Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetí Lhenice nadělily domácím Bavorovicím bůra

 
úterý, 30. dubna 2019, 08:26

Lheničtí pátým vítězstvím při jedné plichtě pokračovali na jaře bez prohry zápasem, v němž jejich herní převahu vyjadřuje konečný výsledek. Bavorovické převyšovali především v týmovém nasazení, bojovnosti a pohybu a zvítězili 5:0.

Od počátku zápasu šel hostující tým za ziskem bodů. Běžela 12. minuta a na ukazateli skóre byl stav 0:2. Již v 6. minutě balón poprvé skončil v bavorovické brance, když předtím po jeho výměně Prennera s Bumbou putoval k Pořádkovi, od něho uličkou k Ilievovi, který jej vypálil, gólman Boček pouze vyrazil a Mahák pohotově dorazil (0:1). Ve 12. minutě hostující hráči napadáním donutili domácí obranu pod tlakem k rozehrávce přes gólmana, tu vystihl Iliev a přesným zakončením do odkryté branky zvýšil na 0:2.

Domácí byli nebezpeční ze standardek, jako v 35. minutě z rohového kopu, kdy jejich zakončení hlavou Dvořák skvěle odvrátil na další rohový kop. S blížícím se závěrem poločasu gólově udeřilo potřetí. V přečíslení vyslal zprava Ilev Pořádka, který centrovaným míčem našel před brankou Bumbu, aby se od něho balón dostal k Beranovi, při jehož střeleckém zakončení k tyči byl gólman Boček bez nároku - 0:3.

Ve druhém dějství Lheničtí pokračovali v nátlakové hře. V 51. minutě, po vybojovaném míči ve středu pole, vybídl Prenner k úniku Ilieva, následnou přihrávku od něho na volného Berana v rodící se velké šanci však stačili bránící domácí přeci jen ještě zachytit. V 52. minutě však již nikoliv. Tentokrát to byl Pořádek, kdo vyslal Ilieva do brejku za parádního provedení, když se zbavil obránců, kličkou i gólmana a v poklidu poslal míč do prázdné branky - 0:4. V 60. minutě si oba dva role vyměnili. Nahrávačem byl Iliev, zakončovatelem Pořádek. I on se po Ilievově nabídce dostal do obdobné útočné situace – sám na gólmana a obdobně jistě ji proměnil již v pátý gól - 0:5.

Lheničtí tak dosáhli další jarní výhry zcela zasloužené a přesvědčivé. Po prohře lídra FK Lažiště s SK Planou 2:3 jsou doposud na jaře v I. A třídě ve skupině A jediní neporažení.

Ivo Čech, trenér Lhenic: „Zápas v Bavorovicích pro nás začal ideálně a my po čtvrthodině vedli o dvě branky. Věděli jsme, že domácí budou hrozit zejména svou individuální kvalitou a velmi dobře zahrávanými standardními situacemi, pro které si umějí chodit. Ke konci poločasu jsme jednu takovou nebezpečnou situaci přežili a naopak do pauzy přidali třetí branku. Do druhého poločasu jsme vstoupili opět skvěle a přidali další dvě branky. Na velmi nekvalitním, neupraveném hřišti se poslední půlhodina dohrávala, prostřídali jsme, nikdo se nezranil, takže spokojenost, škoda jen, že jsme si při rozhodnutém stavu a s nevelkou domácí aktivitou více nevyhověli a nedohráli to na míči a ve větším klidu.“   

FC Mariner Bavorovice – SK Lhenice 0:5 (0:3)

Branky: 6. Mahák, 12. a 52. Iliev, 43. Beran, 60. Pořádek. Rozhodčí: Náprava - Kříž, Blažek. Delegát: Janíček. ŽK: 2:1.

SK Lhenice: Dvořák - Trojan, Kopf, Dav. Kiš, Funda - Mahák (70. Dom. Kiš), Prenner, Beran, Bumba (62. Balica) - Iliev (78. Sura), Pořádek (67. Schön). Trenér Ivo Čech.

Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein