Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí na vlastním trávníku nezvládli předehrávku s Vltavínem

 
středa, 24. dubna 2019, 23:20

V předehrávce 33. kola ČFL padl tým FC Písek na domácí půdě s celkově čtvrtým Vltavínem 0:2. První půle patřila spíše hostujícímu souboru. Ve druhé půli měli chvílemi navrch Jihočeši, jenže dokázali spálit i nejvyloženější šance. Pražanům se dokonale vydařila odveta za podzimní výsledek 2:3 na holešovickém stadionu.

Zpočátku se vyšší aktivitou prezentovali hosté. Poprvé se mohlo změnit skóre v 8. minutě, ale František Mysliveček v gólové pozici poslal míč nad břevno písecké branky. Agilní Lukáš Veselý brzy nato pálil zprava do boční sítě. Domácí zahrozili ve 20. minutě. Zajímavý centr Martina Helda z pravé strany však nenašel adresáta. Potom kapitán Vltavínu Martin Uvíra (před léty ho zkoušelo budějovické Dynamo) mířil těsně vedle a konečně ve 30. minutě přesně zakončil hlavou Lukáš Veselý, když písecká obrana jenom přihlížela, jak se předtím odrazil míč od levé tyče po hlavičce Martina Uvíry.

O šest minut později mohl srovnat zkušený krajní bek Aleš Hanzlík, který se vrátil do sestavy po překonání zdravotních trablů. Jeho ránu z levé strany ale brankář Ondřej Koblenc mistrně vytěsnil nad břevno. „Naše hra v první půli byla dost komplikovaná. Dělali jsme pravý opak toho, co jsme si řekli v kabině. Dlouho jsme se mazlili s balonem, dostávali jsme se pod tlak. Sami jsme nevymysleli nic kloudného a inkasovali po nezvládnuté standardní situaci,“ postěžoval si hlavní trenér Milan Nousek ml., jemuž premiérově asistoval Rostislav Badura. Dosavadní asistent Zdeněk Koukal zamířil do prvoligové Příbrami.

Antonín Presl byl sám před brankářem

Do druhého poločasu vyrukovali domácí se dvěma změnami. Namísto Martina Helda a Toma Ulbricha se objevili Tomáš Benetka s Romanem Vávrou a přeskládaný tým se mnohem častěji dostával na soupeřovu polovinu. Minimálně ze dvou situací mohli hráči Písku skórovat. V 57. minutě šel Antonín Presl sám na gólmana Koblence, ten však vystihl útočníkův pokus o housličky a vyrazil míč na roh. Další střídající hráč Andrija Ratkovič (v základní jedenáctce nebyla srbská posila ze zdravotních důvodů) v 72. minutě nádherně pronikl přes dva bránící Pražany do šestnáctky, ale jeho střela levačkou nenašla cestu do sítě.

Písečtí se dál snažili a všechny síly vkládali do útoku. Jenže střídající hráč hostí David Zoubek po samostatné akci naservíroval míč na hlavu Lukáši Lánczovi a ten v 88. minutě stanovil konečný výsledek. „Snažili jsme se hrát na jeden dva doteky, což se nám dařilo, a v některých fázích jsme přehrávali soupeře. Kdyby například Presl dal gól, tak věřím, že bychom získali nějaký bod,“ doplnil Milan Nousek ml. „V úvodu jsme byli fotbalovější, dobře jsme napadali a zaslouženě získali vedení. Po obrátce domácí zjednodušili hru a měli hodně závarů. Naštěstí nás podržel brankář. Byl to zajímavý zápas,“ uvedl kouč vítězů Martin Frýdek.   

FC Písek – FK Loko Vltavín 0:2 (0:1)    

Góly: 30. Veselý, 88. Láncz. Rozhodčí: Raplík – Drábek, Dujsík. Delegát: Lhoták. ŽK: 1:1 (43. Voráček – 66. Mysliveček). Diváků: 200.

FC Písek: Toma – M. Held (46. Benetka), Běloušek, Vacovský, Hanzlík – Hrachovec (68. Pecka), Ulbrich (46. Vávra), J. Held (76. Sigmund), Voráček – Pinc, Presl (61. Ratkovič). Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle