Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Sedlice přišla v Sousedovicích o neporazitelnost a kapitána, na nule jsou jen Chelčice

 
neděle, 28. dubna 2019, 10:00

Sousedovický lídr skupiny B hostil vítěznou sérií ověnčenou Sedlici, které připravil první jarní porážku a odrazil možný atak Sokola na špici soutěže. Naopak na první body ve druhé polovině sezony čekají jako poslední z 56 účastníků oblastní B třídy Chelčice. Druhá Lomnice ve skupině D opět klopýtla, Slavonicím se na jaře daří, získaly už 16 bodů z možných 18. Střelcem víkendu se stal vacovský Antonín Bujok čtyřmi góly Volyni.

Kaplice stále bez ztráty kytičky

Ve skupině A lídr tabulky uhrál povinné body na hřišti v Kamenném Újezdě, když jedinou a vítěznou trefu zaznamenal Josef Gondek z penalty. Vzhledem k tomu, že Velešín v tomto kole nebodoval na hřišti rezervy Roudné, vytvořila si Kaplice na čele již šestibodový náskok. Spartakovci jediným mužstvem v kraji, které na jaře neztratilo ani jeden bod s impozantním skóre 33:2. Třetí Netolice porazily Hrdějovice, autorem jednoho z gólů byl Jakub Varyš, který se s 33 góly přiblížil na jednu trefu k nejlepšímu střelci krajských soutěží Jakubu Lesňákovi, který tentokrát vyšel gólově naprázdno. Fotbalisté ze Zlaté Koruny přivezli všechny body od poslední Smrčiny Horní Planá a jsou v tabulce na čtvrtém místě. O jednu pozici klesl Boršov nad Vltavou, který ztratil dva body v domácím utkání s Dřítní. Bod zachraňoval šest minut před koncem utkání Jakub Lísal. Polepšil si Frymburk díky vysoké výhře v Dolním Dvořišti. Hosté po vyhrané první půli odskočili na čtyřbrankový náskok. Za domácí korigovali stav Erik Marek a Šimon Štifter z penalty. Za hosty stanovil konečnou podobu výsledku Petr Petscher svou v pořadí druhou trefou v poslední minutě utkání. Šestý SK Sedlec překvapivě přenechal všechny body na svém trávníku Vltavanu Loučovice. O vítězství rozhodli domácí ve vyrovnaném utkání až v osmdesáté minutě, kdy Sedlečtí inkasovali postupně z kopaček Václava Dudly a Jana Fejtka. Vítěz tohoto střetnutí se bodově odpoutal od posledních dvou mužstev tabulky.

Mužstvem jara jsou neporažené Cehnice

Ve skupině B vedoucí mužstvo tabulky Westra Sousedovice vyhrálo doma se stále se lepšící Sedlicí a udrželo si dvoubodový náskok před Vacovem, který doma deklasoval šesti gól Volyni. Na jejich vítězství má největší zásluhu Antonín Bujok, autor čtyř gólů. Třetí Strunkovice prohrály v Bělčicích a na Vacov ztrácejí již pět bodů. Naopak se na ně bodově dotáhla Čkyně, která připravila o všechny body Vlachovo Březí na jeho trávníku. Mužstvo jara z Cehnic porazilo oseckou rezervu díky gólům zaznamenaným ve druhém poločasu a drží střed tabulky. Prachatická rezerva vyhrála vysoko v Chelčicích, o výsledku utkání rozhodla čtyřmi trefami ve druhé části hry a přikovala svého soupeře u dna tabulky. Ztráta Chelčic na mužstva před nimi se zvýšila již na pět bodů. Zachraňující se Stachy doma remizovaly s Dražejovem. Na vedoucí gól kapitána mužstva Jana Pešla odpověděl za soupeře srovnáním skóre osmnáct minut před závěrečným hvizdem rozhodčího Filip Brázda. O záchranu v soutěže této na konci tabulky hodně vyrovnané skupiny bude hrát nejméně šest mužstev.

