Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sedlec si zajel pro velikonoční nadílku do Kaplice

 
úterý, 23. dubna 2019, 21:54

V osmnáctém kole oblastní I. B třídy hostili Kapličtí Sedlec. Za krásného slunného počasí si cestu na stadion našla pěkná divácká návštěva. Do utkání Spartakovci nastupovali bez zraněného Kebla a s vědomím, že v případě vítězství mohou navýšit vedení na svého největšího rivala v boji o postup, neboť Velešín doma bodově tratil se Zlatou Korunou.

Právě možná tento fakt jako by domácím fotbalistům svazoval nohy. V úvodu se sice tlačili do ofenzivy, ale gólovou příležitost si vypracovat nedokázali. Hráli staticky, chyběl větší pohyb. V šesté minutě zahrával rohový kop Marek, ale za přispění u tyče stojícího Kučery míč skončil na tyči. Po čtvrthodině hry pokoušel střelecké štěstí Divoký, střela mezi tři tyče nesměřovala. Míč sice měli častěji na svých kopačkách Kapličtí, ale kombinace byla pomalá, nepřesná a šance k vidění nebyly. Hosté poprvé vážněji zahrozili až po půlhodině hry. Standardní situaci z poloviny hřiště zahrával Bláha, centr propadl ve vápně až ke Kochovi, ten byl však při střele zablokován. První gólovku zápasu si vypracovali v 35. minutě Sedlečtí. Koch vysunul zkušeného Šindeláře, ten se dokázal uvolnit, v gólové pozici ovšem Schneidera neprostřelil.

Hosté svou gólovku promarnili, Spartakovci svou první příležitost přetavili ve vedoucí gól. Marek z pravé strany poslal před branku prudký centr po zemi, na přední tyči Urazil míč usměrnit nedokázal, ale Jakub Lesňák balón dostihl a téměř z nulového úhlu ve skluzu napálil míč pod břevno – 1:0. Po vstřeleném gólu jako by z domácích hráčů spadla nervozita, najednou jich bylo plné hřiště. Ve 41. minutě Gondek na levé straně vysunul kolmicí Marka Urazila, do jeho centru se na hranici velkého vápna položil Micák, tvrdou přízemní ránu stačil Hanzal vyrazit, ale dobíhající kapitán Josef Gondek z dorážky navýšil vedení Spartaku – 2:0. Do kabin nakonec odcházeli Kapličtí s třígólovým náskokem. V samotném závěru první půle zastavil pronikajícího Lesňáka ve vápně nedovoleně Kučera a penalta byla na světě. Exekuce se zhostil kapitán Josef Gondek a nezaváhal – 3:0.

V nástupu do druhého dějství byli domácí velice aktivní. Hned v první minutě po Urazilově přihrávce se ve vápně uvolnil Divoký, ale zblízka Hanzala neprostřelil. Stejný hráč pak pokoušel střelecké štěstí, ale tvrdou přízemní ránu Hanzal nadvakrát zkrotil. O chvíli později si hostující gólman poradil i se střelou Hamiho. V 55. minutě se hosté z čista jasna dočkali snížení. Zprava poslal Samohejl přihrávku na přední tyč, kde Radek Hudec šťastně protlačil míč do sítě – 3:1. Za dvě minuty se za vápnem dostal k odraženému míči hostující Koch, přízemní rána těsně minula pravou tyč.

Kontaktní gól Sedleckých spustil kanonádu Spartaku

Hosté v těchto chvílích pomýšleli na zdramatizování střetnutí, ale jejich naděje velice záhy pohasly, když gólman František Hanzal trefil presujícího Marka Urazila, míč se odrazil příhodně pro útočníka Spartaku, který míč doťukl do prázdné brány – 4:1. V 61. minutě gólman Schneider dlouhým výkopem našel za obranou Sedlece rozběhnutého Jiřího Divokého, pronikl do vápna a bombou pod břevno na přední tyč nedal Hanzalovi šanci – 5:1. Vzápětí hostující brankář vychytal v gólové pozici Lesňáka. V 71. minutě další rychlá kombinace fotbalistů Kaplice, přihrávku na volného Micáka vypíchl bránící hráč přímo k Jakubu Lesňákovi, na střelu k tyči Hanzal nedosáhl – 6:1. Za dvě minuty lovil sedlecký gólman míč ze své sítě posedmé. Rychle rozehraný rohový kop nakrátko, přesný centr střídajícího Vaniše plus gólová hlavička Jakuba Lesňáka rovná se 7:1.

Kaplických bylo plné hřiště, na hostujícího gólmana se oslova valil útok za druhým. V 74. minutě po Lesňákově přihrávce trefil tyč Marek Urazil. Gólů se však diváci ještě dočkali. V 79. minutě rozehrál Divoký roh po zemi do vápna na Josefa Gondeka a ten parádní křížnou střelou o břevno nedal Hanzalovi šanci – 8:1. Hosté už vyhlíželi konec duelu, ještě se však museli hodně ohánět při bránění. V 83. minutě zahrával přímý kop Divoký, povedenou střelu Hanzal neméně povedeným zákrokem vytěsnil na rohový kop. Vzápětí po krásné rychlé kombinaci, míč přes Vaniše a Micáka doputoval až k Danu Pálovi, tvrdá rána jen vyprášila Hanzalovy rukavice. Konečnou podobu získal výsledek pět minut před závěrem. Z pravé strany přihrával do před brankového prostoru míč po zemi Marek, Hanzal centr jen vyrazil před sebe a Patrik Micák byl v pravý čas na pravém místě – 9:1. Spartakovci nakonec svého soupeře deklasovali, i když jim dost dlouho trvalo, než se uklidnili a začali předvádět svou hru, která jim je vlastní. Díky tříbodovému zisku navíc navýšili své vedení na největšího konkurenta v boji o postup.

FK Spartak Kaplice – SK Sedlec 9:1 (3:0)

Branky: 38., 71. a 73. Lesňák, 41., 45. (pen.) a 79. Gondek, 59. Urazil, 61. Divoký, 85. Micák – 55. Hudec. Rozhodčí: Krejník – Rous, Šudoma. ŽK: 2:2 (F. Marek, Daniel – Zíka, Šindelář). Diváků: 215.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, M. Hami, Čutka (64. Kuchař), Gondek – Daniel (60. Vaniš), Divoký, Micák, F. Marek - Urazil (77. Pál), Lesňák.

Sedlec: Hanzal – Bláha, Hovorka, Koch, M. Kučera - Samohejl (88. Folvarský), Zíka, Hudec, Bašar (74. Trněný) - Mil. Pešek, Šindelář.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec