Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Protivín ukončil sérii porážek výhrou v Jankově

 
pondělí, 6. května 2019, 19:57

Výkony jako na houpačce, nestálá a nejistá forma. Asi tak bychom mohli charakterizovat poslední týdny v podání SK Jankov. Po mizerném výkonu doma s Rudolfovem přišla výhra a velmi dobrý výkon v Třeboni, bohužel o další týden později zase mizérie v domácím prostředí, byť nutno podotknut, že Protivín se v Precis aréně předvedl ve velmi dobrém světle. Nakonec si po výhře 2:1 odvezl zaslouženě všechny tři body.

Trenér Petr Kadlec neměl po výhře v Třeboni důvod měnit sestavu, a tak na hrací plochu poslal totožnou jedenáctku. Jenže výkon hráčů oproti předešlému duelu byl zcela odlišný. Zápas se mohl odvíjet úplně jinak, kdyby...

Kdyby hned ve druhé minutě nezvolil Patrik Sedlic ležérní zakončení v situaci, kterou mu připravil chybnou malou domů Tomáš Blažek. Sedlic se dostal sám před gólmana Hanuse, pokusil se o technický lob, který mu hrubě nevyšel. V 5.minutě přišla první obrovská šance Protivína. Po centru Zacha z pravé strany hlavičkoval Zbyněk Vorel do břevna, dorážející Říha branku trestuhodně přestřelil.

Další možnost měli domácí v 23.minutě po zisku míče Kroneisla, Šebelka v pokutovém území přihrál Sedlicovi, jemuž střela nesedla dle představ a branku minul. Poté se připomněli zase dobře hrající hosté, ale v rozmezí dvou minut chybělo střelcům několik centimetrů. Centimetry hrály roli také na druhé straně, kdy využil nepříliš dobrého odkopu Uhlíka zkušený Kroneisl, avšak svou střelu poslal těsně vedle Hanušovy branky.

Skóre otevřel Zbyněk Vorel

Branky začaly v Precis aréně padat až po přestávce a z té první se zaslouženě radoval Protivín. V 51.minutě poslal krásný centr do pokutového území Blažek, Zbyněk Vorel se odpoutal od Kroneisla a hlavou nedal Komárkovi šanci - 0:1.

Ani inkasovaná branka jankovské neprobudila, hráčům se zkrátka nedařilo. A tak to byl znovu Zbyněk Vorel, asi nejlepší hráč utkání, který měl v 73.minutě na noze druhý gól. Po centru Zacha si míč na malém vápně zpracoval, ale následně nepotvrdil roli nejlepšího střelce týmu a branku přestřelil. Přesto se hosté brzy druhé trefy dočkali. V 79.minutě nepříjemnou Moravcovu střelu Komárek vyrazil před sebe a dobíhající Adam Kasík, bývalý hráč Jankova, neměl s dorážkou výraznější problémy - 0:2.

Nejkrásnější moment utkání nastal pět minut před koncem. Vojtěch Bürger překrásným angličanem z přímého kopu potrestal faul na svojí vlastní osobu a vykřesal Jankovu naději na bodový zisk - 1:2. To se nakonec nestalo, což by bylo pro Protivín kruté, jelikož za předvedný výkon si v Jankově vyhrát zcela zasloužil.

SK Jankov - FK Protivín 1:2 (0:0)

Branky: 85. Bürger - 51. Vorel Zb., 79. Kasík. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Kroutl. Delegát: Bicek. ŽK: 2:0 (Sedlic, Bürger). Diváci: 188.

SK Jankov: Komárek - Dolejšek, Lošek, Popelka, Bürger - Fajtl (61. Hüttner), Kroneisl - Beránek (73. Rytíř), Šebelka, Klíma - Sedlic

FK Protivín: Hanus - Zach, Uhlík, Vojta, Blažek - Vorel J., Moravec, Vorel Z., Říha, Bečvář – Kasík (88. Mikulenka)

Nejlepší hráči: nikdo - Zb. Vorel, celý tým

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kučerová