Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Lokomotiva zůstala po prohře s Vodňany předposlední, rozjeté Lhenice nadělovaly v Bavorovicích

 
neděle, 28. dubna 2019, 10:07

Třetí Lhenice pokračovaly ve skvělých jarních výkonech i v Bavorovicích, kde domácímu Marineru uštědřily „bůra“ a Nové Vsi, která doma jen remizovala se Strakonicemi, se přiblížily na pouhé dva body. Prachatice v dalším okresním derby otočily výsledek u trápícího se Vimperka, který ani napošesté nebodoval. Ve skupině B sahalo poslední Milevsko B po první výhře v Ševětíně, ale domácí stačily zvrátit stav na svou stranu. Týn po gólech opor Vařila s Dobalem zdolal Nemanice. V neděli se o překvapující výsledky postaraly obě Plané. Ta od českobudějovického letiště sebrala všechny body prvnímu Lažišti a ta od Lužnice zase vyhrála derby u druhého Chýnova.

Lhenice pokračují ve skvělé jarní formě a deklasovaly bavorovický Mariner na jeho trávníku pěti góly. Dobře na jaře hrají také Trhové Sviny, tentokrát hostovaly v Semicích a s přehledem vyhrály. Přispěl k tomu i fakt, že semické poněkud psychicky nalomily již na konci první půle tím, že jim daly dva góly do šatny. Ve druhé půli přidaly další dva a o vítězi zápasu bylo rozhodnuto. Druhá Nová Ves hostila na svém hřišti strakonický Junior. Už ve třetí minutě byla stav 1:1. Po divokém začátku Junior hrozil ze standardních situací a domácí zase z rychlých brejků. Aktivitu Strakonic korunoval vyrovnávacím gólem čtvrt hodiny před koncem Václav Šrámek.

Zachraňující se suchovrbenská Lokotka prohrála doma s Vodňany, když v první půli vedla gólem Tomáše Choutky, trenér František Bican však hostům naordinoval „účinný lék“, pomocí kterého zvrátili stav utkání. Nejprve francouzský fotbalista a momentální kanonýr hostů Yoni Girardey vyrovnal a dvanáct minut před koncem expísecký Filip Šťastný rozhodl o tom, že si Vodňany odvážejí všechny body. Prvního jarního vítězství se dočkala českobudějovická Slavia, porazila poslední celek tabulky Větřní a vplula tím do klidných vod středu tabulky.  Smolná série bez bodového zisku se drží Šumavanu Vimperk. Ani napošesté se jim nepodařilo urvat alespoň bodík. V domácím zápase s Prachaticemi vedl od počátku utkání gólem zkušeného Martina Tischlera a vyhrál poločas, ve druhém však hosté stav utkání srovnali a v 67. minutě kanonýr Matyáš Babka rozhodl a o důležitém vítězství v derby.

Lažiště v jediném nedělním utkání přenechalo překvapivě všechny body na domácím hřišti soupeři z Plané. Hosté vyhráli o gól poločas a šest minut před koncem utkání zajistil svým druhým gólem v utkání Petr Šteyer jejich dvougólový náskok. V téže minutě pak korigoval výsledek domácí Tomáš Vokatý. Lažiště přesto drží na čele náskok šesti bodů. Plánští si v tabulce touto výhrou polepšili a patří jim sedmou příčka.

První Sezimovo Ústí odskočilo na šest bodů

Sokol Sezimovo Ústí si v klidu poradil s čekanickým Meteorem a přidělil mu na svém hřišti za řekou Lužnicí tenisového „kanára“. Po dvou trefách zaznamenali Martin Doubek a Petr Kutner. Lídr skupiny B zvýšil na čele svůj náskok, neboť druhý Chýnov na domácí půdě překvapivě prohrál v derby se zachraňující se Planou nad Lužnicí. Chýnov sice ve druhé části hry otočil skóre utkání ve svůj prospěch, když po poločase prohrával o gól. Hostům se však díky dvěma trefám Marka Pěknice povedl podobný kousek a v průběhu tří minut rozhodli o důležitém importu bodů. Plánští se odpoutali z předposledního místa výsledkové tabulky a přenechali ho opět čekanickému Meteoru.

Třetí Lišov porazil ve vyrovnaném utkání Dačice a bodově se opět přiblížil k Chýnovu. Na vedoucí gól Ondřeje Grecha odpověděl na konci první půle Matěj Votava. Rozhodující gól zaznamenal po odehrání deseti minut druhé půle Marek Werner. Do konce utkání se již stav nezměnil a domácí těsně vyhráli. Veselí nad Lužnicí hostilo Bernartice. Hosté se ujali vedení po hezké kombinační akci zakončené mladíkem Tomášem Pěchotou. Domácí pak ve druhé části utkání ze standardky vyrovnali Martinem Čížkem. Do konce zápasu se ještě několik šancí na obou stranách naskytlo, avšak zůstaly již neproměněny. Hosté tak udrželi i ve čtvrtém jarním utkání hraném na hřišti soupeře jarní neporazitelnost a jsou již ve skupině jediným neporaženým mužstvem.

Týnská Olympie doma přehrála Nemanice. Po poločasovém vedení si domácí vytvořili Pavlem Vařilem dvougólový náskok. Sedm minut před konec korigoval stav střetnutí exrudolfovský Vlastimil Bašta. Vítězství pečetil Vladimír Dobal tři minuty před závěrečným hvizdem. Smolný konec utkání prožila poslední milevská rezerva, která chtěla bodovat v Ševětíně a snížit ztrátu na předposlední mužstvo z Plané nad Lužnicí. Po vyrovnané první půli šli hosté do vedení, když se třicet minut před koncem utkání trefil již podruhé Radek Šťastný. Domácí však čtvrthodinku před koncem srovnali skóre kapitánem mužstva Lukášem Kupcem, který proměnil nařízený pokutový kop a v poslední minutě o jejich vítězství rozhodl Tomáš Hindy. Čtyři Dvory remizovaly s Novou Včelnicí, góly padaly až ve druhém poločasu. Do vedené šli hosté gólem Nebeského, osm minut poté srovnával účet utkání Vít Slepička. V poslední půlhodince hry již nebyla zaznamenána žádná branková trefa a zápas skončil spravedlivou plichtou.