Mirovice mají do podzimní formy daleko

Ve skupině C se pořadí čtyř nejlepších mužstev po tomto kole nezměnilo, neboť všechna plně bodovala. Lídr tabulky Kovářov vyhrál v Miroticích, kde hraje svá utkání Králova Lhota, a udržuje si náskok před Větrovy. Ty doma porazily Božetice. Mladá Vožice těsně zdolala na domácím trávníku zachraňujícího se soupeře z Řepče-Opařan, když góly padaly jen do přestávky. Chyšky porazily svého souseda v tabulce z Hradiště díky gólu v poslední minutě, když z nařízeného pokutového kopu skóroval zkušený Václav Kosík. Do klidného středu tabulky směřuje díky prvnímu jarnímu vítěznému utkání Sepekov. Vyhrál nad Dolním Bukovskem nejtěsnějším rozdílem, jediný gól zaznamenal po dvaceti minutách hry Lukáš Hadáček proměněním pokutového kopu. Boston Kluky si poradil v domácím prostředí s Mirovicemi. Ty se na jaře nemohou střelecky chytit a ještě nevyhrály. Žijí ale ze solidního bodového základu, který si vybudovaly na podzim, kdy hrály o čelo tabulky. Zachraňující se Putim poněkud smolně prohrála doma se Sokolem Chotoviny, když hosté zaznamenali vítězný gól v poslední minutě zápasu kopačky Tomáše Cetlovského. Fotbalisté Putimi však nemusejí házet flintu do žita, neboť od místa, které zaručuje zachování soutěže i pro příští sezónu, je dělí pouhé čtyři body.

Mladé slavilo první výhru s lídrem

Ve skupině D vedoucí Olešnice ztratila všechny body v utkání na hřišti SK Mladé, po vyrovnaném průběhu rozhodl čtyři minuty před koncem zkušený Tomáš Brozman. Na její pozici se dere Suchdol nad Lužnicí, který o gól vyhrál nad Kardašovou Řečicí. Po divokém začátku, kdy již ve druhé minutě hry byl stav 1:1, domácí rozhodli o vítězství díky proměněné penaltě jindřichohradecké posily Ondřeje Černocha. Na přední dvojici ztrácejí bod Třebětice, které si polepšily výhrou na půdě na jaře se trápící Lokomotivy České Velenice. O výsledku utkání bylo rozhodnuto již v první půli, kdy hosté zaznamenali čtyři góly, na dvou z nich se podílel Petr Kelbler. Korekci stavu neumožnilo domácím ani vyloučení Tomáše Zejdy v 64. minutě hry. Mužstvo jara ze Slavonic porazilo dalšího kandidáta na čelní umístění z Lomnice nad Lužnicí. Domácí vyhráli první půli trefou Vojtěcha Balíka, ve druhé části zápasu přidal další gól Milan Balík. Hosté pak stanovili výsledek utkání dvanáct minut před koncem Vojtěchem Glaserem. Lomnice je čtvrtá a má na čelo tabulky ztrátu pouhých čtyř bodů. Slavonice obsazují páté místo a jsou také ve hře o čelní umístění v soutěži. Dobrá Voda urvala bod doma se Studenou až devět minut před koncem trefou Jana Šulisty. Na Kardašovu Řečici ztrácí pět bodů. Bodovat se nepodařilo ani poslední Nové Bystřici. Po vyhraném první poločasu v Ledenicích domácí ve druhé části hry otočili skóre během tří minut. Nejprve svým druhým gólem v utkání vyrovnal Jan Pavlík a vítězství zajistil už po pěti odehraných minutách ve druhé půli Tomáš Hrubý. Pak se čtyřicet minut hosté snažili o získání alespoň jednoho bodu, avšak do konce hry již žádný gól zaznamenán nebyl. Museli se tedy smířit s těsnou prohrou.


VÝSLEDKY 19. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

SK Sedlec – Vltavan Loučovice 2:4 (1:2)
Branky:
19. Hudec, 58. Mart. Kučera – 6. Toth, 29. Beran, 77. Dudl, 80. Fejtek. Rozhodčí: Dimitrov – Ovčáček, Jindrle. ŽK: 4:6 (Samohejl, Hovorka, Hanzal, Kozel – Žák, Somolík, Hüttner, Koutský, Toman, Toth). Diváků: 50.

Dolní Dvořiště – FC Šumava Frymburk 2:5 (0:1)
Branky:
84. Marek, 89. (pen.) Štifter – 47. a 90. Petscher, 15. Rillich, 57. Budík, 79. Krenauer. Rozhodčí: Bartůněk – Bumba, Adamovič. DFA: Brož. ŽK: 3:2 (Rubeš, Mitroi, Pecha – Šisler, Petscher). Diváků: 100.

