Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Přesnou mušku měla jen Procházková. Borovany těsně zdolaly Domažlice

 
úterý, 7. května 2019, 08:53

V dalším kole fotbalové divize žen se odehrál zápas v Borovanech mezi domácím Calofrigem a TJ Jiskrou Domažlice. Hostující trenér přivezl pouze 10 hráček, přesto byli domácím zdatným protivníkem. Borovanské hráčky se naopak snažily po dvou porážkách konečně zabodovat naplno.

Od začátku zápasu se hrálo převážně na polovině hostujícího mužstva. Domácí tým se tlačil do zakončení, měl hodně vyložených šancí, ale obrana hostí byla dobře organizovaná a výborně zachytala také brankářka Mlezivová. Už ve 4. minutě se k zakončení dostala Kršíková, trefila jen náruč brankářky. V 19. minutě byla na levé postranní čáry faulována Vonková, její pokus vytáhla Mlezivová na rohový kop. Ve 23. minutě unikla po pravé straně Procházková, na vápně našla volnou Kršíkovou, ta však mířila vedle branky.

Za dvě minuty se u domácích zranila Kotrčová, natažený sval jí nedovolil pokračovat ve hře. Do konce zápasu hrálo 10 proti 10. Ve 29. minutě zahrávala Vonková přímý kop po faulu na Benedovou, trefila jen připravenou náruč Mlezivové.

Hostující tým poprvé ohrozil Zemanovou v brance domácích až ve 31. minutě, slabý pokus Zvolánkové jí ohrozit nemohl. Ve 34. minutě byla na levé straně před vápnem faulována Benedová, přímý kop Vonkové našel hlavu Vyslužilové, ta však opět minula. Do konce prvního poločasu se o ohrožení branky hostí pokusila dvakrát z přímého kopu Vyslužilová, ale první pokus šel vedle branky a druhý nad branku Mlezivové.

Po hodině hry to přišlo

Druhý poločas začaly domácí hráčky stejně aktivně jako první. Diváci se dočkali gólu v 61. minutě, kdy Vyslužilová po odkopu z vlastní poloviny na levé straně vyslala do úniku Benedovou, která přesnou přihrávkou do vápna našla nabíhající Procházkovou a její lob přes vybíhající Mlezivovou znamenal vedení domácích 1:0.

Ihned po rozehrání se dostala na dostřel branky domácích po kombinaci s Budkovou Chobotová, ale střelu Zemanová vytěsnila na rohový kop. Na druhé straně Kršíková po pěkné kombinaci s Vonkovou překonala i brankářku Mlezivovou, ale míč poslala z malého vápna nad prázdnou branku. Hostující Chobotová byla ke konci zápasu hodně aktivní. V 65. minutě se protáhla na levé straně kolem Hurdálkové, ale nemířila přesně.

Hráčky Borovany měly i další šance na vstřelení branky. Ale pokusy Vyslužilové, Vonkové, Jandové a Procházkové v síti neskončily. Domažlice se často uchylovaly ke zbytečným faulům, za což také Beňková a Nagyová obdržely žluté karty. Hostující Chobotová se ještě v 90. minutě dostala na dostřel borovanské branky, pokus skončil nad brankou a následný hvizd rozhodčího znamenal, že všechny body do tabulky si připíší domácí hráčky.

TJ Calofrig Borovany – TJ Jiskra Domažlice 1:0 (0:0)

Branka: 61. Procházková.

Borovany: Zemanová - Kršíková, Gregorová, Hurdálková, Jandová, Benedová, Vyslužilová, Kotrčová, Kubíčková, Vonková, Procházková.

Domažlice: Mlezivová - Beňková, Budková, Zvolánková, Chmelíková, Chobotová, Bartková, Baumannová, Vlková, Nagyová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Calofrig Borovany