VÝSLEDKY 19. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

FC Mariner Bavorovice – SK Lhenice 0:5 (0:3)
Branky:
12. a 52. Iliev, 6. Mahák, 43. Beran, 60. Pořádek. Rozhodčí: Náprava – Kříž ml., Blažek. DFA: Janíček. ŽK: 2:1 (Jiří Hanousek, Trnka – Iliev). Diváků: 60.

Lokomotiva Č. Budějovice – FK Vodňany 1:2 (1:0)
Branky:
26. Choutka – 47. Girardey, 78. Šťastný. Rozhodčí: Kříž st. – Nedvěd, Boček. DFA: Chlaň. ŽK: 3:3 (Milota, Květoun, Ayeb – Pat. Hrachovec, Kunc, Malík). Diváků: 80.

TJ Nová Ves – FK Junior Strakonice 2:2 (2:1)
Branky:
3. Procházka, 25. Janeček – 2. Čapek, 75. V. Šrámek. Rozhodčí: Cigáň – Brom, Zabilka. DFA: Vrzal. ŽK: 4:1 (Vávra, Trejbal, Prokop, T. Novák – Bálek). Diváků: 80.

FC AL-KO Semice – TJ Spartak Trhové Sviny 1:4 (1:2)
Branky:
36. Škulina – 43. Kodras, 44. Valut, 68. Chromčák, 87. Hruška. Rozhodčí: Průchová – Tauber, Talíř. ŽK: 0:1 (Chromčák). Diváků: 89.

Šumavan Vimperk – FK Tatran Prachatice 1:2 (1:0)
Branky:
5. Tischler – 53. Juroš, 67. M. Babka. Rozhodčí: Votava – Písek, Hladík. ŽK: 4:1 (Tischler, Čech, Pospíchal, Rod – Kováč). Diváků: 200.

SK Slavia Č. Budějovice – SK Větřní 3:0 (1:0)
Branky:
45. Boček, 64. Bohůnek, 85. Hromádka. Rozhodčí: Boček – Cigáň, Kříž st. ŽK: 4:2 (T. Sedláček 2, Ota Kindermann, Vranovský – Ond. Dvořáček 2). ČK: 1:1 (45. Sedláček – 56. Ond. Dvořáček). Diváků: 85.

FK Lažiště – SK Planá 2:3 (1:2)
Branky:
25. O. Málek, 84. Vokatý – 21. a 84. Šteyer, 20. T. Pintér. Rozhodčí: Vítek – Jarolím, P. Šťastný. DFA: J. Urban. ŽK: 1:3 (Jar. Rauscher – Carda, Lengyel, O. Hotový). Diváků: 50.


SKUPINA B

SK Lišov – Centropen Dačice 2:1 (1:1)
Branky:
10. Grech, 55. Werner – 44. M. Votava. Rozhodčí: R. Mráz – Jevčák, Picka. ŽK: 1:3 (Bouchal – Točík, Nováček, Zejda). Diváků: 80.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – Sokol Bernartice 1:1 (0:1)
Branky:
67. Čížek – 20. Pěchota. Rozhodčí: Nedvěd – Valeš, Ernst. ŽK: 2:2 (Mahlej, Nuhlíček – T. Češka, Peterka). Diváků: 50.

FK Olympie Týn nad Vltavou – SK Nemanice 3:1 (1:0)
Branky:
18. Stejskal, 76. Vařil, 87. Dobal – 83. Bašta. Rozhodčí: Kříž ml. – Jarolím, Šíma. ŽK: 2:0 (Dobal, Boček – Mir. Novotný). Diváků: 120.

SK Ševětín – FC ZVVZ Milevsko B 3:2 (1:1)
Branky:
12. Kyrian, 75. (pen) Kupec, 90. Hindy – 36. a 61. R. Šťastný. Rozhodčí: Jevčák – R. Mráz, P. Šťastný. ŽK: 2:5 (M. Hanousek, Šachl – Jakeš, Pinc, Masopust, Fil. Milaberský, Ond. Dvořák). Diváků: 70.

SK Čtyři Dvory – TJ Nová Včelnice 1:1 (0:0)
Branky:
58. Slepička – 50. Nebeský. Rozhodčí: Lepič – Pravda, Čarek. DFA: Janíček. ŽK: 3:2 (Havelec, Matušek, Fil. Král – Jaroš, Blažek). Diváků: 50.

FC Chýnov – Sokol Planá nad Lužnicí 2:3 (0:1)
Branky:
50. (pen.) Slav. Mareš, 59. Mládek – 69. a 63. Pěknic, 13. (pen.) Janovský. Rozhodčí: Izugrafov – Tůma, Křížek. ŽK: 5:0 (Průša, D. Král, Štiller, Fil. Zadražil, Mládek). Diváků: 110.

Sokol Sezimovo Ústí – FK Meteor Tábor  6:0 (2:0)
Branky:
20. a 80. Doubek, 82. a 85. Petr Kutner, 4. Hoffmann, 51. Vilímek. Rozhodčí: Žurek – Brych, Černý. ŽK: 0:1 (Štumfol). Diváků: 200.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Miloslav Kusbach