Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Stachy v Záblatí spoléhaly na střelce Martina Šípa

 
úterý, 7. května 2019, 19:41

Další záchranářský duel mezi týmy z konce tabulky se uskutečnil v Záblatí, kde má sídlo společný tým místního Sokola a béčka Prachatic. Domácí mohli využít pendly z A týmu a určitě byli v okresním derby I. B třídy favority.

Také začali aktivněji a svou kombinační hrou Stachy přehrávali. Naopak Stachovští spoléhali na jistého Šebánka v bráně a na velkou bojovnost. Tento scénář probíhal celý první poločas. Domácí byli velmi silní na míči, ale do vyložených šancí se nemohli dostat. Hosté měli na druhé straně šance ze standardních situací, ale Šípův přímý kop výborně zlikvidoval domácí brankář. Teprve v 45. minutě se po rohovém kopu prosadil Martin Šíp a Stachy vedly – 0:1.

Ani ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil. Hrálo se na polovině Stachovských, ale až přespříliš kombinace nahrávalo obraně hostů, která svým důrazem všechny nebezpečné situace zažehnala. Až v 65. minutě napřáhl z 18 metrů Jakub Sova a jeho tečovaná střela skončila v síti – 1:1.

V závěru neuhlídali Šípa

Od té doby diváci čekali domácí ofenzivní smršť, jenže ta se nekonala. Stachy začaly využívat okénka v obraně Záblatí a ke konci utkání zápas rozhodly ve svůj prospěch. V 83. minutě dlouhý aut prodloužil hlavou Vrhel a Šíp jim znovu vrátil vedení – 1:2.

Domácí vrhli všechny síly do útoku, ale hosté opět z brejku definitivně rozhodli. V 86. minutě po přečíslení zblízka zakončil do třetice Šíp a stanovil konečné skóre – 1:3. Pro domácí je prohra krutá, ale jejich slabší obránci a střelecky disponovaný Šíp rozhodli o důležitých bodech.

FK Tatran Prachatice B – Sokol Stachy 1:3 (0:1)

Branky: 65. Sova – 45., 83. a 86. Martin Šíp. Rozhodčí: Pícha – Hladík, Trněný. ŽK: 0:1 (Eigner). Diváků: 60.

Stachy: Šebánek – Dvořák, Foltýn, Eigner, Šíp, Pek, Pešl, Hovorka, Klose, Záleský, Švarc. Střídali Kroupa, Vrhel, Hošek, Vozobule.

Napsal(a) (ta) | Foto Jan Škrle