Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradec žehral na efektivitu útoku. Brankáře Slavíka nepřekonal

 
úterý, 21. března 2017, 17:47

V 17. kole krajského přeboru zavítalo mužstvo Čimelic na hřiště Jindřichova Hradec. Domácí i bez několika absencí měli převahu, ale jejich naději podlomil vlastní gól a nevyužité šance.

Od počátku utkání měli domácí mírnou převahu a neustále se tlačili před čimelickou branku, ale vše řešila obrana a brankář Slavík. V 18. minutě ale došlo ke kuriózní situaci, kdy domácí obránce Blažek zahrával malou domů, brankář Rešl na mokrém trávníku uklouzl a pak jen smutně koukal, jak se míč putoval za brankovou čáru. Hosté se tak ujali vlastním gólem vedení 0:1.

V dalším průběhu utkání se hra příliš neměnila, Čimeličtí kazili spoustu přihrávek a zcela sporadicky se dostávali na polovinu soupeře. Ve 32. minutě se do výborné šance dostal domácí Koutný, ale Slavík výborně zasáhl.

Zakrátko si s příležitostí Hadáčka, jemuž přihrával Listopad, poradil domácí gólman Rešl. Napodruhé už udeřilo. Ve 37. minutě centroval Němec z vlastní poloviny do pokutového území Hradce, tam se dostal k míči Káš, obešel jednoho z obránců a přihrál Suchanovi, který prudkou přízemní střelou překonal domácího brankáře podruhé.

Krátce před odchodem do kabin měli domácí výhodu trestného kopu z hranice šestnáctky, avšak Koutný střílel jen do zdi.  

Druhou půli opět začali domácí aktivněji, ale nedařilo se jim akce dotáhnout do konce. V 56. minutě se naopak čimelický Suchan dostal do dobré šance, ale i s jeho pokusem si domácí brankář poradil. Pak se oboustranně hrálo vyrovnané utkání.

V 86. minutě domácím svitla naděje na korigování výsledku. Jeden z obránců Čimelic fauloval v šestnáctce a byl nařízen pokutový kop. K míči se postavil Marek Šenkýř, ale jeho pokus vystihl Slavík a penaltu chytil. Ve zbývajícím čase se již nic podstatného nestalo, a tak si Čimeličtí odvezli důležité vítězství.

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „V tomto zápase se nám povedlo být hodně efektivní a využili jsme chyby, které soupeř vytvořil. Hradec má ve svých řadách kvalitní hráče, kteří se nebojí hry jeden na jednoho, a věděli jsme, že pokud jim necháme hodně místa pro hru, bude pro nás těžké se s nimi rovnat. Chtěli jsme dobře bránit svoji polovinu hřiště a zahustit střed kolem kapitána Koutného. Soupeř byl během zápasu více na míči, ale musím celý tým pochválit za zodpovědný výkon. Domácí možná trochu zaskočil i vlastní gól. Nám se navíc povedlo po další akci zvýšit na 2:0, když se po akci s Kášem trefil Suchan. Znovu nás podržel brankář Slavík, který v klíčových momentech zápasu vytáhl výborné zákroky. Tři body proti týmu, který má Jindřichův Hradec, jsou pro nás hodně cenné.“


FK Jindřichův Hradec 1910 - SK SIKO Čimelice 0:2 (0:2) 

Góly: 18. vlastní (Blažek), 37. Suchan.

Rozhodčí: Peterka - Macko, Reitinger. Delegát: Hoch. ŽK: 0:2 (Listopad, Svojše). Diváci: 50.


J. Hradec: Rešl - Blažek, Lorenc, Völfel, M. Šenkýř – Králíček (70. M. Votava), O. Černoch, Koutný, Kučera - Beneš, F. Votava. Trenér Marek Černoch.

Čimelice: Slavík – Hadáček (78. Řezáč), Fara, Němec, Pšenička - Viták, Listopad, Nekl (66. Pávec), Káš (69. Nosek), Hegenbart (83. Hlavín) – Suchan (72. Svojše). Trenér Tomáš Smrčina.


Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle