Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Další upracované vítězství Lišova. Dačice sahaly po vyrovnání

 
středa, 1. května 2019, 20:03

Na lišovský trávník přijel soupeř z 9. místa tabulky, Centropen Dačice, který už od počátku zápasu přesvědčoval, že nebude netečným beránkem.

Hned v 1. minutě se prezentoval tvrdou střelou z otočky pod břevno Dedič a Beneda v bráně domácích měl co dělat, aby míč vyrazil na roh. Pak se oba soupeři několik minut přetlačovali od vápna k vápnu, což ukončil domácí kapitán Bouchal skvělým křižním uvolněním Grecha, jehož tvrdou střelu vyrazil Zejda na roh. Po jeho zahrání se míč několikrát odrazil, až jej z hranice šestnáctky tvrdě napálil domácí Červenka, ovšem trefil náruč Zejdy.

Zápas se tak dostal do správného tempa díky oběma týmům. V 9. minutě po úspěšné kombinaci hostujících Diviše a Votavy tvrdě ale vedle střílel Dedič. Dvě minuty nato se již radovali domácí, když odkop hostů na půlce nasměroval hlavičkou Bambule vlevo za obránce nabíhajícímu Bouchalovi, který předložil z prvního doteku vpravo nabíhajícímu Wernerovi, jehož střelu Zejda vyrazil. Ovšem na dorážku Grecha pod břevno už nestačil zareagovat – 1:0.

V 15. minutě mnozí domácí diváci už viděli gól, když Červenka přesným centrem našel Bouchala, který z úrovně penalty lobem přehodil brankáře, ale i branku. Ve 21. minutě nebezpečně zahrávaný rohový kop hostujícího kapitána Točíka odvrátil hlavou Bambule. V 27. minutě po pěkné kombinaci Červenky a Bouchala, dostal míč v malém vápně Kyrián, míč však špatně trefil. Ve 33. minutě postupný útok Beneše a Dediče pomohl Benedovi zlikvidovat Shýbal. Už se zdálo, že domácí vedení do přestávky udrží, proti byl ovšem Dedič. Nejpilnější střelec hostů ve 43. minutě nečekaně a tvrdě vystřelil. Míč před Benedou ještě skočil, a tak jej jen vyrazil před sebe, což využil Votava a dorážkou vyrovnal na 1:1.

Gólově zahájili i druhou půlku

Hned po rozehrání druhého poločasu získali hosté rohový kop, z něhož Diviš hlavičkoval do obránce Leštiny. V 51. minutě si Bambule krásně našel precizně zahraný rohový kop Wernera, ovšem hlavou těsně minul. O chvilku později to hořelo u domácí branky, když velmi nebezpečný centr Dediče nezpracoval Beneš. V 53. minutě po rychlém útoku Bouchala převzal míč Bambule a dával jej před branku Červenkovi, který ovšem překopl. O dvě minuty později se už všichni domácí radovali, když Bambule na půlce vyvezl míč přes dva hráče a přehodil jej za obránce na nabíhajícího Wernera, který po perfektním zpracování nedal Zejdovi šanci - 2:1. V 59. minutě založil útok velmi dobře hrající sedmnáctiletý Kyrián, prostrčil míč Wernerovi, jehož střelu obránce srazil na roh.

Centropen chtěl ještě s vývojem zápasu něco udělat. V 65. minutě dobře „vyháčkoval“ míč na domácí obraně agilní Dedič, ovšem z nadějné pozice přestřelil. Zakrátko ho napodobil Točík, jehož centr odvrátil Brtna na roh. V 69. minutě po dlouhém autu Wernera propadl míč k Burdovi, který jej nestačil uklidit do brány. To byla v podstatě poslední vážnější akce před Zejdovou brankou. Domácí museli postupně vystřídat zraněné Grecha, Bouchala, Wernera i Bambuleho, a tak se lišovští fanoušci obávali o výsledek do poslední chvíle. V 75. minutě nečekaně a tvrdě vystřelil ze 30 metrů dačický kapitán Točík, jehož střelu s námahou Beneda vyrazil na roh. Dačičtí borci vycítili, že domácí už chtějí výsledek zápasu jen udržet, vystupňovali svůj tlak a zahrávali ještě dva rohy a několik dlouhých autů. Ještě ve tříminutovém nastavení po jednom z nich z nadějné pozice těsně přestřelil Diviš domácí bránu.

Pak následoval poslední hvizd rozhodčího Mráze a diváci ocenili potleskem výkony obou mužstev v poměrně vyrovnaném zápase, který se ve vzájemné historii hrál s pořadovým číslem 22. Domácí SK zvítězil 10x, remizoval 3x a 9x prohrál, skóre z těchto zápasů je 49:49, což je od sezóny 1997/98 velmi zajímavé.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Podařilo se nám vstřelit rychlou branku, což se nám v předešlých utkáních nedařilo. Na konci prvního poločasu jsme dostali smolný gól. Dačice dnes hrály dobře a ve druhém poločase, i když jsme šli do vedení, jsme se báli o výsledek. Dnes jsme kvůli zranění byli oslabeni o několik hráčů a během zápasu jsme ještě přišli o kapitána Bouchala a Bambuleho, takže z naší strany určitě těžké utkání, Za výhru jsem ale rád, v příštím kole nás totiž čekají Bernartice, které ještě neprohrály.“

SK Lišov – Centropen Dačice 2:1 (1:1)

Branky: 10. Grech, 55. Werner – 44. Votava. Rozhodčí: Mráz – Jevčák, Picka. ŽK: 1:3 (Bouchal – Zejda, Nováček, Točík). Diváci: 80.

Lišov: L. Beneda – Shýbal, Brtna, Fiktus, Leština – Kyrián (90. Formánek), Bambule (86. Čadek), Červenka, Grech (46. Burda) – Bouchal (73. J. Mach), Werner. Trenér Jiří Beneda.

Dačice: Zejda – Brtník (46. Máša), Nováček, Chyška, Křivánek (73. Smejkal) – Šimánek, Točík, M. Votava, Diviš – Beneš, Dědič. Hrající trenér Jan Beneš.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto SK Lišov