaní. Po poločase jsme vedli 2:0, takže domácí hru po změně stran otevřeli a my jsme z brejkových situací trestali, takže proto je ten výsledek takový, jaký je.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Spartak Soběslav 0:4 (0:2)

Branky: 13. Zeman, 36. Kutner, 78. Vaněk, 90. Dvořák. Rozhodčí: Erlebach - Lu. Slavíček. Delegát: Le. Slavíček. ŽK: 1:1 (Vaněk - Blažek). Diváků: 150.

J. Hradec: Hulík – Řehoř, Völfel, Gueye, Blažek – Waník, Kněžínek, Tomek (83. Cypra), Lukoki (61. Janák), Králíček (57. Hájek) – Kučera. Trenér Marek Černoch.

Soběslav: Kuník - Zeman (87. Suda), Suchan (80. Maršík), Boháč, Podráský - Vaněk, Hromada, Bouchal, Mazouch (64. Žalda) - Kutner (83. Smetana), Varačka (72. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: nikdo - Vaněk, Zeman

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Do utkání jsme šli ve velmi nekompletní sestavě, ale s cílem pokusit se urvat alespoň bod. Bohužel se nám to nepovedlo. Soběslav zvítězila naprosto zaslouženě. Našim hráčům nelze upřít snahu, ale na Soběslav jsme tentokrát neměli. První poločas rozhodl o jejich vítězství a dalšímu průběhu utkání. Bohužel, chybí nám klíčové opory a bez nich to jde hodně těžko, ale bojujeme dál.“

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „V boji o záchranu jsme si z derby odvezli velmi důležité body. Objektivně je nutno říct, i dle názoru jindřichohradeckého trenéra Černocha, zcela zaslouženě. Hradci chyběli, nebo nebyli zcela zdraví někteří hráči, čehož jsme chtěli využít. To se myslím povedlo, zápas jsme kontrolovali, dali krásné branky, a z Hradce odjížděli nadmíru spokojeni. V sobotu nás čeká doma Beroun, kterému máme co oplácet (výsledek minulého utkání 1:5), tak doufám, že prodloužíme vítěznou sérii na tři zápasy.“



Ostatní výsledky

TJ Přeštice - SK Rakovník 1:2 (1:0), 35. Skála - 57. Schwendt, 61. Pucholt
SK Aritma Praha - FC Mariánské Lázně 2:2 (0:0), penalty 5:3, 50. Kocour, 57. Štohanzl - 64. Blažek, 84. Kravar
FK Hořovicko - MFK Dobříš 5:1 (2:1), 1. Bělohlávek, 18. Borkovec, 67. Klimeš, 74. Mach, 81. Zítek - 19. Maryška
FK Admira Praha - FK Tachov 1:0 (1:0), 19. Zahálka
Tatran Sedlčany - SK SENCO Doubravka 0:4 (0:1), 45. Roubal, 53. Krejčí, 59. a 68. Ungr


Napsal(a) Adam Pavlíček | Foto Daniel Pekař