Smrčina Horní Planá – SK Zlatá Koruna 0:2 (0:1)
Branky:
34. (pen.) Ohnsorg, 80. Rychtář. Rozhodčí: Schwarz – Kocina, Holub. ŽK: 4:0 (Trančík 2, Oračko, Ryneš). ČK: 1:0 (61. Petr Trančík). Diváků: 65.

1.FC Netolice – Slavoj Hrdějovice 2:0 (2:0)
Branky:
8. Varyš, 26. Šulc. Rozhodčí: Crkva – Pícha, Neumann. ŽK: 1:3 (Šulc – Hrdlička, Suchan, Nedorost). Diváků: 60.

Sokol Kamenný Újezd – FK Spartak Kaplice 0:1 (0:0)
Branky:
54. (pen.) Gondek. Rozhodčí: Bumba – Bartůněk, Skvašík. ŽK: 3:2 (Petkov, Komberec, Kočí – Micák, Lesňák). ČK: 1:0 (90. Dan. Průdek). Diváků: 80.

FK Boršov nad Vltavou – TJ Dříteň 1:1 (0:1)
Branky:
84. Lísal – 18. T. Kovařík. Rozhodčí: Kocina – Schwarz, Špelina. ŽK: 2:5 (Matoušek, Pokorný – Strapáč, Ond. Moudrý, T. Kovařík, Werner, Mir. Koudelka). Diváků: 150.

Malše Roudné B – FC Velešín 2:0 (1:0)
Branky:
17. Jan Rezek, 63. D. Vogl. Rozhodčí: Krejník – Kabele, Dimitrov. ŽK: 3:1 (Jan Rezek, Tibitanzl, Budín – Grznárik). Diváků: 66.


SKUPINA B

Sokol Cehnice – TJ Osek B 2:0 (0:0)
Branky:
62. Nedvěd, 73. Krejsa. Rozhodčí: Kadlec – Vejčík, Homola. ŽK: 1:2 (Frčka – Parči, Bunda). Diváků: 50.

Sokol Bělčice – Blaník Strunkovice nad Blanicí 3:2 (2:1)
Branky:
23. a 41. Luk. Krameš, 79. Houda – 35. Žurek, 81. Mart. Dvořák. Rozhodčí: Hnilička – Ondra, Hodánek. DFA: Albrecht. ŽK: 2:2 (Cibulka, Páca – Škopek, Mart. Dvořák). Diváků: 65.

SK Vacov – FK Slavoj Volyně 6:0 (3:0)
Branky:
31., 43., 75. a 89. Ant. Bujok, 23. Zitta, 68. Ketzer. Rozhodčí: Klimeš – R. Novák, Šupík. ŽK: 1:0 (Jar. Červenka). Diváků: 150.

Sokol Stachy – TJ Dražejov 1:1 (1:0)
Branky:
41. Pešl – 72. Brázda. Rozhodčí: Bezpalec – Pánek, Zloch. DFA: Chlaň. ŽK: 2:3 (Červený, Mart. Šíp – Řezníček, Mertl, Kovář). Diváků: 80.

FC Westra Sousedovice – TJ Sokol Sedlice 5:2 (3:1)
Branky:
25. a 28. Tomáš Glazunov, 64. a 85. Masák, 9. Milan Glazunov – 38. Fil. Rakovan, 90. Sladký. Rozhodčí: Kovařík – Daňhel, Pašek. DFA: Albrecht. ŽK: 1:1 (Duba – Čapek). ČK: 0:1 (55. Jiří Čabrádek). Diváků: 66.

FK Chelčice – FK Tatran Prachatice B 0:4 (0:0)
Branky:
66. Kolda, 67. D. Lachkovič, 82. Černý, 84. Lukeš. Rozhodčí: Ovčáček – Dimitrov, Šedivý. Bez karet. Diváků: 70.

FC Vlachovo Březí – SK Čkyně 1:3 (0:1)
Branky:
88. Pečený – 5. Jan Děd st., 55. Kuta, 62. Král. Rozhodčí: Pánek – Studený, Trněný. ŽK: 3:0 (Lad. Martínek, Brzobohatý, Kravčenko – Král). Diváků: 80.


SKUPINA C

1.FC Boston Kluky – SK Mirovice 2:0 (1:0)
Branky:
21. Voj. Košatka, 84. Štěpán. Rozhodčí: Ambrožová – Zabilka, Tanáč. ŽK: 3:0 (Kůs, Vlast. Vlášek, Voj. Košatka). Diváků: 70.

