Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Snad dostanu od pokladníka nějakou množstevní slevu, reagoval Jan Kromka na své poslední střelecké mety

 
čtvrtek, 25. dubna 2019, 11:33

Druhý jarní hattrick v krajském přeboru má na svědomí čerstvý dražický „stovkař“ Jan Kromka (34 let). V záchranářském duelu s Hlubokou zařídil třemi góly po přestávce důležité vítězství a zisk tolika potřebných bodů. Jak námi zvolený Muž 22. kola prozradil, byl to jeho premiérový hattrick, byť už má za sebou v nejvyšší soutěži v kraji úctyhodnou metu nastřílených gólů.

Existenční utkání s Hlubokou jste zvládli. Jak jste ten zápas viděl vy?
Pro nás velice těžké utkání, ve kterém jsme potřebovali nutně plný bodový zisk. Zápas jsme týmově zvládli velice dobře a dle mého názoru zaslouženě vyhráli.

Vítězství se ale nerodilo lehce. Soupeře zlomil první gól?
V prvním poločase jsme nezvládli kvalitně zakončit několik dobrých situací nebo nás hostující gólman vychytal. Po prvním gólu jsme se uklidnili a měli další šance, které jsme už dokázali využít.

První poločas vás hlubocká obrana ještě stačila ustrážit, ale po přestávce jste rozjel skvělou partii. Dostal jste víc prostoru nebo tlak narůstal?
Ve druhé půli jsem měl sportovní štěstí a hlavně schopnost trefit zařízení.

Vrátila se vám střelecká pohoda? Kdy jste naposledy dal hattrick?
Do střelecké pohody mám daleko (smích). Hattrick jsem dal naposledy asi v I. A třídě a myslím, že v KP je to úplně poprvé.

Zvolili jsme vás Mužem kola. Tušíte, co vás to bude stát?
Ano, vím, kolik mě to bude stát. Doufám, že mě pokladník a trenér v jedné osobě (Tomáš Hořejší) bude šetřit a vzhledem k posledním událostem dostanu nějakou množstevní slevu.

Předtím jste devět zápasů po sobě nebodovali. Nebylo to už frustrující?
To se stává. Měli jsme špatné výsledkové období a z různých důvodů jsme dlouho nebodovali. Po dobrých utkání na jaře, ve kterých jsme bohužel nezískali, ani bod to bylo nepříjemné. Po takhle dlouhé době bez výhry jsme stále ve hře a vše máme ve svých nohou. Doufám, že na konci sezóny budeme naše sportovní výsledky hodnotit na soustředění v Lipně nad Vltavou jen pozitivně.

Vyhráno ještě zdaleka nemáte. Vnímáte tlak, že jde o každý bod?
Ano, jde o každý bod. Na druhou stranu fotbal v Dražicích hrajeme pro zábavu, přátelství a chuť z pohybu. Hlavně, abychom byli zdraví, a všechno dobře dopadne.

Duší týmu je váš dlouholetý spoluhráč Miloš Veselý. S vámi poslední pamětník „zlatých časů“ dražického fotbalu. Člověk si až říká, jak všechny ty funkce může stíhat. Co vy na to?
Miloš to všechno zvládá – má výborný cit pro organizaci a s pomocí dalších obětavých lidí to funguje. Na hřišti je znát jeho přehled a fyzický fond, kdy uběhá o generaci mladší protihráče.

Jak moc vám na hřišti chybí Marian Horka?
Samozřejmě nám chybí se svým klidem, organizací hry a zkušenostmi. Myslím, že s jeho působením na hřišti bychom měli už o trošku bodů více. Už jsme se několikrát viděli na tréninku a doufám, že za několik týdnů bude v sestavě.

Letošní přebor se vyznačuje velkou vyrovnaností. Pamatuje z dřívějška tak vyrovnanou sezonu?
Několik let už KP kopu a vyrovnané ročníky už tu byly. Letos se bude hrát již jen o sestupové pozice a to do posledního kola. O výhře v KP je rozhodnuto.

Teď hostíte Č. Krumlov. Potvrdíte předchozí výhru s Hlubokou?
Pevně věřím, že navážeme na týmový výkon s Hlubokou a výhru před domácími fanoušky potvrdíme.

V poslední době se toho u vás sešlo docela dost. Chtěl byste něco vzkázat?
Ještě bych chtěl využít této možnosti a poděkovat za milé gratulace ke 100 gólům v KP s překvapením všem kamarádům, spoluhráčům, sponzorům, vedení klubu a obce. Samozřejmě musím poděkovat i rodině, která můj koníček respektuje a o víkendech podřizuje fungování rodiny.


Přečtěte si také
Jan Kromka jako druhý hráč v historii Dražic nastřílel 100 gólů v KP


Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama