Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice udržely jarní neporazitelnost, ve Veselí braly bod

 
úterý, 30. dubna 2019, 22:53

K dalšímu zápasu na soupeřově trávníku zajížděli Bernartice v rámci 19. kolo krajské 1. A třídy do Veselí nad Lužnicí. Ve čtvrtém hraném utkání venku chtěli navázat na úspěšnou jarní bilanci bez porážky i u tohoto soupeře. Nakonec se jim to podařilo, i když průběh utkání a hlavně hra ve druhém poločasu tomu příliš nenasvědčovaly. Hosté se ujali vedení po hezké kombinační akci a kvalitním zakončení. Do přestávky byli lepším mužstvem. Ve druhém poločase se karta otočila a byli to domácí, kteří měli více ze hry a podařilo se jim srovnat skóre utkání. Potom se utkání odehrávalo více na hostující polovině a jen nepřesnost domácích v zakončení udržela nerozhodný stav utkání. Ke konci hrací doby měli vyložené šance také hosté a i ty zůstaly také neproměněny. Nakonec utkání skončilo zaslouženou dělbou bodů.

V 5. minutě vystřelil na bernartickou bránu zprava Bursík, míč však skončil nad břevnem. Hrálo se většinou uprostřed hrací plochy a kombinačně se neprosazovala díky nepřesnostem v přihrávkách obě mužstva. První kloudná kombinační akce hostů skončila, tak jak si jistě přáli. Ve 20. minutě hry se vše začalo u Nováka, míč putoval přes Staňka k Buriánkovi, ten vysunul přesně do běhu Smrčinu, který přesným centrem z pravé strany našel zleva nabíhajícího Tomáše Pěchotu, který ač atakován přesnou prudkou střelou uvnitř pokutového území nedal domácímu dobře chytajícímu gólmanovi Jakubu Hejlovi šanci na úspěšný zákrok – 0:1.

O pět minut později zahrával Pěchota rohový kop z levé strany. Na míč si na zadní tyči naběhl stoper Trantina a hlavičkoval vedle brány. Peterkova střela v 35. minutě skončila také vedle levé tyče veselské brány. V poslední minutě první půle zahrozili dobrou ofenzivní akcí domácí. Bernartický gólman Tomáš Fučík však úmysl vystihl a míč před dotírajícím Mikeskou chytil. Mužstva odcházela do kabin s jednogólovým náskokem hostů.

 K vyrovnání zavelel kapitán

Druhý poločas zahájili aktivněji domácí a více zaměstnávali hostující obranu. V 52. minutě trestný kop zahrávaný Mikeskou hlavičkoval Čížek, gólman Fučík však jeho střelecký pokus zlikvidoval. Smrčinovu střelu v 55. minutě brankář Hejl u levé tyče také lapil. V 57. měli hosté velké štěstí, že se střela Matěje Ježka odrazila od břevna do pole. Další střelecký pokus aktivního Ježka v 52. minutě, když postupoval osamocen nebráněný, bernartický gólman chytil. V 67. minutě zahrával Mikeska trestný kop, v pokutovém území našel kapitána stopera Martina Čížka, ten míč trefil parádně a bylo srovnáno – 1:1.

Velkou šanci na druhé straně hřiště měl v 72. minutě stoper Novák, prošel obranou domácích a u levé tyče překonal i gólmana Hejla, proniknutí míče do sítě však zabránil obětavý bek a balón ukopl. V 78. minutě spalovač šancí Matěj Ježek postupoval sám na bernartickou bránu, avšak nezakončil přesně a bránu překopl. Vítězný gól mohli pak zaznamenat i hosté v 82. minutě. Po trestném kopu Staňka zahrávaného pravé strany se dostal míč k Ťupovi, avšak jeho střelu vyrazil od levé tyče bravurním zákrokem veselský brankář Jakub Hejl. Utkání nakonec skončilo zaslouženou dělbou bodů. Bernartičtí tak udrželi jarní neporazitelnost, po šesti odehraných jarních kolech, jako jediní ve své skupině.

Další utkání sehrají Bernartice na domácím trávníku s těžkým soupeřem a sousedem v tabulce Lišovem, který jim má vracet podzimní porážku ze svého trávníku. Hrát se bude v neděli 5. května od 17:00 hodin. Fanoušci, přijďte své mužstvo povzbudit.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – TJ Sokol Bernartice 1:1 (0:1)

Branky: 67. Martin Čížek – 20. Tomáš Pěchota. Rozhodčí: Petr Nedvěd – Radek Valeš, Martin Ernst. ŽK: 2:2 (Mahlej, Čížek – T. Češka, Peterka). Diváků: 50.

Veselí: Jakub Hejl – Mahlej (83. Karták), Nuhlíček, Martin Čížek (K), Hruška – Bursík, Mikeska, Čech, Hájek – Ježek, Daněk (46. Marcilis). Trenér Vladimír Táborský.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož, Novák, Trantina, Tomáš Češka – Smrčina, Peterka – Staněk, Růžek (82. Psohlavec), Pěchota – Martin Buriánek (69. Ťupa). Trenér Petr Vašíček.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto JF