Sokol Putim – Sokol Chotoviny 1:2 (0:1)
Branky:
78. Basaraba – 13. a 90. Cetlovský. Rozhodčí: Ondra – Hnilička, Matyš. ŽK: 1:3 (Holan – Kromka, Bondarev, Slabý). Diváků: 50.

FC Chyšky – TJ Hradiště 3:2 (2:2)
Branky:
23. Čejka (vlastní), 34. Šimák, 87. (pen.) V. Kosík – 16. L. Pichlík, 36. Marek Valach.
Rozhodčí: Hošek – Vejčík, Hrušková. DFA: Hanzal. ŽK: 2:3 (Lívanec, Kukač – Čejka, Matějka, Marek Valach). Diváků: 60.

Sokol Sepekov – TJ Dolní Bukovsko 1:0 (1:0)
Branky:
21. (pen.) L. Hadáček. Rozhodčí: R. Šťastný – Křížovský, Tanáč. DFA: Vrzal. ŽK: 1:0 (Mašek). Diváků: 80.

SK KAVAS Větrovy – TJ Božetice 3:0 (1:0)
Branky:
13. Falada, 48. Petr Klejna, 51. Jan Sedláček. Rozhodčí: Slepička – Talíř, Váňa. ŽK: 1:3 (Mir. Trnka – Luk. Stejskal, Fr. Horek, Pinc). Diváků: 50.

Sokol Mladá Vožice – FK Řepeč-Opařany 2:1 (2:1)
Branky:
26. Štěp. Kukla, 33. T. Kukla – 32. Mikšovský. Rozhodčí: Řehoř – Bezpalec, Prchlík. ŽK: 3:0 (Petr Kukla, T. Kukla, Pešek). Diváků: 120.

TJ Králova Lhota – TJ ZD Kovářov 2:3 (0:2)
Branky:
47. L. Faukner (vlastní), 85. Kubát – 11. M. Faukner, 42. Hubička, 54. Luboš Holub ml. Rozhodčí: Šíma – Kovařík, Kalina. ŽK: 3:2 (Tvrzský, Holec, Voj. Maštalíř – Svojše, Luboš Holub ml.). Diváků: 90.


SKUPINA D

Sokol Slavonice – TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí 2:1 (1:0)
Branky:
29. Voj. Balík, 49. Milan Balík – 78. Glaser. Rozhodčí: Svoboda – Vican ml., Zd. Havlík. ŽK: 3:3 (Voj. Balík, Marhoun, Milan Balík – Rakušan, Pancíř, Krejník). Diváků: 120.

Slavoj Ledenice – TJ Jiskra Nová Bystřice 3:2 (1:2)
Branky:
3. a 53. Pavlík, 50. Hrubý – 15. Schramhauser, 40. Havel. Rozhodčí: Landík – Trkovský, Hora. DFA: Pípal. ŽK: 0:1 (Kuchař). Diváků: 75.

Lokomotiva Č. Velenice – FK Sokol Třebětice 1:4 (0:4)
Branky:
47. Banašík – 23. a 35. Petr Kelbler, 30. Šťastný, 38. Švarc. Rozhodčí: Picka – Rous, Bumba. ŽK: 3:4 (Srpek, Fr. Dvořák, Mikl – T. Zejda 2, Kühtreiber, Šťastný). ČK: 0:1 (64. Tomáš Zejda). Diváků: 80.

SK Dobrá Voda – FK Studená 1:1 (0:1)
Branky:
81. Šulista – 26. Šára. Rozhodčí: Frček – M. Mráz, Buřič. DFA: Bicek. ŽK: 2:0 (Šedivý, Klimeš). Diváků: 80.

Sokol Suchdol nad Lužnicí – FK Kardašova Řečice 1922  2:1 (1:1)
Branky:
1. Radek Arenberger, 52. (pen.) Černoch – 2. Valek. Rozhodčí: Mir. Pečenka – Ernst, Kříž st. ŽK: 3:1 (T. Záruba, Špale, Štěpánek – Kovář). Diváků: 50.

SK Mladé – Sokol Olešnice 3:2 (0:1)
Branky:
48. Linhart, 54. Červený, 86. Brozman – 40. Bahenský, 55. Brousek. Rozhodčí: Hučík – Barva, Škuthan. DFA: M. Urban. ŽK: 2:2 (Tondr, Voneš – Kačírek, Horelica). Diváků: 80.

Třeboň B – volno


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle